Autor
|
Wtek: PRASÓWKA (Przeczytany 2435099 razy)
|
WojciechS
Go
|
Przemilczą i sprawa przyschnie,jak zwykle zresztą! I wszyscy będą szczęśliwi...
|
|
|
|
|
|
|
Tymoteusz82
Go
|
Czytałem też gdzies ostatnio, ze kolejny eksperyment wykazał, że u myszy u ktorych zastosowano diete wysoko tluszczową i jednoczesnie nisko węglowodanową odbudowały sie uszkodzone nerki. Naukowcy nie wiedza jaki jest tego mechanizm. To moze byc impuls, zaczna badac czy dieta tluszczowa moze naprawiac kolejne uszkodzenia, a gdy sie okaze, że tak, to mogą sie zaczac NIEŚMIAŁO zastanawiac jak by to podzialalo na ludzi. Po jakims czasie sie dowiedzą, ze Polsce ponad milion ludzi juz tak na sobie dobrowolnie eksperymentuje i zaczną ich badac a wtedy moze sie okazac że...
Ta rehabilitacja tluszczu + te pozytywne, tluszczowe eksperymenty na zwierzętach mogą w końcu doprowadzic do tego, że dr Kwasniewski w opinii ciała naukowego, z szalonego naukowca rodem z kreskówek, przeksztalci sie w męzą nauki. Oby tego dożył. Ale poniewaz stosuje diete optymalną to całkiem możliwe.
Swoja drogą to każdy dzien wiecej przeżyty przez przez dr Kwasniewskiego dziala PR-owsko na korzysc jego diety, je tak strasznie a ile żyje...
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ojojoj! No i nie wiem co teraz napisać. Czy cieszyć się, czy smucić z tego powodu?
|
|
|
|
|
|
|
Tymoteusz82
Go
|
Świat medycyny i farmacji nie przejmuje się tymi 'odkryciami' i dalej serwuje leki na obniżenie choregosterolu... Ja napisalem że to dopiero pierwszy krok, aby sie przejał muszą nastapic kolejne. Byloby co najmniej dziwne gdyby jakikolwiek utwalony porzadek nagle przewrocil soe do góry nogami z powodu jakiegos malego odkrycia, ktorego naukowcy nie potrafia wytlumaczyc.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Aby ten ich (nie)porządek przewrócić to trzeba będzie nie lada siły przebicia. Grupy interesu będą walczyć o zachowanie status quo...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
A kto to będzie tak własne życie narażał, aby przewracać, co samo nie padnie! Musi jaki fanatyk.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jestem ciekawa przyszłości Libii... Może teraz chociaż walki ustaną...
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Jestem ciekawa przyszłości Libii... Może teraz chociaż walki ustaną... A to bardzo proste. Wielcy inwestorzy, czyli nie z Polski, dostana za zadanie odbudowe Libii w zamian za mozliwosci odwiertow gazu i ropy. Mowimy tu o Ameryce a w Europie Francje i Niemcy. Wielka Brytania albo jak kto woli Anglia, z racji tego, ze nie jest w Euro, zostala od stolu gdzie dziela odsunieta, co bylo widac wczoraj na posaiedzeniu w Bruxeli. Sarcosi powiedzial premierowi angielskiemu co o nim mysli pokazal mu gdzie jest jego miejsce. Ano wsrod tych malych panstewek, ktore w unii nie maja nic do powiedzenia. A Polska? No coz jak zwykle bedziemy patrzec na to jak dwoch sie bije tylko, ze jak zwykle nigdy nie skozysta. Ot taki pech Chociaz polski minister byl pierwszym, ktory odwiedzil Libie po wojnie w tym kraju, to i tak bedzie ostatni przy podziale robot zwiazanych z odbudowa Libii.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ja się tym nie przejmuję...i tak nie miałam zamiaru Libii odbudowywać... Ba , ale Reniu weź pod uwagę , że takie korzystne kontrakty dają pieniądze nam w Polsce.Dają kontrakty polskim przedsiębiorcom i pracownikom. Hm, zarządzać państwem to tak jak wielka firmą. Kto ma lepszego menedżera ten się bogaci. A Sikorski próbuje coś dla nas ugrać , tak rozumiem jego wizyte w Libii. Czy starczy mu siły przebicia?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Czy starczy mu siły przebicia? Confused
Tu nie chodzi o sile przebicia a o madrosc handlowa. Tu trzeba po prostu umiec handlowac i dlatego uwazam, ze Sikorski to nie czlowiek, ktory sie nadaje do tej sprawy. No ale trzeba pamietac, ze wraz znim åpojechalo kilku przedsiebiorcow. Pytanie tylko: czyimi byli znajomymi?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No i mamy consensus , bo siła przebicia tych przedsiębiorców (znajomosci ludzi, jezyka, realiów, znajomosci jako takie) to masz summa sumarum to samo. Tak Sikorski tez mi nie pasuje, ale....jak zabrał ze sobą tych ludzi to efekt może jakiś będzie. Potem jak sam to przeprowadzi to już zupełnie inna sprawa. Ale dobrzy menedżerowie maja dobrze dobranych ludzi. Mnie Sarcozy nie przekonuje , więc ciekawa jestem czy jego potraktowanie Camerona nie beknie mu się. Zresztą Francja i Wlk.Brytania to historyczna rywalizacja.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czysty altruizm i empatia nimi kieruje...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Bardzo ciekawy filmik. Braterstwo narodów, ogólnospołeczne cele, dobro innych państw itd , itp. To z naszego, zdrowotnego podwórka WHO, kolejne pandemie, grypy ptasie , świńskie. A macie wieści co w tym roku?
|
|
|
|
|
|
|
|
|