Autor
|
Wtek: WITAMINA D. (Przeczytany 341004 razy)
|
|
|
Jarek
Go
|
Tak, Kasia jest pięknym przykładem dobrego działanie Diety Optymalnej. Jej już lekarze wózek inwalidzki "obiecywali", a teraz, chodzi, tańczy, na rowerze po lesie "śmiga"... Zamiast z laską, jest laską... W szpitalu pracowała, dla lekarzy, był to cios ponizej pasa
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nadal tam pracuje...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Troche przeczyscic trzeba to forum od szumowin nieskutecznosci DO. i
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nadal tam pracuje... Super
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Troche przeczyscic trzeba to forum od szumowin nieskutecznosci DO. i Każdy organizm jest inny, każdy z inną dokładnością (albo bez niej) stosuje Dietę Optymalną, żywność też kupują często z marketów, choroby mają w różnym stadium zaawansowania i mogą nie zawsze być tak spektakularne efekty. Ale komfort życia przy dobrze stosowanym DO zawsze się poprawia. Dr Pala też mówił, że w arkadiach miał rezultaty w wyleczeniach takie jak Doktor Kwaśniewski, a jak pacjenci wyjechali do domów, to często choroby wracały. Czyli tylko ścisła dyscyplina (przy chorobach), albo "chów klatkowy" gwarantują pozytywne efekty...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nadal tam pracuje... Super Niedługo się spotykamy, na wiosnę jesteśmy umówione... A wiosna tuż, tuż za rogiem...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A Gosie masz, znasz ? Kiedys na forum opis jej choroby wrzuciła Teresa Stachurska. Jakies 7 lat temu. W jej przypadku profesor onkologi w poznaniu musiał łyczek wody przełknac, i wtedy zapytał - "co to sie staneło ze pani wyzdrowiała".
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Troche przeczyscic trzeba to forum od szumowin nieskutecznosci DO. i Każdy organizm jest inny, każdy z inną dokładnością (albo bez niej) stosuje Dietę Optymalną, żywność też kupują często z marketów, choroby mają w różnym stadium zaawansowania i mogą nie zawsze być tak spektakularne efekty. Ale komfort życia przy dobrze stosowanym DO zawsze się poprawia. Dr Pala też mówił, że w arkadiach miał rezultaty w wyleczeniach takie jak Doktor Kwaśniewski, a jak pacjenci wyjechali do domów, to często choroby wracały. Czyli tylko ścisła dyscyplina (przy chorobach), albo "chów klatkowy" gwarantują pozytywne efekty... Chow klatkowy (DO - ARKADIA) jest typowym przykładem korzystenego działania . Chorobska pielegnowane latami zaczynaja ustepowac juz po trzech dniach.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Troche przeczyscic trzeba to forum od szumowin nieskutecznosci DO. i Nie no kur... Jajca znowu ostatnio podrożyli. Kurnik muszę zakładać.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A Gosie masz, znasz ? Kiedys na forum opis jej choroby wrzuciła Teresa Stachurska. Jakies 7 lat temu. W jej przypadku profesor onkologi w poznaniu musiał łyczek wody przełknac, i wtedy zapytał - "co to sie staneło ze pani wyzdrowiała". Nie kojarzę... Była ona na Spotkaniu Optymalnych w Słupcy może?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
Rak, wit.D i inne wit. rozpuszczalne w tłuszczach.Mam taką koncepcję, ale nie gwarantuję, że słuszną, bo na pubmed nie chce mi się przeglądać - dla zainteresowanych frazy: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=galle+%26+tumor&filter=simsearch1.fha lub https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=bile+%26+tumor&filter=simsearch1.fha - w ramach dokształcania... Pochodne cholesterolu w tym kwasy i barwniki żółciowe obok glutationu są jednymi z najbardziej silnych, naturalnych antyoksydantów. Niewielki dodatek tłuszczu do diety w postaci nienaturalnie dużych dawek suplementacyjnych wit. rozpuszczalnych w tłuszczach, nawet na diecie beztłuszczowej powodują wyrzut żółci z powodu dodatku oleju jako rozpuszczalnika, przy czym jest on tym większy im więcej w dawce pokarmowej znajduje się tłuszczu. U człowieka wydziela się na przeciętnej diecie zachodniej od 0,5 do 1l żółci, a na dietach wysokotłuszczowych jeszcze więcej, u wegetarian nie przekracza ćwiartki litra. Skład: woda + fosfolipidy, cholesterol, kwasy tłuszczowe, bilirubina, kwasy żółciowe i elektrolity - to byłby osobny temat więc nie rozwijam. Większość kwasów i barwników żółci, w tym cholesterol wchłania się w dolnych kiszkach - więc oczywiste jest, że może pomóc w leczeniu raka. Przypominam, co jest skrzętnie ukrywane jako "hipoteza", że cholesterol jest również antyoksydantem ( https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=cholesterol+%26+antioxidant&filter=simsearch1.fha ) - też nie rozwijam, bo nie... "Walka" z cholesterolem przy pomocy diety, statyn może być jedną z głównych przyczyn świadomie wywołanej PANDEMII nowotworów. Ale to tylko moja luźna uwaga, albowiem nie jest ona być może w pełni słuszna.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A cholesterol bezpieczniejszy.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
Porządne laboratorium z otwartą na nowości kadrą dla mnie i się udowodni, jak to Doktor pięknie poukładał - niezrównany umysł dietetyczny...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A Gosie masz, znasz ? Kiedys na forum opis jej choroby wrzuciła Teresa Stachurska. Jakies 7 lat temu. W jej przypadku profesor onkologi w poznaniu musiał łyczek wody przełknac, i wtedy zapytał - "co to sie staneło ze pani wyzdrowiała". Nie kojarzę... Była ona na Spotkaniu Optymalnych w Słupcy może? Tak
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A Gosie masz, znasz ? Kiedys na forum opis jej choroby wrzuciła Teresa Stachurska. Jakies 7 lat temu. W jej przypadku profesor onkologi w poznaniu musiał łyczek wody przełknac, i wtedy zapytał - "co to sie staneło ze pani wyzdrowiała". Nie kojarzę... Była ona na Spotkaniu Optymalnych w Słupcy może? Tak To ta Babeczka, co Ty z nią tam byłeś i przedstawiałeś ją nam... Ale to chyba nieistotne, tylko to, że wyzdrowiała z nowotworu...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Porządne laboratorium z otwartą na nowości kadrą dla mnie i się udowodni, jak to Doktor pięknie poukładał - niezrównany umysł dietetyczny... :lol:Mysliciel Spodobało mi sie to... I to wszystko w Polsce sie działo, i dzieje. Niesamowite ze jestem swiadkiem tego...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Porządne laboratorium z otwartą na nowości kadrą dla mnie i się udowodni, jak to Doktor pięknie poukładał - niezrównany umysł dietetyczny... Musiałyby się układy (albo wytyczne) zmienić w Ministerstwie Zdrowia i Instytucie Żywności i Żywienia. Nie wiem czy najpierw WHO by nie musiało zgody wyrazić. To oni na cały glob wyznaczają politykę żywieniową i nie tylko...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A Gosie masz, znasz ? Kiedys na forum opis jej choroby wrzuciła Teresa Stachurska. Jakies 7 lat temu. W jej przypadku profesor onkologi w poznaniu musiał łyczek wody przełknac, i wtedy zapytał - "co to sie staneło ze pani wyzdrowiała". Nie kojarzę... Była ona na Spotkaniu Optymalnych w Słupcy może? Tak To ta Babeczka, co Ty z nią tam byłeś i przedstawiałeś ją nam... Ale to chyba nieistotne, tylko to, że wyzdrowiała z nowotworu... Tak jest, ja wtedy tylko chore kochałem Leki odkładała stopniowo, w miare jak glowa zdrowiała. Cierpliwosc, pokora,, i proporcje z waga w reku, przez bardzo długi czas, a nie ze probowala DO...
|
|
|
|
|
|
|
|
|