MORGANO
Go
|
GULASZ Z KURCZAKA Z RYŻEM.
Składniki. 800 g kurczaka 100 g długo-ziarnistego ryżu 300 g marchwi 300 g mrożonego groszku 300 g szparagów z puszki 100 g pietruszki posiekanej 100 g cebuli 2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki białego pieprzu, 1 liść laurowy, czosnek
Sposób przygotowania. Kurczaka podzielić na porcje, umyć, natrzeć czosnkiem oprószyć solą i pieprzem. Mięso ugotować do miękkości razem z zieloną natką pietruszki, liściem laurowym odstawić do schłodzenia. Obraną cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na tłuszczu. Dodać ryż i poddusić do zeszklenia, do dać bulion i dusić pod przykryciem. Na 7 minut przed końcem gotowania ryżu dodać obraną pokrojoną w kostkę marchew oraz groszek. Z mięsa usunąć kości. Następnie mięso po kroić na małe kawałki. Dodać szparagi pietruszkę. Całość wymieszać i podgrzać.
Ogółem 2000g B-T-W 167,2 – 22,5 – 179,4 / 1590 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 8,4 – 1,1 – 9,0 / 80 kalorii / 400 gram porcja 1 osobowa B-T-W 33,4 – 4,5 – 35,9 / 320 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 0,1 : 1,1 B+T/400g – 37,9g
|