Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wtek: przywitanie (Przeczytany 17109 razy)
|
karola
Go
|
:Dwitajcie jestem tu nowa i zupelnie zielona .Toteż wybaczcie moje bledy i niedociągniecia.Z odchudzaniem roznie u mnie bywa .Obecnie waze 86 kg i nie moge nic dalej wskorac.Mysle, ze mi pomozecie.No i gdzie moge uzyskac jakies przepisy.A tak naprawde to wierzyc mi sie nie chce ,ze mozna tak jesc i chudnac.Pozdrawiam wszystkich serdecznie i czekam na wskazowki
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Witaj ,przejrzyj forum ,jest tu pełno ciekawych przepisów i z pewnoscią są tu osoby które Ci pomogą ,odpowiedzą na Twoje pytania .Coprawda ja nie mam nadwagi ale pozwoliłam sobie Ciebie przywitać , bo Twój post gdzieś zaginął Pozdrawiam i życzę powodzenia
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Karola,tu Alina napisz cos wiecej o sobie i o Twojej przygodzie z DO,moze wspolnie cos pomozemy.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
:Dwitajcie jestem tu nowa i zupelnie zielona .Toteż wybaczcie moje bledy i niedociągniecia.Z odchudzaniem roznie u mnie bywa .Obecnie waze 86 kg i nie moge nic dalej wskorac.Mysle, ze mi pomozecie.No i gdzie moge uzyskac jakies przepisy.A tak naprawde to wierzyc mi sie nie chce ,ze mozna tak jesc i chudnac.Pozdrawiam wszystkich serdecznie i czekam na wskazowki
Witam Także jestem tu nowy, lecz niezupełnie zielony ( m in przeczytałem ''pół'' forum i książki te co trzeba . Też kiedyś tyle ważyłem, nawet 10kg więcej ( qwintal prawie ! ) , teraz nie mogę jakoś dobić do 70 kg. Choć 62 kg przy 172 wzrostu to stanowczo było za mało. Więc chyba można ! Fakt, że pomagałem sobie trochę 3-letnim pluskaniem w basenie ( tak Adampio 2-3 km ) czy jeziorku. Błędów nie ustrzegłem się, ''zjadłem'' swój tluszcz zapasowy i ... mięśnie ( na głodniaka - przed ŻO to mogło się wydarzyć ). Wiek metrykowy - pół wieku, wiek odczuwalny - 25 . Na ŻO z wyboru, 1,5 roku , wcześniej moda bezglutenowa ( niedocenianana forum , dała zalążek do wnikliwszych poszukiwań ( rtęci w halibutach, pestycydów w krewetkach, herbicydów w rucoli ) aż okazało się, że prostota przebija wszystko ! Jak to mówi jeden z forumowiczów, beret z antenką i kawałek kości z wsadem. Nie będę Tobie wymieniał innych korzyści, jakie można osiągnąć niejako przy okazji ( teraz to wiem ) normalnego jedzenia, bo blado wypadam na tle innych forumowiczów, wspomnę tylko o wieloletnich nieuciążliwych dolegliwościach ( aż wstyd wymieniać takie błahostki jak bezdech, hemoroidy, zespół cieśni nadgarstka, niewielkie nadciśnienie, zatoki i 20 innych które znikły bez śladu lub zawiesiły się a korzyści ekonomiczne , psychiczne , społeczne... Oj ! - ile tego ... Karola,tu Alina napisz cos wiecej o sobie i o Twojej przygodzie z DO,moze wspolnie cos pomozemy.
jasne, nic trudnego, także pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Cześć, Diogenes, chodzisz w szmatach, mieszkasz w beczce i załatwiasz się na ulicy?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Cześć, Diogenes, chodzisz w szmatach, mieszkasz w beczce i załatwiasz się na ulicy? no niezupełnie, ale większej wagi do tego nie przykładam , szmaty prane , mieszkanie sprzątane, dieta bezresztkowa nie łykam także suplementów J.Zięby i wiele innych rzeczy ale zaraz wykonam z 7 żółtek --- kogel-mogel na parze na osłodę dnia, po czym zapytam się o test w/wymienionego dotyczący kwasowości soku żołądkowego, który to sugeruje iż po wypiciu pół łyżeczki sody oczyszczonej rozpuszczonej w połowie szklanki wody, powinno nastąpić tzw odbicie zwrotne w przeciągu 0-4 min, test mój wypadł kiepsko - bez echa , co wg tego pana sugeruje niewłaściwy odczyn i może się wiązać z niewłaściwym trawieniem białek , a co gorsza że mój organizm będzie atakował te białka ( jako wroga ) . Pytanie . Czy ten test jest wiarygodny ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pojęcia nie mam, ale wiem na stówę, że żołądek powinien być solidnie zakwaszony (komórki okładzinowe żołądka wydzielają kilkuprocentowy kwas solny i tak ma być) a jelita mają być zasadowe, dzięki sokowi trzustkowemu. Taka jest fizjologia trawienia i wchłaniania i wszelkie próby wbrew temu mechanizmowi nie są ok.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Pojęcia nie mam, ale wiem na stówę, że żołądek powinien być solidnie zakwaszony (komórki okładzinowe żołądka wydzielają kilkuprocentowy kwas solny i tak ma być) a jelita mają być zasadowe, dzięki sokowi trzustkowemu. Taka jest fizjologia trawienia i wchłaniania i wszelkie próby wbrew temu mechanizmowi nie są ok. toż to wiem, metoda z octem jabłkowym na czczo ( woda plus ocet) przed posiłkiem 30 min powoduje że odechciewa mi się jeść i jelita śpiewają - mimo iż wcześniej byłem trochę głodny ( podczas ŻO tylko pora dnia mówi mi , że mam jeść, nigdy nie jestem głodny ) , mało tego , a kolega mój po tym eksperymencie opuchł i jest zły na Ziębę, że go w kanał wpuścił. Kiedyś, oczyszczając się z kamienia żółciowego piłem na czczo pół cytryny ( przed oliwą 2 łychy ) i lepiej to znosiłem, niż ten ocet. Wybieram teraz wodę z kapusty kiszonej , grejpfrut za słodki .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale leczysz się na coś? Stosujesz te zakwaszanki w jakimś celu? Bo wiesz, jak Ci wiedzy nie staje, to lepiej nie słuchać zbyt wielu doradców, chaos się robi. Dr Kwaśniewski nie wystarcza, trzeba go ulepszać?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ale leczysz się na coś? Stosujesz te zakwaszanki w jakimś celu? Bo wiesz, jak Ci wiedzy nie staje, to lepiej nie słuchać zbyt wielu doradców, chaos się robi. Dr Kwaśniewski nie wystarcza, trzeba go ulepszać? w żadnym celu , wnioskuje po teście, że żołądek mało kwaśny , dlatego pytałem się czy test jest wiarygodny, właśnie tak myślę, znalazłem sobie chorobę z wykładu z internetu sam stosowałeś przeróżne rotacje , więc wiesz jak jest
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak, kombinowanie pod siebie jest ok, a nawet wskazane, ale słuchanie z pozoru wiarygodnych ludzi może sprawić, że obudzisz się w maliniaku. Rozumiem, że masz jakieś dolegliwości gastryczne i szukasz wyjścia? Czy może szukasz dziury w całym i chcesz być zdrowszy niż zdrowy?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Tak, kombinowanie pod siebie jest ok, a nawet wskazane, ale słuchanie z pozoru wiarygodnych ludzi może sprawić, że obudzisz się w maliniaku. Rozumiem, że masz jakieś dolegliwości gastryczne i szukasz wyjścia? Czy może szukasz dziury w całym i chcesz być zdrowszy niż zdrowy? chyba tak, nie mam już dolegliwości pokarmowych , miałem na zdrowych pełnoziarnistych produktach , tylko nie przeszedłem tego powyższego testu z sodką , to jedyna przypadłość gastryczna
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ogarnij się, ciesz się zdrowiem i nie myśl o nim ciągle. Życie stygnie.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Adas wszystko bedzie ok
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No tak, jeszcze złoto i srebro oraz Doppelherz i szpinak...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
No tak, jeszcze złoto i srebro oraz Doppelherz i szpinak... przecież napisałem wcześniej: nie łykam także suplementów J.Zięby i wiele innych rzeczy ale zaraz wykonam z 7 żółtek --- [/b]
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zaciekawiło mnie takie obfite przywitanie. Z kim ono, jeśli łaska, było- "...Nie będę Tobie wymieniał innych korzyści, ..."?
|
|
|
|
|
|
|
JTKirk
Go
|
no to i ja się przywitam cześć
|