Autor
|
Wtek: PRASÓWKA (Przeczytany 2458784 razy)
|
Ewa
Go
|
Renia, a niżej są rady najstarszego człowieka świata (113 lat) jak udało mu się tak długo przeżyć. Niestety przezylam rozczarowanie. Skoro to tak pasjonujący temat, to dziwnie mało napisali. "Nalezy dobrze się odżywiać" Nie wiem, co pod tym ukryli. No i chyba firma Bayer maczała w tym palce, bo okazuje się , że dziadek codziennie zażywał aspirynę. Pomyślałby kto, że od oseska podawali mu te aspirynę. Znowu firma farmaceutyczna kładzie łapę na informacjach.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja nie mogę się z tym pogodzić, że wyniki badań naukowych, są dostosowywane do potrzeb sponsorów i nie liczy się zdrowie, a nawet życie ludzkie. Czy nie ma już uczciwych naukowców? A może są - tylko, że na zasiłku dla bezrobotnych? Z tą aspiryną to na pewno jest sprawka firmy Bayer. Dziwne, że aspiryna była najważniejsza, a nie jego menu - może bez niej wyglądałby lepiej. Ja uważam, długość życia zależy od bardzo wielu czynników, z tym, że odżywianie stawiałabym zdecydowanie na pierwszym miejscu.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..a mnie zastanawia jedno - jak coś wymyślą (bardziej lub mniej mądre, a często szkodliwe) - to tylko amerykańscy naukowcy, a co robią np. polscy naukowcy.. Wszystkie (prawie) arykuły zaczynają się słowami ..amerykańscy naukowcy.. to..i tamto też..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
W dziedzinie medycyny polski naukowiec wynalazł Dietę Optymalną i to w zupełności wystarczy. Bymajmniej Jemu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mi też..Tylko, żeby potem nie okazało się, że Amerykanie pierwsi ją odkryli..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Opublikowane? Opublikowane. Autor znany? ZNANY. PS i tak nic z tego nie rozumieją. Nawet swojego Atkinsa nie potrafią naukowo wyjaśnić...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tam naukowcy są sponsorowani przez koncerny (może wszędzie?) i mają takie wyniki badań, jakie sobie zleceniodawca zażyczy..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..a nie pomyślą o wpływie samego cukru?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
..a nie pomyślą o wpływie samego cukru? Przecież wyraźnie "experci" napisali: "czysty nonsens lub bardzo kiepski żart primaaprilisowy". PS już raz czytałem podobne wypowiedzi "expertów" w oryginale, a kopia jest tu: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=3 Dziś nikt nie pamięta już kto to był "Ziemlański", czy "Hasik i współpracownicy". http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=32 - krytykowany tekst opublikowany 25 lutego 1972r. Podkreślam datę, aby nie było wątpliwości.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Szkoda, że wspaniała praca dr Jana Kwaśniewskiego spotkała się z tak bezprzykładną ignorancją osób mających się za fachowców i przez to zdolnych narzucić innym swoje przekonania, szczególnie spod szyldu instytucji i tytułów na wizytówce, itp. Ci specjaliści (wielcy inaczej) sami chorują na wszystko co możliwe, ale uczyć się nowego (od 40 lat!) nie chcą.
Dobrze, że choć do części zainteresownych ratowaniem zdrowia dotarła praca dr JK w postaci książek.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jedynym argumentem tych "specjalistów" było stwierdzenie, że Dieta Optymalna nie może pomagać, bo większość "specjalistów" uważa inaczej.. Przecież to nie jest żaden dowód, prawda nie zależy od ilości "specjalistów" ją głoszących, tylko od udowodnień naukowych, potwierdzonych w praktyce.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Gdyby gdzieś prowadzono badania nad skutecznością DO, to ja bym chętnie udostępniła moją, obfitą dokumentację medyczną z chorobą przed DO (Hashimoto, bo nerwica i arymia jest trudna do udokumentowania) i z prawidłowymi wynikami obecnymi (udokumentowanym (USG) pozbyciem się "nieuleczalnej" choroby).
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|