Autor
|
Wtek: PRASÓWKA (Przeczytany 2458534 razy)
|
RafałS
|
Ogólnie bardzo ciekawa dyskusja. Jak zrobić żeby to low carb działało?...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Kto policzyl podbrodki?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RG
Go
|
Nie ma się co rozczulac, wszyscy już wiedzą, że dr JK ma 100% rację tylko nie wiedzą jak się teraz do tego przyznać i jak się wycofać ze swoich wcześniejszych "mądrości". Dlatego delikatnie zaczynają zalecać diety nisko węglowodanowe. Jeszcze do idealu im dużo brakuje ale strach przed przyznaiem się do błędu im nie pozwala przyznać racji mądrzejszym. Doszli do wniosku, że diety niskowęglowodanowe są idealne na zrzucenie wagi ciała i jeśli ludzie zjadają 600g węglowodanów dziennie to jak im obniżą do 120 czy nawet do 150 to i tak zaczną chudnąć... Standardowa dieta odchudzająca... zdrowie jak zwykle jest na innym, dalszym planie bo przecież i tak oni są związani mocno z farmaceutyką i posrednio z WHO. Także wypisywanie recept na cholesterol, nadciśnienie, miażdżycę czy cukrzycę traktują jako dodatkowy dochód
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ogólnie bardzo ciekawa dyskusja. Jak zrobić żeby to low carb działało?... No wlasnie, co zrobic? Nudne to strasznie tak w ogole, ciezko dotrwac do konca.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Nie ma się co rozczulac, wszyscy już wiedzą, że dr JK ma 100% rację tylko nie wiedzą jak się teraz do tego przyznać i jak się wycofać ze swoich wcześniejszych "mądrości". To ja mogę podpowiedzieć. Należy Dr-a Kwaśniewskiego zgłosić do Nagrody Nobla i będzie dobrze. Mogę udostępnić materiały.
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Była taka akcja "zwykły bohater", myślałem aby Doktora zgłosić ale ja jeszcze mam "mleko na brodzie" w tym temacie
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
No wlasnie, co zrobic?... Odtłuścić se i "pocukrzyć". Albo odwrotnie...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie ma się co rozczulac, wszyscy już wiedzą, że dr JK ma 100% rację tylko nie wiedzą jak się teraz do tego przyznać i jak się wycofać ze swoich wcześniejszych "mądrości". To ja mogę podpowiedzieć. Należy Dr-a Kwaśniewskiego zgłosić do Nagrody Nobla i będzie dobrze. Mogę udostępnić materiały. A jaka jest procedura zgłaszania? Każdy to może zrobić?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ciotka wiki dokładnie opisuje, jednakże ponieważ mądrzy od samego Pana Prezydenta mają to w rzyci, to my tym bardziej... Trzeba być bardzo mądrym, aby po takim piśmie cyt: (...) Ogólnopolskie Stowarzyszenie Optymalnych im. Adama Jany (Organizacja Pożytku Publicznego) jest związane od samego założenia, czyli od 1998r. z lek. med. Janem Kwaśniewskim. Stowarzyszenie skupia blisko 8,5tys. Członków, między innymi lekarzy , którzy od wielu lat propagują Dietę Optymalną - opracowanego przez lek. med. Jana Kwaśniewskiego - modelu odżywiania przyczynowego leczenia chorób cywilizacyjnych, którego skuteczność Pan Doktor Jan Kwaśniewski udowadnia z sukcesami już od 1968r. Dr Kwaśniewski jest autorem wielu książek z których dwie uzyskały status bestselleru na polskim rynku i publikacji popularnonaukowych, drukowanych między innymi w Dzienniku Zachodnim, a także uzyskał Nominację do Nagrody Nobla w dziedzinie Medycyny i Fizjologii w 1999r. 10 czerwca 2012 r. lek. med. Jan Kwaśniewski obchodzi 75 rocznicę urodzin. W związku z powyższym zwracamy się do Pana Prezydenta z wnioskiem o uhonorowanie tego Wielkiego Polaka poprzez: 1.nadanie Orderu Orła Białego 2.nadanie tytułu Profesora belwederskiego Odkrycie Doktora Jana Kwaśniewskiego jest potwierdzane przez najnowsze badania z dziedziny Medycyny i Biochemii w wielu wiodących ośrodkach naukowych świata . W Polsce badania skuteczności Diety Optymalnej trwają na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu, Akademii Wychowania Fizycznego w Katowicach oraz w Polskiej Akademii Nauk w Warszawie. Dlatego jest to realna szansa na przyznanie Dostojnemu Jubilatowi prestiżowej Nagrody Nobla w dziedzinie Medycyny i Fizjologii dla naszego kraju, a co za tym idzie znaczącego podniesienia prestiżu Polski na arenie międzynarodowej. Nadanie przez Pana Prezydenta tytułu Profesora belwederskiego lek. med. Janowi Kwaśniewskiemu znacząco zwiększyłoby szansę na tę Nagrodę. W związku z powyższym prosimy o pozytywne ustosunkowanie się do tego Wniosku. (...) NIE PODJĄĆ TEMATU
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I jeszcze jedna uwaga: jak trzeba to było: "ratuj Pan doktorze", ale jak "pomóż Kwaśniewskiemu", to nie ma żadnego, co powinien być... I to jest właśnie samo życie.
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Tak właśnie jest z ludzmi... całkowicie zgodnie z tym co pisał Dr Kwasniewski... "jakie białko takie życie", wiec nie ma sie co spodziewać po ludziach czego kolwiek innego.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Brak słów...
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Brak słów... To prawda, przecież każdy z nich a nawet więcej, każdy człowiek na ziemi dokładnie wie, że jak rano zje jajecznicę z boczkiem to do południa conajmniej nie ma ochoty na jedzenie, jest najedzony, zadowolony, wypoczęty i pracuje bezstresowo i wydajnie. Dlatego nie rozumiem ludzi, dowody mają na stole, nawet na talerzu a nawet na widelcu a nie są w stanie dostrzec tak prostej zależności między talerzem, żołądkiem i zdrowiem... Sprawy te opisuje, bada, wciela w życie z wielkimi sukcesami Doktor Kwaśniewski a nikt nie potrafi tego dostrzec... Może ich umysły na tak błache sprawy jak jedzenie są za "bardzo otwarte" dlatego nie potrafią tego dostrzec????
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Doszukują się zła w dobru...nawet Platon pisał, że dobro nie może być przyczyną zła. Przyczyn zła należy szukać w złych rzeczach. Dobro daje dobre rezultaty...
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Reniu, oni "zło" znaleźli już dawno, teraz tylko pilnuja aby nikt nie odkrył prawdy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
I jeszcze jedna uwaga: jak trzeba to było: "ratuj Pan doktorze", ale jak "pomóż Kwaśniewskiemu", to nie ma żadnego, co powinien być... I to jest właśnie samo życie. A gdzież jest ten "żaden", bo na tym forum się go nie spodziewam- w naszym kraju, Szwajcarii, Niemczech, Danii, Litwie, Ukrainie, Hiszpanii, Francji, USA itd.? Pierwszy pomógł, a potem drugi oczekuje pomocy, w dodatku od "żadnej osoby". I najważniejsze, który Kwaśniewski naprawdę potrzebuje pomocy? Bo- piszę tylko za siebie- jednego mam Przyjaciela o tym nazwisku, któremu bym, w jego biedzie, pomógł.(Nie utożsamiam się jednak z osobnikiem niewiadomej płci o pseudonimie "żaden") A "Kwaśniewskich" jak... jest wielu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|