Autor
|
Wtek: WITAMINA D. (Przeczytany 340695 razy)
|
Jarek
Go
|
Tez czasami kupuje, ale lubie sie pobawic tez w kuchni...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26728
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
https://pomorska.pl/witamina-d-takie-czynniki-sprawiaja-ze-nie-dziala-wazne-ustalenia-naukowcow-z-usa/ga/c14-17214241/zd/64133101 - "VITAL było randomizowanym, kontrolowanym placebo badaniem z podwójnie ślepą próbą. Brało w nim udział 25 871 osób z USA, w tym mężczyźni w wieku powyżej 50 lat i kobiety powyżej 55 lat. W momencie włączenia do badania wszyscy uczestnicy byli wolni od nowotworów i chorób układu krążenia. Chociaż dla całej objętej badaniem kohorty badanie wykazało niewielkie korzyści z suplementacji witaminy D w zapobieganiu nowotworom, zawałowi serca lub udarowi, istniała statystyczna korelacja między BMI a częstością występowania nowotworów, śmiertelnością z ich powodu i występowaniem chorób autoimmunologicznych. Inne badania sugerują podobne wyniki dla cukrzycy typu 2." - najnowsze doniesienie "hamerykańskich naukowców" - najważniejsze, żeby zalecić suplementowanie, a później się zobaczy! Ale jakby co, to podpowiem im wniosek: otyłość zabija...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wit.D to przekręt doskonały - tyle tysięcy płacić za litr kalcyferolu rozpuszczonego w jakimś oleju! Złoty interes rozkręcany przez zdanie typu -"a skąd wiesz, że twoja rodzina ma prawidłowy..." Dobra, ale więcej nie piszę, bo jeszcze suplemenciarze się obrażą na mnie! Na szczęście - nie mam racji, bo się nie znam na suplementacji - jakby co! I przedawkować się tego oleju nie da - no chyba, że wit.A tam wkręcić - ale łatwo przedobrzyć z poważnymi powikłaniami - dlatego supli wit.A nie propagują dla mas.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No właśnie, dzięki suplementacji witaminą D, jesteśmy pierwszym pokoleniem w historii bez jej niedobora. Doskonały stan zdrowia z tego wynikający, widać w całej populacji.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Na jednego Polaka przypadają przynajmniej dwie choroby "normatywne" 20mln "choruje na LDL, 10mln na "ciśnienie" i 3mln na cukier we krwi, że o ketonurii nie wspomnę...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Od Zięby witamina D jest najlepsza i działa, bo jest zrobiona z oryginalnych komponentów, a nie ja te z apteki co nie działają i oszukują. Tak słyszałem.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Manufaktura Zięba
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Sprytny jest koleś i dobrze się marketingowo sprzedaje.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Do tego ma plecy, bo przeciez aferki były...
|
|
|
|
|
|
|
|
|