Autor
|
Wtek: PRASÓWKA (Przeczytany 2468135 razy)
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
"Jeśli pacjent uprze się żeby żyć, medycyna jest bezradna." Upierajmy się więc, nie dajmy się
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeśli te suplementy praktycznie nie działają (a szkodzą na pewno) to po co... " jeśli pacjent ma wskazanie do odchudzenia się powinien wybrać raczej leki o sprawdzonych efektach działania - przepisywane na receptę lub dostępne w wolnej sprzedaży."
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Bo wolność jest, nie?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niby tak powiadają...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Jeśli trzeba schudnąć, to tylko w sposób naturalny. Nie ma suplementów diety, które odchudzają! Są tylko takie, które rewitalizują organizm, co poprawia kondycję całego ustroju. Całkiem niedawno czytałam gdzieś w necie wywiad z Dorotą Stalinską. Wiadomo ile ta kobieta w swoim życiu przeszła i to, że po tym co przeszła, nie powinna już żyć, a tymczasem On kwitnie. Mówi w tym wywiadzie o tym, że to dzięki Alveo, mówi też, że polecał to nawet nawet Profesor Religa. Mam znajomą, która jest neurologiem i zarazem patologiem, również po przejściach nowotworowych, o wiele gorszych od moich. Ona również, podczas kolejnych przerzutów pomagała sobie tym sokiem. Ale kiedy zobaczyła mnie po kilku latach, nie mogła się nadziwić moim zdrowym wyglądem, a zobaczyła mnie o 9 kg szczuplejszą, a mimo to rumianą, uśmiechniętą i znowu energiczną. Opowiedziałam jej o moim sposobie na taki wygląd, absolutnie naturalnym. I dzisiaj ta kobieta nie przestaje mi dziękować za każdym razem, kiedy się spotykamy, a spotykamy się co miesiąc. Stosując ten naturalny środek nie myślałam by schudnąć, tylko o tym żeby nie dać się ewentualnym nawrotom choroby, a okazało się, że efektem ubocznym, nieoczekiwanym przeze mnie było uregulowanie metabolizmu, co w rezultacie doprowadzało, że miesięcznie gubiłam od 1 do 1,5 kg. Tak więc podstawą jest prawidłowo działający metabolizm, a nie preparaty na odchudzane, z chemią, katowanie się dietami itp.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
No nie wiem czym tu się chwalić przecież ON ci wali na TY
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... wywiad z Dorotą Stalinską. Wiadomo ile ta kobieta w swoim życiu przeszła i to, że po tym co przeszła, nie powinna już żyć, a tymczasem On kwitnie. Mówi w tym wywiadzie o tym, że to dzięki Alveo, mówi też, że polecał to nawet nawet Profesor Religa.
"Zoniu" według mnie to tak kwitnąco, ani zdrowo Dorota Stalińska nie wygląda, a z zachwalania tego Alveo ma niemałe korzyści.. http://nocoty.pl/title,Co-robi-teraz-Dorota-Stalinska,wid,10098316,wiadomosc.html?ticaid=6ae54
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Przyznam, że tej strony nie widziałam Reniu. Teraz jestem tylko ciekawa, czy tamten artykuł napisany został pod publikę, czysto marketingowo, czy ta jej współpraca z Alveo zaczęła się od tego, że poznawszy dobroczynne działanie preparatu, uwierzyła w niego na tyle by podjąć współpracę z firmą i polecać produkt, dzięki czemu sama może teraz już pewnie, korzystać z niego za darmo, zarabiając na jego polecaniu. Nie stosowałam tego preparatu i nie mogę opowiedzieć się ani za, ani przeciw. Ani przeciw, choćby dlatego, że stosowała go lekarka, którą znam osobiście i bardzo sobie go chwaliła, a na pewno nie zajmuje się jego sprzedażą
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Lekarze też w marketingu pracują. Mam znajomą ginekolożkę, która za jeden wykład o dobroczynnym działaniu preparatów z aloesu na szkoleniu jego sprzedawców u dystrybutora tego "dobrodziejstwa" miała płacone w tysiącach złotych. Aloes polecają na co nie tylko, także na paradontozę, na którą pomaga jedynie ŻO/DO. Łatwo się sprzedaje różne cuda niewidy, a ich producenci wychodzą z założenia że dają nadzieję i chwatit. Bo w medycynie obowiązuje "przede wszystkim nie szkodzić" oraz "40 procent klienteli reaguje na placebo". Jak do jakiegoś syropu nie dodadzą arszeniku to już siebie chwalą za lojalność wobec chorego. A jak wodę trochę zakwaszą, trochę posłodzą, czymś uperfumują, opakują w zdobione pudełko, to i czują się usprawiedliwieni, bo zaangażowali wysiłek więc należy im się duży zysk, najlepiej jeśli bardzo duży, po pachy.
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Jaka jestem mile zaskoczona.Może słuchaliście teraz audycji w Trójce nt.mięsa? Mówili ,że mięso jest podstawą żywienia.Podano mówiono ,że najwięcej mięsa jada się w USA ,dwukrotnie więcej niż w Polsce.W Polsce 60kg rocznie,w USA 120kg. I co najważniejsze padły słowa,że w przypadku niemowląt i dzieci piramidę żywieniową trzeba odwrócić -to i tak bardzo optymistyczne wiadomości
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No może w końcu coś się ruszy... Przypadkowo znalazłam taki fragment tekstu.. .."Ewentualna chemio czy radioterapia służy podtrzymywaniu i urealnianiu nadziei. Jej skutki uboczne traktowane są jak koszty nadziei, jak negatywne a konieczne ujemne efekty leku o ogromnej mocy. Lekarz „przepisuje” nadzieję traktując ją jako tani i bardzo efektywny specyfik. Powiedzenie prawdy równa się odstawieniu tego leku; odstawieniu, którego nie można usprawiedliwić ani ekonomicznymi kosztami, ani niedostępnocią na rynku, ani małą efektywnością lecznicza, ani wreszcie skutkami ubocznymi, które wszakże znacznie przewyższają moc terapeutyczną nadziei." http://www.diametros.iphils.uj.edu.pl/pdf/diam4f1szewczyk1.pdf
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
I z czego się cieszyć? Mięsa, masła i żółtek dla wszystkich nie starczy. A jak nie starczy, to "niewidzialna ręka rynku" zadziała...
|
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
I z czego się cieszyć? Mięsa, masła i żółtek dla wszystkich nie starczy. A jak nie starczy, to "niewidzialna ręka rynku" zadziała...
Piramida żywieniowa to zalecenia itd; lepiej by było"wywracać" najpierw produkcję i gospodarkę żywnością wtedy reszta sama się dokonuje.
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
I z czego się cieszyć?
Może z tego,że nie wszyscy zdurnieli .