administ
Go
|
Radziu, tak se piszesz, czy naprawdę oczekujesz odpowiedzi? Jeśli oczekujesz, to napiszę tak: "Żaden" się domyśli, a Dr Kwaśniewski pomocy od obcych żadnej nie oczekuje - bo to jest mój Tata i wie, że jak mogą to i tak nie pomogą. Szkodzić tylko z własnej nieprzymuszonej woli zawsze są gotowi. I nie spodziewa się ani żadnych nagród, ani żadnych tytułów, bo nie po to zmarnował (oficjalnie będzie "poświęcił" ) sobie i własnej Żonie czterdzieści cztery lata wspólnego Ich życia. Grono wdzięcznych jest bardzo duże i to jest rekompensata z nawiązką. Bo mój Tata taki jest - bezwzględnie zawsze tylko DOBRY.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja jestem bardzo, bardzo wdzięczna Twojemu Tacie... Ale Dieta Optymalna doczeka się swojego uznania, prawda zawsze zwycięża. Szkoda tylko, że nie od razu, ale taki jest ten świat omamiony przez mamonę...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No właśnie dlatego warto było. Jako realista chcę wyraźnie powiedzieć: Dieta Optymalna nie jest dla każdego... Większość "owsiankę" na śniadanie musi jeść, bo takie są zasady... I wielką krzywdę robią ludziom fanatycy lovegarba wmawiając, że "węglowodany są niezdrowe" - ponieważ nie jest to prawdą!
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja z kolei nie znam smaku owsianki. Kiedys kupilem nawet jakas typu "instant" z napisami 'zdrowe", "naturalne", "Zrodlo naturalnego blonnika" i "probiotykow" ale jakos ciagle o niej zapominalem i chyba mi sie przeterminowala w szufladzie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Bo mój Tata taki jest - bezwzględnie zawsze tylko DOBRY. Mój Przyjaciel posiada identyczną cechę. Radziu, tak se piszesz, czy naprawdę oczekujesz odpowiedzi?
....
Wybrałem dla Ciebie taką formę, bo chciałem sprawdzić w jakim stopniu Ty "piszesz sobie". Od dosyć dawna nie oczekuję odpowiedzi od Ciebie, ale skoro jest- jestem Ci wdzięczny. ... "Żaden" się domyśli, a Dr Kwaśniewski pomocy od obcych żadnej nie oczekuje - bo to jest mój Tata i wie, że jak mogą to i tak nie pomogą. Szkodzić tylko z własnej nieprzymuszonej woli zawsze są gotowi. ... Na szczęście to są tylko Twoje słowa, mój Przyjaciel tego nie wymyślił, ponieważ jest tylko "DOBRY". I ja to wiem od wielu lat. (Off Topic: W dalszym ciągu nie interesuje mnie "żaden", więc proszę mnie z nim nie utożsamiać). Na dzień dzisiejszy mnie to w zupełności wystarczy- pomyślałem sobie.
|
|
|
|
|
|
|
piosza
Go
|
http://www.youtube.com/watch?v=qMOTQHobslk prof. Zbigniew Gaciong (Samodzielny Publiczny Centralny Szpital Kliniczny, Klinika Chorób Wewnętrznych Nadciśnienia Tętniczego i Angiologii KATEDRA I KLINIKA CHORÓB WEWNĘTRZNYCH, NADCIŚNIENIA TĘTNICZEGO I ANGIOLOGII): - Tzw. dieta Kwaśniewskiego nie jest dietą optymalną w sensie medycznym - Dieta Kwaśniewskiego to skradziony pomysł diety Atkinsa. - Dieta Atkinsa ma niewiele wspólnego z dietą Kwaśniewskiego. - Dieta Kwaśniewskiego prowadzi do kwasicy. - Nie ma żadnych długoterminowych obserwacji ludzi na ŻO. - Nie można jej zalecać pacjentom. Prof. Gaciong potrzebuje kursu z logiki oraz jakiś zajęć z uczciwości intelektualnej. O ile ludziom od LC z dalekich USA można wybaczyć to, że nie do końca rozumieją zasady DO/ŻO (tylko niewielka część dorobku dr JK została przetłumaczona na j. angielski), to ten polski koleś w kitlu mógłby przynajmniej nie przekręcać i nie bałamucić aż tak bardzo, nawet jeśli się nie zgadza i woli jakąś tam "dietę zrównoważoną".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Nie bo nie" "jest zła bo jest niedobra" - bez żadnych uzasadnień naukowych...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ciekawe czy zna chociaż dokładne zasady DO?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A mnie się podoba! Bardzo dobra reklama i to za darmo! Tylko oglądalność mizerna! Co za intelekt - więcej takich propagatorów Diety Optymalnej...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Ludzie dawniej musieli wsuwać liście"...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
http://www.youtube.com/watch?v=qMOTQHobslk prof. Zbigniew Gaciong (Samodzielny Publiczny Centralny Szpital Kliniczny, Klinika Chorób Wewnętrznych Nadciśnienia Tętniczego i Angiologii KATEDRA I KLINIKA CHORÓB WEWNĘTRZNYCH, NADCIŚNIENIA TĘTNICZEGO I ANGIOLOGII): - Tzw. dieta Kwaśniewskiego nie jest dietą optymalną w sensie medycznym - Dieta Kwaśniewskiego to skradziony pomysł diety Atkinsa. - Dieta Atkinsa ma niewiele wspólnego z dietą Kwaśniewskiego. - Dieta Kwaśniewskiego prowadzi do kwasicy. - Nie ma żadnych długoterminowych obserwacji ludzi na ŻO. - Nie można jej zalecać pacjentom. Prof. Gaciong potrzebuje kursu z logiki Proponuje mu doskonale kursy z logiki u piotrax
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Ale zawsze na temat DO najwięcej mają do powiedzenia, ci "naukowcy", co wiki się na jej temat oczytają...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
"piosza" bardzo serdecznie dziękuję za podanie tego linka.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Namierzony -ustrzelony prof(S), a podobno powyżej dr. takich głupot już nie powtarzają....
|
|
|
|
|
|
|
piosza
Go
|
haha Cieszę się, że się przydał.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Aż z ciekawości zaglądałem do Ruszczyca, aby dokształcić się na temat znaczenia liści w żywieniu i... Teraz nie wiem, które liście wprowadzić na urozmaicenie 5*wio... Może bobkowe? Obejrzałem z ciekawości "Gaciąga". Białko + niskokaloryczne warzywka... Taaaaak, a energię wyprodukuj sobie - we wątrobie.
|
|
|
|
|
|
|
|