forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-03-29, 02:00:35

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
658482 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  PODSUMOWANIE MINERAŁY I WITAMINY W POŻYWIENIU
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 [3] Do dou Drukuj
Autor Wtek: PODSUMOWANIE MINERAŁY I WITAMINY W POŻYWIENIU  (Przeczytany 40334 razy)
elmo
Go


Email
Odp: PODSUMOWANIE MINERAŁY I WITAMINY W POŻYWIENIU
« Odpowiedz #40 : 2007-01-08, 10:42:55 »

Sławek ,jak Ty masz daleko do Ewy ,na śląsk ,to Ty masz wszedzie daleko  Shocked
fajnie by bylo jakbysmy sie wszyscy spotkali   Wink 
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: PODSUMOWANIE MINERAŁY I WITAMINY W POŻYWIENIU
« Odpowiedz #41 : 2007-01-08, 10:43:27 »

Smalec ze skwarkami W/G KSIAZKI KUCHARSKIEJ J.K.
1kg tlustego boczku,
80dag kielbasy
Boczek pokroic,wytopic w rondlu.W polowie smazenia dodac kielbase dalej smazyc az tluszcz przestanie sie pienic.
Zamiast boczku mozna uzyc slonine.Pod koniec smazenia mozna dodac:POSIEKANA PAPRYKE,JABLKA,CEBULE,lub inne dodatki.
Smalcem smarowac chleby opty.placki,dodawac do ziemniakow i jarzyn.
Zapisane
Halina Ch.
Go


Email
Odp: PODSUMOWANIE MINERAŁY I WITAMINY W POŻYWIENIU
« Odpowiedz #42 : 2007-01-08, 11:35:43 »

Sławek ,jak Ty masz daleko do Ewy ,na śląsk ,to Ty masz wszedzie daleko  Shocked
fajnie by bylo jakbysmy sie wszyscy spotkali   Wink 

Może w Kiekrzu pod Poznaniem? Z tąd jest wszędzie blisko.
Zapisane
Ewa
Go


Email
Odp: PODSUMOWANIE MINERAŁY I WITAMINY W POŻYWIENIU
« Odpowiedz #43 : 2007-01-08, 18:09:56 »

Very Happy najbliżej do Wawy
Zapisane
Ewa
Go


Email
Odp: PODSUMOWANIE MINERAŁY I WITAMINY W POŻYWIENIU
« Odpowiedz #44 : 2007-09-22, 10:12:30 »

MY wiemy, co jest źródłem witamin, prawda?

http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php
Zapisane
Ewa
Go


Email
Odp: PODSUMOWANIE MINERAŁY I WITAMINY W POŻYWIENIU
« Odpowiedz #45 : 2007-09-22, 10:13:11 »

Zapisane
Waldek
Go


Email
Odp: PODSUMOWANIE MINERAŁY I WITAMINY W POŻYWIENIU
« Odpowiedz #46 : 2007-10-12, 11:45:08 »

Cytuj
Najważniejsze witaminy i minerały znajdują się, nie w owocach, lecz w mięsie, jajkach, podrobach, a także w warzywach zapustnych i strączkowych oraz w porach, cebuli i czosnku. Gotowanie pod przykryciem nie niszczy witamin, lecz ułatwia ich przyswajanie.
Tłuszcze – są niezbędne do prawidłowej przemiany materii oraz właściwego funkcjonowania żołądka, śledziony i trzustki. Są źródłem cennych witamin.

Podoba mi się to podsumowanie.

Ale co do gotowania to aby napewno tak jest? Podobno witamina D wyparowuje z jajek po ugotowaniu. Więc może wrto by 1 jajko z 4 zjeść na surowo starym zwyczajem?
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: PODSUMOWANIE MINERAŁY I WITAMINY W POŻYWIENIU
« Odpowiedz #47 : 2007-10-19, 15:10:44 »

 Waldek,a co bys powiedzial o naslonecznianiu,
przeciez to slonce powoduje,ze witamina D jest lepiej lub gorzej wykorzystana przez organizm Smile
Zapisane
Ewa
Go


Email
Odp: PODSUMOWANIE MINERAŁY I WITAMINY W POŻYWIENIU
« Odpowiedz #48 : 2007-10-19, 23:13:04 »

Waldek, mógłbyś podać źródło cytatu?
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41529


Odp: PODSUMOWANIE MINERAŁY I WITAMINY W POŻYWIENIU
« Odpowiedz #49 : 2014-12-11, 14:39:49 »

Zapisane
Strony: 1 2 [3] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.027 sekund z 19 zapytaniami.