adamo
Go
|
Nie porównywałabym Eskimosów do Europejczyków .
Eskimos to rasa szybko umierająca i w związku z tym to jak jedzą stanowi raczej wzór jak nie należy się posiłkować.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Europejczykowi raczej trudno by było zjeść ok. 350g B ,no chyba,ze zacznie sam polować i piec mięso nad ogniskiem,ale to raczej niemożliwe
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Wpadło mi coś do głowy. Wyobraź sobie,że żyjesz w gorącej strefie klimatycznej , jak byś się odzywiał?
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Wpadło mi coś do głowy. Wyobraź sobie,że żyjesz w gorącej strefie klimatycznej , jak byś się odzywiał?
Czy mam rozumie że mam zamrożone w lodówce zapas na gorące dni ,to wtedy napewno bym nic nie zmieniał i dalej zjadał bym tyle co normalnie .najwyżej musiałbym zjadac trochę więcej tłuszczu.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Czy mam rozumie że mam zamrożone w lodówce zapas na gorące dni ,to wtedy napewno bym nic nie zmieniał i dalej zjadał bym tyle co normalnie .najwyżej musiałbym zjadac trochę więcej tłuszczu.
Ja nie wiem,jakbym się odzywiała,gdyby mi codziennie(albo prawie codziennie) prazyło słońce w głowę. Po prostu jestem ciekawa,jaki wtedy człowiek miałby apetyt,na co miałby ochotę.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
raczej trudno by było zjeść ok. 350g B E to tylko jakieś 4kg śledzia
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ja bym nie zjadła 4kg śledzia
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Chciałbym zobaczyć Eskimosa, który zjada 4 kg/D śledzia!. W kcal wychodzi - 4320, to jak na mróz - też DUŻO za dużo!.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
... to jak na mróz - też DUŻO za dużo!.
No ja nie wiem takich rzeczy,bo nie jestem Eskimosem
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Eskimos to rasa szybko umierająca i w związku z tym to jak jedzą stanowi raczej wzór jak nie należy się posiłkować. Wydawało mi się, że Eskimos nie był tu nigdy stawiany za wzor, a jedynie jako przypadek człowieka jadającego dużo tłuszczu i bardzo duzo białka.
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
A co teraz jada Eskimos? To inna sprawa
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Eskimos dziś popija Coca-cola, bo jada w McD...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Czyli już nie jest Eskimosem,tylko Amerykaninem (nie wiem jaką ikonkę wkleić-waham się,moze taką?- -taka neutralna-powinna być dobra-mam nadzieje ,że nikogo nie urazi )
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
No to te badania chyba są ściągniete z gwiazd bo te 4 kg śliedzi Przerzuci przez ruszta tylko młody sprawny pracujacy męzczyzna, który akurat nie miał w domu jajek ani goloneczki.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Eskimos dziś popija Coca-cola, bo jada w McD... A co by bylo, gdyby ustawic Eskimosa "optymalnie" zakladam, ze bylby zdyscyplinowany i swiadomy. Jaki by byl czas jego zycia?
|
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Waldek
Go
|
Podchodziłbym ostrożnie do osoby, która twierdzi, że "fat" = "glicerol" ale to było pisane w początkach XX wieku. Co do Stefanssona i eskimosów to facet przeszedł na ich dietę, ba po powrocie robił eksperymenty i mięsną wysokotłuszczową dietą i wyleczył masę ludzi z wielu różnych chorób. Napisął kilka książek min bodajże " Tłuszcz tego świata" i podobne prace o tym, że tłuszcz jest zdrowy a dawni eskimosi w ogóle nie znali raka i chorób cywilizacyjnych. Taki praprekursor low-carbu i diety opty.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Podchodziłbym ostrożnie do osoby, która twierdzi, że "fat" = "glicerol" ale to było pisane w początkach XX wieku. Co do Stefanssona i eskimosów to facet przeszedł na ich dietę, ba po powrocie robił eksperymenty i mięsną wysokotłuszczową dietą i wyleczył masę ludzi z wielu różnych chorób. Napisął kilka książek min bodajże " Tłuszcz tego świata" i podobne prace o tym, że tłuszcz jest zdrowy a dawni eskimosi w ogóle nie znali raka i chorób cywilizacyjnych. Taki praprekursor low-carbu i diety opty. Waldek, czy dokopales sie moze do jakis danych odnosnie dlugosci zycia na diecie zmodyfikowanej modo -Stefansson. Praktycznie to jest najwazniejszy marker w moim odczuciu. Wiem ze duzo czytales na ten temat wiec jesli masz jakies konkretne dane to wal smialo, prosze
|
|
|
|
|
|
|
|