Autor
|
Wtek: PRASÓWKA (Przeczytany 2458780 razy)
|
Halina Ch.
Go
|
Nawet Wałęsa nie pomógł czyli walka z wiatrakami.
Być u źródła i nie skorzystać? - "ech", marność to jest Lutz też był bezsilny
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Ze źródła rzucił się na szeroką wodę... Utopił się w wyrażaniu swoich poglądów - za wcześnie.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ja nie robie nic - tylko kawę chłepczę Nie mogę za dużo pracować, bo zacznę zarabiać, a potem są mysli nieczyste i zawrotu głowy na szopingu można dostać No to mam kołtun- w miejscu, które wyróżnia nas z pośród zwierząt, a które sam usiłuję czymś pożytecznym wypchać.
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
będę wysyłać teraz linki do moich znajomych niedowiarków...dzisiaj przy padającym śniegu w Piotrkowie wrzuciłem hasło do wyszukiwarki odnośnie: "ldl duże i puszyste" i od razu wiele do poczytania a także to: http://www.stachurska.eu/?p=3480Wspominałem już że mam sąsiadkę w sąsiadującej firmie. Ona ostatnio pokazywała mi wyniki badań krwi. Holesterol spadł jej do poziomu 199 i jest tym faktem zadowolona....mówi że przestała smażyć i od razu spadł jej holesterol...tłuszczu nie je wogóle bo ma obrzydzenie już na sam widok smalcu . Ogólnie wyniki ma dobre bo stosunek TGL do LDL jest na poziomie 1,5. Według badań które ja robiłem ten stosunek wyniósł 0,5. Smażę i jem tłuszcze a więc jest nieźle.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ze źródła rzucił się na szeroką wodę... Utopił się w wyrażaniu swoich poglądów - za wcześnie. Prawdopodobnie działał pod przymusem. Sam mawiał- "...nie chcę, ale muszę...".
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
.... Ogólnie wyniki ma dobre bo stosunek TGL do LDL jest na poziomie 1,5. Według badań które ja robiłem ten stosunek wyniósł 0,5. Smażę i jem tłuszcze a więc jest nieźle.
Najgorsze jest koryto. A w w/w przypadkach raczej go nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Najgorsze jest koryto.
Ale wielu jest odmiennego zdania
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Najgorsze jest koryto.
Ale wielu jest odmiennego zdania I słusznie, przecież jakiś punkt odniesienia musi być. Póki co dla niewielu. Choć mogę się mylić.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak zaczęłam czytać to myślałam, że to o DO...
|
|
|
|
|
|
|
piosza
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
piosza
Go
|
Zastanawia jednak, czy rzeczywiście, jak twierdzi Prof. Tadeusz Trziszka, "Skład chemiczny jaja niewiele się różni, bez względu na to, czy to "zerówka" z ekochowu, "jedynka" z wolnego wybiegu, "dwójka" ze ściółkowego czy "trójka" z klatkowego."
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
"piosza" Jak nie ufasz prof. Triszce, to poszukaj sobie co na ten temat tu na Forum pisał niejaki "toan". Niektórych "znawców" nawet to oburzyło, bo są pod wpływem ekologicznej propagandy, ale napiszę jeszcze raz. Jaja od zerówki nawet te najbardziej ekologiczne, po trójkę, różnią się głównie samopoczuciem kupującego, ale... I to "ale" trzeba sobie poszukać, bo nie chcę się powtarzać. Chyba w wyszukiwarkę wystarczy wpisać "dioksyny", o ile mnie pamięć nie myli. Bardzo dobry artykuł na temat jaj napisała Pani Regina Janicka w Miesięczniku OSO - OPTYMALNI. Jest chyba dostępny na http://optymalni.org.pl/Najważniejsze i najprostsze, bez badań laboratoryjnych : dobre żółtka poznaje się po twardości skorupki.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No i jeszcze uczciwość wymaga, abym napisał: jaja bez obawy można spożywać tylko na diecie niskowęglowodanowej, wysokotłuszczowej, czyli Diecie Optymalnej oraz na diecie wysokowęglowodanowej typu japońskiego. I wszystkim, co myślą, że chodzi o ryż, to wyjaśniam, że nie chodzi o ryż, tylko o proporcję między GSO, która powinna wynosić około BWT=1:3:0,5 Na tych dzietach jajka są prozdrowotne. Natomiast na dietach mieszanych jaj spożywać nie należy, ponieważ są "szkodliwe dla zdrowia", co znajduje potwierdzenie w wielu badaniach naukowych kilku ostatnich dekad. Jeśli ktoś nie wie dlaczego tak się dzieje, zachęcam do lektury książki "Jak nie chorować?" - podstawowej lektury z dziedziny dietetyki! Polecam zainteresowanym wysłuchanie fragmentu książki Żywienie Optymalne - http://dr-kwasniewski.pl/sklep/pliki/60/zojaja.wmaPS Dr Kwaśniewski to wyjątkowy geniusz, niezależnie od tego jakie zdanie na ten temat mają dyletanci i eksperci w dziedzinie dietetyki.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z pewnością tak jest. Myśmy się o tym przekonali praktycznie - na sobie. Widza dr. Kwaśniewskiego coraz częściej potwierdza się w nowych badaniach naukowych...nie da się wiecznie jej lekceważyć przez świat medyczny...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dlatego będziemy dbać o to, aby nie zapomniano skąd wypływa źródło Wiedzy. Ale to może zaczniemy od "po Świętach", gdy ceny jaj się ustabilizują.
|
|
|
|
|
|
|
|
|