RafałS
|
Delegalizować! Rozwiązać! Zawinąć! Jak rozwiązać? A kto będzie pandemie ogłaszał i konieczność szczepień? Ci potem podam. Się wyjaruzelczy i wolne rynki pokaże w banko-korpo. ale naj najpierw trza zsynchronizować zegarki.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Najwięcej żelaza znajduje się w czerwonym mięsie" No ale czerwone jest rakotwórcze, o czym sam kolor informuje i co tu robić?. A to jest prawdą, że herbata i kawa zmniejszają przyswajalność żelaza?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26765
|
Niedobór miedzi najbardziej ogranicza przyswajalność. Pamiętam z lekcji żywienia prosiąt, jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja gdzieś czytałam, że zielona herbata zmniejsza przyswajalność żelaza...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A tego to nie wiem, bo prosiaczkom ani kawy ani herbaty nie serwują!
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A tych dilerów teiny to nie znam!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
"To oznacza" np. dalszą reklamę rozwałki UE.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Komisja europejska robi wszystko, by obrzydzić unię obywatelom.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Najlepsze jest to, że najbardziej są przeciwni beneficjenci bezpośrednich dotacji unijnych. Ja już nie wymagam szerokiego spojrzenia na gospodarkę, zatrudnienia i ogólnego polepszenia życia, ale żeby dostać do łapy hajs i jeszcze źle?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Normalka, bo się należy, a za mało dają!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ma szczescie krytykuje unię za odbieranie, a nie ze dajomm
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I jeszcze jedno - kolagen to nie jest wywar mięsno-kostny, dlatego nazwa "zupa kolagenowa" - "zupki Doktora Jana" jest błędne. Kolagen nie zawiera cystyny i tryptofanu oraz śladowe ilości tyrozyny i metioniny przez co proporcja aminokwasów egzogennych do endogennych wynosi zaledwie 1, (dla przykładu w jajku 3,22, fasoli 2,79, glutenie 2,05), co czyni z niej wyłącznie przydatne białko do odbudowy kolagenu w chorobach stawów. Zdrowe osoby w produktach odzwierzęcych otrzymują wystarczającą ilość kolagenu w mięsie na przykład lub wywarze mięsno-kostnym - należy pamiętać, że wywar ten sprzyja wybitnie podagrze na diecie mieszanej zakrapianej alkoholem, dlatego te osoby powinny rosołów unikać.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|