Autor
|
Wtek: Wegetarianie kochają zwierzęta!!!, (Przeczytany 440738 razy)
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26740
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nic dodać nic ująć...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Trochę mi się ten opis gryzie. Tak małe dziecko powinno być na piersi, więc nawet jakby je dokarmiali tylko chlebem i ziemniakami, wszystko powinno być ok. Piszą też, że inne ich dzieci rozwijały się normalnie.
A tu dzieciak ponad rok, bez zębów i o wadze 3 miesięcznego niemowlaka? Może na sojowej butelce jakiej go trzymali?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Mnie też to bardzo podejrzanie wygląda, ale pewnie nie zastosowali poprawnie "formuły 30g" i stąd te anomalie na tak zdrowej diecie ma to dziecię! Tym bardziej, że ospa zbożowa z parowanymi ziemniakami do woli w zasadzie zaspokaja całkowicie potrzeby nawet na aminokwasy egzogenne i wit.C!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
.....Kiedy mówię o feminizmie, mówię o szacunku dla zwierząt których los, np. los krów mlecznych, jest zdeterminowanych przez ich płeć ... I najważniejsze! Promocja weganizmu. Wegańskiego życia. Zachęcenie każdego do tego, aby przeszedł na weganizm. Pokazanie, że za każdym kawałkiem mięsa, plastrem sera, szklanką mleka kryje się ogromne cierpienie.... Jakby co, to ja się nie śmieję z pani doktor Spurek. Tylko ubolewam nad jej kondycją zdrowotną: fizyczną i psychiczną , bo parafrazując jej wypowiedź można by zaryzykować opinię: Los wegan i weganek jest zdeterminowany ich sposobem żywienia. https://dorzeczy.pl/111947/Los-krow-determinuje-ich-plec-Wypowiedz-Spurek-hitem-internetu.html
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Octaver
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1043
|
.....Kiedy mówię o feminizmie, mówię o szacunku dla zwierząt których los, np. los krów mlecznych, jest zdeterminowanych przez ich płeć ... I najważniejsze! Promocja weganizmu. Wegańskiego życia. Zachęcenie każdego do tego, aby przeszedł na weganizm. Pokazanie, że za każdym kawałkiem mięsa, plastrem sera, szklanką mleka kryje się ogromne cierpienie.... Jakby co, to ja się nie śmieję z pani doktor Spurek. Tylko ubolewam nad jej kondycją zdrowotną: fizyczną i psychiczną , bo parafrazując jej wypowiedź można by zaryzykować opinię: Los wegan i weganek jest zdeterminowany ich sposobem żywienia. https://dorzeczy.pl/111947/Los-krow-determinuje-ich-plec-Wypowiedz-Spurek-hitem-internetu.htmlAdekwatny do sposobu myślenia Pani poseł jest cytat Alberta Einsteina :Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
|
|
|
|
|
|
|
Octaver
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Super - bardzo dobre! Wiadomo, że "mięso to rak" pewny, więc...
|
|
|
|
|
|
|
|
Octaver
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Bardzo dobrze, bo szkoda mięsa marnować do złej proporcji. Że też ta Polska i Polki nie mogą zejść poniżej 30kg mięsa, rocznie na głowę. Zaraz lecznicze właściwości dobrej proporcji wysokowęglowodanowej by się ujawniły, zaś gluten byłby pełnoporcjowym białkiem, a cukier zacząłby krzepić jak w połowie ubiegłego wieku, gdy oryginalna cola była zdrowa, a tak tylko marnotrawstwo mięsa i pleniące się choróbska. No ale jaki zarobek na "tabletkach". Sama "dobra zmiana" z nazwy nie wystarczy, aby uszczęśliwić swoich "wyborców"...
|
|
|
|
|
|
|
Octaver
Go
|
A im by się wtedy wydawało, że to przez mięso chorowali Ale dobrze by na tym wyszli
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Białko się tak ciężko trawi, że u niektórych alergie pokarmowe powoduje! Cukry proste i dwucukry oraz tłuszcze, mimo błędnych teorii o "ciężkostrawności", jako substancje nieswoiste, czyli nie dające odpowiedzi immunologicznej - trawią i wchłaniają się dość "łagodnie i neutralnie" dla organizmu. Również białka "bezjądrzaste" - pochodzące głównie z przesączu, hydrofilne łatwo się wysalające, z wyłączeniem kazeiny, są lekkostrawne, ale na szczęście już muszę iść na spacer, więc - koniec mędrkowania!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No ale kiedyś wrócisz?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Spacer jest dobry, wróciłem i mi samo przeszło!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A bo przy tych leśnych sikorkach ciężko myśli zebrać.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wiadomo, dlatego lepiej się nie rozglądać, jak się te myśli zbiera.
|
|
|
|
|
|
|
|
|