forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-23, 06:23:41

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Prasa
| | |-+  PRASÓWKA
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 349 Do dou Drukuj
Autor Wtek: PRASÓWKA  (Przeczytany 2459494 razy)
olry
Go

Email
Odp: PRASÓWKA
« Odpowiedz #300 : 2008-02-27, 13:02:03 »

Original title: Die Cholesterin-Luge, das Marchen vom bosen Cholesterin
2002 by F.A. Herbig Verlagsbuchhandlung GmBH, Munich

wiem co myślicie - herezja - ale kłamstwo powtarzane 100 razy staje sie prawdą, ktoś juz taka propagandę uprawiał
i takie kłamstwa powtarzaja na zlecenie koncernów farmaceutycznych media lekarze i urobieni pacjenci
no przecież nie będe tu Wam cytował całej ksiązki a to co napisałem to nie chaotyczne kawałki wyrwane z książki ale jeden całościowy watek będący fragmentem  rozdziału 1-ego
Pieniądz rządzi światem i żaden lekarz nie jest zainteresowany tym by ludzie byli zdrowi, a koncerny żywnościowe by produkować zdrową żywność - im bardziej przetworzona tym bardziej - ludzie po niej chorują, można leczyć witaminą C ale po co za grosze, nawet ludzie tego nie chcą bo lekarsywo za 200 - 300 zł to dopiero pomaga no a operacje za 2000 - 5000 zł w kopertce, lekarze naprawdę nie przejmują się naszym zdrowiem a juz napewno jak ktoś umrze - oni zrobili co mogli

to powyżej to był tylko cytat ze 100 stronowej książeczki, można nabyć ją w internecie, nie bedę robił kryptoreklamy bo nie mam w tym interesu ale od czego są  Google, jak znalazłem ostatnio to koszt ok. 20 zł plus koszt przesyłki
toan
Go

Email
« Odpowiedz #301 : 2008-02-27, 13:29:28 »

Wpisz sobie w wyszukiwarlę tego Forum: chylomikrony, chylomikrony resztkowe, apoproteina B-48, apoproteina B-100, VLDL, IDL, LDL, HDL, TG, frakcja lipidowa osocza i cholesterol. Poczytaj, co na ten temat wiadomo i jeśli czegoś nie będziesz rozumiał, to ktoś wyjaśni...
Hartenbach pisze zaś jak dla "dzieci z przedszkola" Wink i trudno się dziwić skoro tekst jest przeznaczony dla szerokiego grona laików.  Confused
olry
Go

Email
« Odpowiedz #302 : 2008-02-27, 16:25:42 »

Poczytaj, co na ten temat wiadomo i jeśli czegoś nie będziesz rozumiał, to ktoś wyjaśni...
Hartenbach pisze zaś jak dla "dzieci z przedszkola" Wink i trudno się dziwić skoro tekst jest przeznaczony dla szerokiego grona laików.  Confused

Wiadomo tyle ile chcą żebyśmy wiedzieli, lub powiem inaczej wiadomo tyle i to wiadomo co potrzeba żebyśmy byli zastraszeni i potulnie przy powyżej 200mg/dl zbijali cholesterol ich lekarstwami

Zresztą nie bardzo rozumiem - jest to forum.dr Kwaśniewski - jego książkę "Dieta Optymalna" przeczytałem i mi przy mojej chorobie pomogło, a nie pamiętam by wchodził on tam w szczegóły na poziomie każdego hormonu, enzymu czy wszystkich frakcji proteinowych i lipidowych, nie omówił szczegółowo cyklu Krebsa w zależności od stosunku spożywanych B:T:W, może jeszcze powinien (dr Kwaśniewski ) zwykłemu śmiertelnikowi czytającemu jego książkę omówić szczegółowo katabolizm i anabolizm białek, tłuszczów i węglowodanów, jeszcze jak by wyjaśnił problem aminokwasów endogennych i egzogennych no i że tak powiem ile z białka a ile z tłuszczu czy węglowodanów powstaje ATP, można by jeszcze dorzucić coś o teori glukostatycznej, lipostatycznej czy aminostatycznej i już czynimy  wiedzę w książce PRZYSTĘPNĄ  Laughing dla szerokiego grona czytelników.
Musze powiedzieć że ja sam znam kilkanoście osób z mojego bliskiego otoczenia które stosują dietę  dra Kwaśniewskiego i na pewno nie interesuje ich to co jest w postcie powyżej.
Jako chemik dodam że gdybym rozpatrywał każda reakcję na poziomie mionów, kwarków, hadronów, neutrin czy elektronu jako pakietu falowego - to nie wiem czy bym brał sie za przebieg reakcji i gwarantował co z tego wyjdzie.
A sprawa jest prosta - znam mechanizm wiem jak mogę regulować środowiskiem reakcji i to robię a na dodatek to mi wychodzi.
Można nie czytać książki dra Kwaśniewskiego całej tylko listy z podziękowaniami na końcu
Można nie czytać książki prof. Hartenbacha całej tylko listy z podziękowaniami na końcu
- ci ludzie obyli się bez tej WIELKIEJ nauki na NAJNIŻSZYM poziomie etapów życiowych organizmu, ich nie interesuje co zachodzi w komórce lecz to że im pomogło i są ZDROWI !!!!!!!
Tak jak i ja - ograniczyłem węglowodany, odrzuciłem cukier i słodycze i jestem zdrowy - świat przestał się kręcić, a nie pomogło wcześniej eeg, badania Doplerowski, tomograf nic nie stwierdził, leki pomagały ale to potwierdza tylko moją opinie o polityce koncernów farmaceutycznych, podejściu świata medycznego i branży spożywczej - MAMY BYĆ CHORZY

A ja nie mi pomógł dr Kwaśniewski - za to mu dziękuje na tym forum
toan
Go

Email
« Odpowiedz #303 : 2008-02-27, 16:43:31 »

książkę "Dieta Optymalna" przeczytałem i mi przy mojej chorobie pomogło...

I po to została napisana "Dieta Optymalna" i więcej nie potrza Wink, by zdrowym być. Tylko czytać ze zrozumieniem...  Cool
olry
Go

Email
« Odpowiedz #304 : 2008-02-27, 17:11:31 »

Z tym zrozumieniem - to gorzej  Laughing
Wielu znajomym tłumaczyłem że 1 kg mięsa chudego to nie 1 kg białka a litr oleju to 0,7 - 0,8 kg tłuszczu i tak samo z serem biały i żółtym, a niektórzy chca mieć w domu wagę i tabelki z książek
Dlatego duzym ułatwieniem sa gotowe receptury menu na każdy dzień dla czytelników
Waldek
Go

Email
« Odpowiedz #305 : 2008-02-29, 20:27:13 »

nie pamiętam by wchodził on tam w szczegóły na poziomie każdego hormonu

Lutz w Życiu bez pieczywa omawia trochę dokładniej hormony, mithondria, kofaktory, l-karnityny itp kosmosy.
Hana
Go

Email
« Odpowiedz #306 : 2008-03-01, 21:38:42 »

adam319
Go

Email
« Odpowiedz #307 : 2008-03-01, 22:02:09 »

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80355,4969831.html
Daj spację po linku zanim coś napiszesz, a będzie on działał.
Choć "Enter" lepszy dla czystości formy.
Pozdrawiam serdecznie Cool
Hana
Go

Email
« Odpowiedz #308 : 2008-03-01, 22:05:42 »

Dzieki, postaram sie dostosowac!
adam319
Go

Email
« Odpowiedz #309 : 2008-03-01, 22:33:17 »

To nie jest dziwaczny wymóg estetyczny, tak po prostu działa maszyna.
Coś jak nie wlejesz benzyny to nie pojedziesz Smile
Hana
Go

Email
« Odpowiedz #310 : 2008-03-01, 22:38:29 »

A co z GAZEM ?
adam319
Go

Email
« Odpowiedz #311 : 2008-03-01, 22:50:29 »

Gaz trzeba nacisnąć by zwiększyć obroty silnika Smile
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #312 : 2008-03-01, 23:33:07 »

Gaz trzeba nacisnąć by zwiększyć obroty silnika Smile
a potem,albo przelaczyc na benzyne albo na gaz w zaleznosci od szybkosci i ekonomicznosci jazdy. Shocked Smile
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #313 : 2008-03-17, 23:41:32 »

kodar
Go

Email
« Odpowiedz #314 : 2008-03-18, 11:07:50 »

..........Jak można jednak sądzić, połowa korzyści płynących z jakichkolwiek stosowanych dziś środków nasennych, przepisanych przez lekarza lub kupowanych bez recepty, wynika z efektu placebo. Wiara w jakąś metodę leczenia jest potężnym narzędziem terapeutycznym, podobnie jak zakup nowego materaca czy aranżacja sypialni zgodnie z zasadami feng shui. Jest tak dlatego, że sekret pokonania bezsenności to spokój umysłu w czasie, gdy kładziemy się spać: zbyt wielu cierpiących na tę przypadłość zapomina, że jest to na ogół „zaburzenie całodobowe”.

Prawdziwym lekiem okazuje się zwykle profesjonalna psychoterapia i zrozumienie naszych trosk, które nie dają nam spać, oraz zajęcie się nimi. Tabletka nasenna może pomóc, ale po kilku nocach może się też okazać, że leży na nocnym stoliku i pokrywa się kurzem. Świadomość, że mamy ją pod ręką, jest niemal równie skuteczna, jak jej zażycie, choć nie ucieszy to firm farmaceutycznych.
Ja jednak doswiadczylam czego innego.
Podam na wlasnym przykladzie,przyznam sie,ze mialam niesamowite problemy z zasypianiem,bo lezac juz w lozku natlok mysli o zdarzeniach jakie sie wydarzyly w ciagu dnia lub kilku dni powodowal niepokuj do tego stopnia,ze glowa byla rozpalona i brakowalo tchu.W Ciagu dnia niemalze wszystko przeszkadzalo.Szukalam pomocy u roznych lekarzy i b.czesto,psycholog byl tez,jak rowniez chomeopatia.Jednak  rozmowy u psychologa  jak rowniez lekarstwa uspakajajace,kuleczki chomeopatyczne,oraz wszystkie inne kupowane na wlasna reke w drogerii  nie daly  fektu pozbycia sie natloku natretnych  mysli i obrazow i lekow .Czesciowo w zasypianiu i lepszym funkcjonowaniu wciagu dnia pomagal Autogenes Trening dr Szulca,ktory to mozna w kazdej sytuacji i pozycji wykonac.Najwiecej jednak pomogla mi Dieta Optymalna dr J.Kwasniewskiego.Jednym pomaga placebo,innym zmiana jedzenia,a jeszcze innym ezoteryka. Smile
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #315 : 2008-03-18, 11:31:59 »

Mogę się narazić zgłaszając, że dla mnie placebo to sztuczka zachowań szulerskich?
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #316 : 2008-03-18, 13:33:23 »

Podajac swoj przyklad wcale nie odstraszam ludzi od analizy wlasnego postepowania ,a z tym zwiazanych  psychicznych obciazen.Kazdy powinien szukac i pomagac sobie.
Trzeba pamietac,ze nie nalezy uciekac od fachowej pomocy i takowa przyjac,jezeli cos z nami nie tak.I kazdego dnia pamietac o sobie i wlasnych potrzebach.Bo nawet najlepszy psycholog nic nie zdziala,jezeli nie bedziemy z nim wspolpracowac i postepowac z jego zaleceniami i propozycjami.
Zaburzenia psychiczne powstaja na roznym tle jak i rozne maja podloze.
Trzeba odpowiednio reagowac zanim zaloza nam kaftan bezpieczenstwa i zamkna w wariatkowie.
Oczywiscie nie nalezy  nigdy tak dlugo czekac. Smile Smile
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #317 : 2008-03-18, 15:05:15 »

W sprawie przetwórstwa spożywczego. Na blogu redaktora Piotra Adamczewskiego na stronie "Polityki" jest taki wpis:

"Brzucho pisze:

2008-03-18 o godz. 10:59
przed minutą słyszałem w Trójce
wypowiedź na temat serów, głównie polskich
bez podawania nazw
zgroza!!!
sery robione z mleka w proszku, oleju uniwersalnego i mielonych resztek normalnego sera
tylko po to aby się opłacały
bo nie stać producenta na dojrzewanie
co tam mówić o niegdysiejszych trzech latach
nawet trzy miesiące to już za długo
teraz obowiązuje trend ..trzy tygodnie

serki topione zawierają po pięć antybiotyków
czy jedyna metoda to wszystko robić samemu?"

Ktoś wie jak w sklepie odróżniać normalny ser od takiego "na skróty" ?

slawek
Go

Email
« Odpowiedz #318 : 2008-03-18, 15:59:56 »

Ktoś wie jak w sklepie odróżniać normalny ser od takiego "na skróty" ?
Po cenie Wink
toan
Go

Email
« Odpowiedz #319 : 2008-03-18, 16:10:36 »

Właśnie - powinno kosztować około 30zł/kg Sad.
W miarę dobre sery z Polski to:  OSM Sierpc - Królewki, CEKO Goliszew - Jagna, Boryna i SPOMLEK z Radzynia Podlaskiego - Radamer.
Strony: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 349 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.027 sekund z 18 zapytaniami.