renia
|
Tranu nie piĆem, ale ĆykaĆem tabletki A+D3.  Ty to juĆŒ jesteĆ nowe pokolenie...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A tran w kapsuĆkach to neoklasycyzm?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Moje pokolenie chyba tego w dzieciĆstwie nie znaĆo (przynajmniej ja). Swoim dzieciom to juĆŒ kupowaĆam tran w kapsuĆkach, ĆŒeby ich nie stresowaÄ...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go¶æ
|
Dinozaurom nie badali jak dziĆ poziomu wszystkiego we krwi z zaniĆŒonymi normami tego co moĆŒe byÄ wyĆŒsze i zawyĆŒonymi tego, co moĆŒe byÄ niĆŒsze. Dlatego ludzie nieĆwiadomi, bo niezdiagnozowani umierali. A dziĆ to co innego, bo kitelowcy z kaĆŒdego nawet zdrowego zrobiÄ
chorego na podstawie "norm" i kaĆŒden umiera na jakÄ
Ć "chorobÄ"... U dzieci na przykĆad wystÄpuje normatywnie i powszechnie hiperlipidemia i nikt o tym nie wiedziaĆ, pĂłki badaÄ nie zaczeli. Ale na szczÄĆcie, resztkami sumienia, dzieciom jeszcze statyn nie podajÄ
.Â
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A normy budowlane uniemoĆŒliwiajÄ
postawiÄ dziĆ piramidÄ Hejhopsa
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
WspĂłĆczesny neoniewolnik na wszystko musi mieÄ normy i regulacje, bo na tym polega niewolnictwo tzn. bezpieczeĆstwo socjalne chciaĆem napisaÄ.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go¶æ
|
Pil ktos z was za malolata tran? Ja nie,za to non toper bylem na sloncu,bez filtrow UV ... Nie wiem jaki mam poziom witD i raczej nie chce wiedziec. Malo mam zmartwien , to w kontekscie niedoborow Z pewnoĆciÄ
teĆŒ bym piĆ, ale ... rzadko w domu bywaĆem. "Bo mi pod pancerzem duszno". O!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pil ktos z was za malolata tran? Ja nie,za to non toper bylem na sloncu,bez filtrow UV ... Nie wiem jaki mam poziom witD i raczej nie chce wiedziec. Malo mam zmartwien , to w kontekscie niedoborow Z pewnoĆciÄ
teĆŒ bym piĆ, ale ... rzadko w domu bywaĆem. "Bo mi pod pancerzem duszno". O! W szkole nie dawali?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go¶æ
|
Kto krzywo rĂłsĆ, to pewnie i dawali. A poza tym, kto by siÄ przejmowaĆ, w tym zakresie, "komuszymi sportowcami debilami".
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nam regularnie raz w tygodniu ĆychÄ dawali, ja stawaĆem czÄsto dwa-trzy razy za kolegĂłw, bo nie lubili, dziwaki I fluorowane tabletki dawali, tych nie lubiĆem, bo to chyba z sacharynÄ
i brzuch po tym bolaĆ, wyrzucaĆem w kwiatki I zÄby myliĆmy regularnie fluorkami i mleko byĆo obowiÄ
zkowe... Tak siÄ nami paĆstwo opiekowaĆo
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
U nas mleko nie byĆo obowiÄ
zkowe. Mozna byĆo siÄ zapisaÄ lub nie. A tabletki fluorowane teĆŒ pamiÄtam.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go¶æ
|
... I zÄby myliĆmy regularnie fluorkami i ... To mni siÄ najbardziej podobaĆo, ... ĆŒe mogÄ pluÄ ze wszystkimi do jednej umywalki w gabinecie u pielÄgniarki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
... I zÄby myliĆmy regularnie fluorkami i ... To mni siÄ najbardziej podobaĆo, ... ĆŒe mogÄ pluÄ ze wszystkimi do jednej umywalki w gabinecie u pielÄgniarki. Phi, ja siÄ wysikaĆem na dywan u dyrektora
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go¶æ
|
Fluorem?
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go¶æ
|
Aha. To tak to dziaĆa, a ja grzecznie wypluwaĆem. ZaĆ mni chronili.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Aha. To tak to dziaĆa, a ja grzecznie wypluwaĆem. ZaĆ mni chronili. Zapalenie pÄcherza miaĆem, a pani mnie wysĆaĆa do dyrcia, ĆŒe niby tak czÄsto wychodzÄ na lekcji, choÄ trzymaĆem jak mogĆem. CĂłĆŒ byĆo robiÄ? UdowodniĆem
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go¶æ
|
|
|