Autor
|
Wtek: Jezus w Chinach (Przeczytany 74664 razy)
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
. Daj mi dowód, nie wiarę.
takiś cwany to podaj mi definicję Boga
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Natomiast nie wierze w czlowieka a tym samym w religie Ale religie dotyczą właśnie BOGÓW, a nie ludzi. Nie wierząc w człowieka tym samym nie wierzysz w siebie samego, a co z tego wynika? Brak miłości, szacunku i zrozumienia dla siebie samego a więc i dla wszystkich innych (tzw. "bliźniego"). I czy nie lepiej skupić się na życiu TU i TERAZ, na zachwycie tą rzeczywistością, która nas otacza, na poznawaniu siebie i innych, a nie na nieistotonych dywagacjach o "istocie" boga? Marishka
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Istotnie Kwiatuszku Nie denerwuj się tak Ali. Nazywasz mnie cwaniakiem tylko z powodu wyrażenia osobistego poglądu ? Sam sobie podaj definicję Boga. W końcu dla mnie jest on urojeniem, dla Ciebie może stanowić wartość nadrzędną. Irytujesz się , jakbym miał władanie nad Twą wiarą. Tomek
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Istotnie Kwiatuszku Nie denerwuj się tak Ali. Nazywasz mnie cwaniakiem tylko z powodu wyrażenia osobistego poglądu ? Sam sobie podaj definicję Boga. he he to co mam ci udowodnić??? urojenie???
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Ali, chyba się pogubiłeś, waćpan!
M
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Nie chcę stwarzać kolejnego wątku "religijnego", więc padło na ten wątek. Otóż jakiś czas temu obejrzeliśmy z Tomkiem dokument autorstwa modziutkich filmowców Heidi Ewing i Rachel Grady zatytułowany "Jesus Camp" ("Obóz Jezusa"). Ponoć ten dokument ma się też znaleźć na liście propozycji do nominacji do Oscara. Ale nie w tym rzecz. Jest to fascynujący, a jednocześnie przerażający dokument o chrześcijańskiej indoktrynacji dzieci. Jedyny artykuł na temat tego filmu, który znalazłam w j. polskim dość precyzyjnie streszcza film. Tylko jedno sprostowanie - wg autorek filmu, w żadnym razie nie jest to film "sarkastyczny" (jak jest zaznaczone gdzieś w artykule), wręcz przeciwnie, dziewczyny chciały być obiektywne. Parę rzeczy, które mnie ogromnie zaniepokoiły: - "chrześcijański militaryzm" przedstawiony na początku (dzieciaki z kijami w militarystycznych ubrankach wesoło tańczące "dla Jezusa"), nawoływanie do oddawania życia za Jezusa, etc. - "domowa edukacja" - niepracująca mamuśka szkoli swoje dziecko w domu na podstawie kreacjonistycznych "podręczników". Najbardziej szokujący jest moment w którym 12-latek z wyrazem wielkiej pogardy na twarzy mówi, że efekt cieplarniany jest... wymysłem i kłamstwem! - modlitwa w intencji Busha przed wyciętą z kartonu podobizną. No comments... - żarliwe modlitwy 7-12-latków o... zniesienie prawa do aborcji. Wcześniej dzieciakom pokazano plastikowe "płody" i dość drastycznie i szczegółowo opisano co się z nimi dzieje podczas aborcji. Widać ogromne przerażenie na twarzach dzieciaków. I NIENAWIŚĆ! Ale czy 7-12-letnie dziecko jest w stanie naprawdę zrozumieć problem aborcji czy uczucia kobiety usuwającej ciążę? NIE! Ale te dzieciaki skutecznie zapamiętają swój lęk i nienawiść, a kiedy dorosną i przyjdzie czas na głosowanie w wyborach, z pewnością i bez nadmiernego zastanawiania się opowiedzą się za kandydatami zwalczającymi aborcję, etc. - wmawianie dzieciom, że muszą "zmyć" z siebie swoje grzechy (???) i polewanie ich wyciągniętych rączek wodą z butelki. Autentyczne łzy pokuty i przerażenia w oczach tych dzieciaków... Masowa histeria i płacz... - autentyczność i szczerość przeżyć tych dzieciaków, sposób wyrażania myśli oraz słownictwo na bardzo wysokim poziomie, takim "nie dziecięcym". I ogólne wrażenie, że oto właśnie jest przyszłość USA, nowe pokolenie, które za kilka lat będzie decydować o kierunku zmian w tym kraju. Wrażenie przedsionka "chrześcijańskiego faszyzmu"... http://wiadomosci.onet.pl/1365338,240,1,1,kioskart.htmlWarto poszukać tego filmu, np. na YouTube można znaleźć fragmenty, a jeśli ktoś będzie miał okazję obejrzeć go w pełni, to WARTO! Marishka
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Jezeli dziewczyny były obiektywne, to co tu komentować? Sprawa jasna Ale, żeby byc obiektywna, nie mogę nie przypomnieć histerycznego pogrzebu Stalina. Przykładów na różne potrzeby mozna mnożyć.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Lutonn teraz przy takiej technice i fanatyzmie --tak -to wszystko możliwe świat pędzi ku zagładzie . Bo ludzie w wiekszosci nie lubią samodzielnie myśleć i brać zycie w swoje ręce -uwielbiamy spychologie i czekanie na cuda-niestety
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
A nie była cała biała?
|
|
|
|
|
|
|
Jona
Go
|
Kto jest moim Panem ? Lucyfer. Tak jest ! On to własnie mym Panem jest. A jakże !! Na dodatek jestem opętany, absolutnie pod władaniem zła. Nawet te koty w avatarze są złe i opętane . Arrghh !!!! grrr !!!! i w ogóle. Marishka co rano nakłada mi surowego, zdekapitowanego koguta na talerz, spożywamy go z piórami, wnętrznościami argggh. grrrrrrr.... W południe oddajemy pokłony wszystkim demonom tego i starożytnego świata. Palimy także włosy Elmo i zdjęcia Jony. Oczywiście ich nie posiadamy, ale co tam - wiara czyni cuda blueeeee...rrrrr...mrrrrrr arrrghhh Właciwie to głosujemy za złem, złu oddajemy czołobitność. Te koty z avataru również zjedliśmy, przedtem pozbawiwszy skóry i skutecznie odmóżdżywszy. Alllee ubaw ! Ale jazda !! Ależ nieprawdopodobne poczucie horroru !!!!! Upajam się swoim egoizmem, wręcz pływam w nim. Nurzam się w rozpuście we dnie i w nocy. I nie lubię Bińczyckiego !!! rrrgooahh, łaaaaaa....i w ogóle i w tym stylu ...aaaaaaaaaaa.....ratunku, demony wzięły mnie w posiadanie !! Mówię językami i chodze w brudnych skarpetkach. W domu czarne ściany, czarne myśli, czerń jest wszędzie. Mam również czarne majtki oraz podkolanówki. A w ogóle to nie jestem Tomkiewiczem tylo Rudką a Rudka jest Billem Clintonem przebranym za rajskiego ptaka...rrrrrrrrrrgrrrrrrrrrr A on miał skośne oczy. Jezus był Chińczykiem, w porywach mandarynem. strzeżcie się Tomkiewiczówwwww i strzyżcie się ooopss własnie odbiło mi sie kotem, a Marisha ma sowite rozwolnienie po zjedzeniu ogona. Tomek (z pozdrowieniami dla ekstremalnych fanatyków). Tiaaa, religia to ekstremalny sport. Nie, no ja naprawdę jestem opętany - WOWWWWWWW !!! Bruford, czy moje WOW było dłuższe niż u Kate Bush ? Tak , to jest twoje świadectwo wyznania wiary lucyfer jest twoim PANEM to sie czuje , mówisz prawde.To ,że jesteś opętany CZUĆ z daleka, niestety .Twoja nienawisć do Boga YHVH jest wynikiem tego ,ze Lucyfer zajał miejsce Jezusa. Człowiek bojacy sie Boga nigdy by czegos takiego nie powiedział o sobie widać te 6 lat w otoczeniu psychiatryków zrobił diabeł swoje. histalejk hasatan .
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Toan, i Ty chciałeś kiedyś banować Bruforda i niezwykle inteligentną Adax? Nosz normalnie ręce opadają.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Był przypadek na innym forum Tak, to było dobre! A jeszcze na innym forum, gdzie pisaliśmy z Tomkiem jeszcze pod osobnymi nikami, raz też wymyślili, że to Tomek pisze pod moim nikiem To pewnie "skutki uboczne" naszego podobieństwa myśli/światopoglądów/wartości/zainteresowań/marzeń Marishka Acha ,to Wy jesteście takimi " starymi lisami" jesli chodzi o fora podajcie jakies jeszcze inne,jedno z wielu forum ,chetnie poczytam Wasze posty
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|