Strony: 1 2 [3]
|
|
|
Autor
|
Wtek: PODSUMOWANIE MINERAŁY I WITAMINY W POŻYWIENIU (Przeczytany 43219 razy)
|
elmo
Go
|
Sławek ,jak Ty masz daleko do Ewy ,na śląsk ,to Ty masz wszedzie daleko fajnie by bylo jakbysmy sie wszyscy spotkali
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
Smalec ze skwarkami W/G KSIAZKI KUCHARSKIEJ J.K. 1kg tlustego boczku, 80dag kielbasy Boczek pokroic,wytopic w rondlu.W polowie smazenia dodac kielbase dalej smazyc az tluszcz przestanie sie pienic. Zamiast boczku mozna uzyc slonine.Pod koniec smazenia mozna dodac:POSIEKANA PAPRYKE,JABLKA,CEBULE,lub inne dodatki. Smalcem smarowac chleby opty.placki,dodawac do ziemniakow i jarzyn.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Sławek ,jak Ty masz daleko do Ewy ,na śląsk ,to Ty masz wszedzie daleko fajnie by bylo jakbysmy sie wszyscy spotkali Może w Kiekrzu pod Poznaniem? Z tąd jest wszędzie blisko.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ewa
Go
|
najbliżej do Wawy
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ewa
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ewa
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Waldek
Go
|
Najważniejsze witaminy i minerały znajdują się, nie w owocach, lecz w mięsie, jajkach, podrobach, a także w warzywach zapustnych i strączkowych oraz w porach, cebuli i czosnku. Gotowanie pod przykryciem nie niszczy witamin, lecz ułatwia ich przyswajanie. Tłuszcze – są niezbędne do prawidłowej przemiany materii oraz właściwego funkcjonowania żołądka, śledziony i trzustki. Są źródłem cennych witamin. Podoba mi się to podsumowanie. Ale co do gotowania to aby napewno tak jest? Podobno witamina D wyparowuje z jajek po ugotowaniu. Więc może wrto by 1 jajko z 4 zjeść na surowo starym zwyczajem?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
Waldek,a co bys powiedzial o naslonecznianiu, przeciez to slonce powoduje,ze witamina D jest lepiej lub gorzej wykorzystana przez organizm
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Waldek, mógłbyś podać źródło cytatu?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3]
|
|
|
|