Opal
Go
|
PS a zakaz na mówienie o "Diecie Optymalnej" i Janie Kwaśniewskim nadal obowiązuje w TVP Wtedy wymieniano różne rodzaje diet i mieli gości, którzy je stosowali. Spośród wszystkich - najbardziej przekonująco i pięknie mówił o diecie i jej twórcy właśnie ten pan z pozaznaczaną, zniszczoną, widać codziennie czytaną książką. Myślę, że wtedy nie tylko ja usłyszałam o DO i więcej osób poraz pierwszy się z nią zetknęło. Nie zawsze mam możliwość oglądać, ale to co zaobserwowałam, to to, że kucharze tam zapraszani coraz częściej pokazują przepisy z dużą ilością jaj, potrawy mięsne smażone na smalcu, kremy na maśle. Widać już, że zmienia się na lepsze. Oni wiedzą co jest dobre, a niedługo zaczną o tym głośno mówić.
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Jeszcze bidna ta piramidka. Ciekawe na jak długo ta wersja się ufortyfikuje?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
a zakaz na mówienie o "Diecie Optymalnej" i Janie Kwaśniewskim nadal obowiązuje w TVP Czy ten zakaz jest oficjalny? Bo niby ustawy o cenzurze nie ma Chyba, że się mylę..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Oficjalny to jest nakaz krytykowania Diety Optymalnej, tylko w ostatnich latach nikt rozsądny nie chce oficjalnie krytykować, aby się nie wygłupić. Już nawet niektórzy przebąkują, że "nie szkodzi"... a czasem nawet, że leczy!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
tylko w ostatnich latach nikt rozsądny nie chce oficjalnie krytykować, aby się nie wygłupić.
U góry może i tak - nie wiem, ale na dole króluje beton często połaczony wrecz z agresją - to wiem.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Nie zauważyłem. Poważnie?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Oficjalny to jest nakaz krytykowania Diety Optymalnej, tylko w ostatnich latach nikt rozs±dny nie chce oficjalnie krytykować, aby się nie wygłupić. Już nawet niektórzy przebąkują, że "nie szkodzi"... a czasem nawet, że leczy!
A "naukowcy" dalej błądzą jak ślepcy - oślepieni blaskiem pieniędzy z farmaceutycznych koncernów..
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Piramidkę" zmieniają - wiedzą, że jest źle, ale nie wiedzą, lub nie chcą wiedzieć - co zrobić, żeby było dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Szkoda, że moja córa (z awataru), nie może im przyłożyć może by się wreszcie obudzili
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
To prawda, bo dużej ilości osób zrobią kolejny raz krzywdę, strasząc tym razem węglowodanami, ale kogo obchodzi ta "duża ilość osób" na naukowym postronku. Przecież ktoś musi nosić na tacę do Apteki. Daleko ważniejsze jest - jaka jutro będzie pogoda na Kujawch! To jest problem...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A czy wysłanie pisma do Ministerstwa Zdrowia, nie mogłoby nakłonić ich, do ponownego zweryfikowania swojej postawy względem DO ?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Nie żartuj. MZ liczy tylko na budżetową forsę i aby starczyło od pierwszego do ... Na leki i na premie "za naukowy wkład w rozkład..."
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..no tak..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale prawda i tak zwycięży ! Tylko jest kwestią - kiedy?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
A czy wysłanie pisma do Ministerstwa Zdrowia, nie mogłoby nakłonić ich, do ponownego zweryfikowania swojej postawy względem DO ?
Reniu, mnie się zdarza coś temu Ministerstwu posłać. Uważam, że warto. Im mięcej osób, tym lepiej. Może jakiś ministerialny urzędnik z kłopotami zdrowotnymi oprzytomnieje? Więcej takich urzędników i...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też tak uważam - jeśli ktoś z Ministerstwa Zdrowia poważnie zachoruje, lub bliska mu osoba, to może "przeprosi" DO, albo sam skorzysta z niej i dalej nic nie będzie zmieniał.. Ale, im więcej takich listów, tym większa szansa, że ktoś to potraktuje w końcu należycie.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Adresy mailowe na stronie internetowej Ministerstwa.
|
|
|
|
|
|
|
|