renia
|
Tranu nie piłem, ale łykałem tabletki A+D3. Ty to już jesteś nowe pokolenie...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A tran w kapsułkach to neoklasycyzm?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Moje pokolenie chyba tego w dzieciństwie nie znało (przynajmniej ja). Swoim dzieciom to już kupowałam tran w kapsułkach, żeby ich nie stresować...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dinozaurom nie badali jak dziś poziomu wszystkiego we krwi z zaniżonymi normami tego co może być wyższe i zawyżonymi tego, co może być niższe. Dlatego ludzie nieświadomi, bo niezdiagnozowani umierali. A dziś to co innego, bo kitelowcy z każdego nawet zdrowego zrobią chorego na podstawie "norm" i każden umiera na jakąś "chorobę"... U dzieci na przykład występuje normatywnie i powszechnie hiperlipidemia i nikt o tym nie wiedział, póki badać nie zaczeli. Ale na szczęście, resztkami sumienia, dzieciom jeszcze statyn nie podają.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A normy budowlane uniemożliwiają postawić dziś piramidę Hejhopsa
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Współczesny neoniewolnik na wszystko musi mieć normy i regulacje, bo na tym polega niewolnictwo tzn. bezpieczeństwo socjalne chciałem napisać.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Pil ktos z was za malolata tran? Ja nie,za to non toper bylem na sloncu,bez filtrow UV ... Nie wiem jaki mam poziom witD i raczej nie chce wiedziec. Malo mam zmartwien , to w kontekscie niedoborow Z pewnością też bym pił, ale ... rzadko w domu bywałem. "Bo mi pod pancerzem duszno". O!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pil ktos z was za malolata tran? Ja nie,za to non toper bylem na sloncu,bez filtrow UV ... Nie wiem jaki mam poziom witD i raczej nie chce wiedziec. Malo mam zmartwien , to w kontekscie niedoborow Z pewnością też bym pił, ale ... rzadko w domu bywałem. "Bo mi pod pancerzem duszno". O! W szkole nie dawali?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Kto krzywo rósł, to pewnie i dawali. A poza tym, kto by się przejmował, w tym zakresie, "komuszymi sportowcami debilami".
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nam regularnie raz w tygodniu łychę dawali, ja stawałem często dwa-trzy razy za kolegów, bo nie lubili, dziwaki I fluorowane tabletki dawali, tych nie lubiłem, bo to chyba z sacharyną i brzuch po tym bolał, wyrzucałem w kwiatki I zęby myliśmy regularnie fluorkami i mleko było obowiązkowe... Tak się nami państwo opiekowało
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
U nas mleko nie było obowiązkowe. Mozna było się zapisać lub nie. A tabletki fluorowane też pamiętam.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... I zęby myliśmy regularnie fluorkami i ... To mni się najbardziej podobało, ... że mogę pluć ze wszystkimi do jednej umywalki w gabinecie u pielęgniarki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
... I zęby myliśmy regularnie fluorkami i ... To mni się najbardziej podobało, ... że mogę pluć ze wszystkimi do jednej umywalki w gabinecie u pielęgniarki. Phi, ja się wysikałem na dywan u dyrektora
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Fluorem?
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Aha. To tak to działa, a ja grzecznie wypluwałem. Zaś mni chronili.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Aha. To tak to działa, a ja grzecznie wypluwałem. Zaś mni chronili. Zapalenie pęcherza miałem, a pani mnie wysłała do dyrcia, że niby tak często wychodzę na lekcji, choć trzymałem jak mogłem. Cóż było robić? Udowodniłem
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|