slawek
Go
|
A to wcale nie jest takie proste: odróżnić "proste" od "krzewego"
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
A to wcale nie jest takie proste: odróżnić "proste" od "krzewego" Zalewasz raz na 3600 lat nie ma z tym najmniejszego problemu ;P
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie zalewasz?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Niektórzy twierdzą, że od ostatniego razu minęło bez mała 3598 lat...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to tuż - tuż ..tylko co?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Sęk w tym, że twierdzą też, iż to był ostatni raz i następnego nie będzie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Piszesz o końcu świata?
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Jakim końcu świata? Nic nie wim na ten temat! A co tam jakieś Sumery, Bogi i maszyny jądrowe. "Naukowo" trzeba podchodzić do sprawy. A "naukowo" - to znaczy bezmyślnie ... zbierać dane i wysnuwać z nich błędne lub żadne wnioski.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z tym końcem świata i przebiegunowaniem - to pewnie i bajki - jak z kilkoma poprzednimi "końcami świata", które przeżyłam. Ale to co mówią "naukowcy" ma w sobie mniej prawdy, niż bajki. Już sami się plączą w swoich teoriach - jedna zaprzecza drugiej.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Same badania profilaktyczne - nie wystarczą, żeby nie zachorować na raka - potrzebna jest radykalna zmiana trybu życia - we wszystkich sferach.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Najlepiej jednak się mówi o końcu świata - wtedy nie ma żadnych realnych problemów
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
http://kobieta.wp.pl/kat,114154,title,Migreny-a-ryzyko-raka-piersi,wid,11567841,wiadomosc.html - "naukowcy" zebrali dane, ale nie wiedzą - jaki sposób odżywiania powoduje przewagę układu sympatycznego, a jaki parasympatycznego! Dr Jan Kwaśniewski napisał o tym już 40 lat temu, ale ... PS nawet nie znają przyczyny migreny. Znają tylko szereg sprzecznych teorii wyjaśniających to zjawisko. A to całkiem proste: sposób odżywiania powodujący migreny, zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowania na raka piersi, niezależnie od tego, co i jaki "placebo" będzie pitolił.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zaraz odezwie się firma Coca-Cola, lub jej "naukowy przedstawiciel-specjalista" i wyjaśni, że to nieprawda, że ludzie tyją od tego niedobrego tłuszczu zwierzęcego.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Co to teraz będzie w "Kawie czy herbacie"? Co tam w "Kawie czy herbacie", a w "Pytaniu na śniadanie"? - oj będzie się działo i z przyjemnością obejrzę
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Właściwie to ja trafiłam na książkę "Dieta Optymalna" dzięki telewizji śniadaniowej. Jeden Pan tak zachwalał tam rewelacyjne efekty diety, a książkę miał pozaznaczaną na fragmenty, jak Pismo Święte. To mnie skłoniło do kupienia książki, przeczytania i tak już z Wami zostałam.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|