Autor
|
Wtek: PRASÓWKA (Przeczytany 2469814 razy)
|
Gavroche
|
Masz zdrowie, chłopie!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dokładnie! MAM ZDROWIE! I pomyśleć, że dzięki własnemu Tacie!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mam wrażenie, że uczeń przerósł mistrza i teraz to Ty się zajmujesz tatą.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dokładnie, używam wszelkiej dostępnej dla mnie wiedzy, aby Rodzice mieli zdrową i pogodną starość. Zbieram przy tym dużo doświadczeń na przyszłość.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak już zwolnisz tempo i przysiądziesz, to się podzielisz? Bo i mnie zdrowa i pogodna starość by się przydała.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Świetnie, że teraz tak się wzięli za udawadnianie racji Doktora, albowiem w przyszłym roku będzie 50 lat, jak Doktor twarogiem i margaryną ozdrowił pierwszego udokumentowanego swojego pacjenta z miażdżycy! Konopka mu było. I pomyśleć, że ja już się katuję pół wieku tą "dietą" ! Pewnie badań nie robisz i nie znasz swoich chorób...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dokładnie, używam wszelkiej dostępnej dla mnie wiedzy, aby Rodzice mieli zdrową i pogodną starość. Zbieram przy tym dużo doświadczeń na przyszłość. Prawo natury, bo inwestycja w dzieci zawsze się opłaca. ZUS to niestety wypacza i zamiast łączyć rodzinę, to je rozdziela.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ciekawe z jakich domniemanych "toksyn"
Bez czy tania dom ni emu je, że też z kwa sum oczowego.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale "mądre spożywanie węglowodanów zależy od wielu czynników, takich jak wiek, płeć i aktywność fizyczna". A jak ponoć jest 12 rodzajów płci, to jak tutaj się połapać? Może dlatego ta aktywność fizyczna, żeby nie było wiadomo o co biega... A tutaj na dokładkę, aby był miszmasz... "Otyłość jest chorobą cywilizacyjną i przyczyną wielu zgonów. Możemy wiele zyskać po ograniczeniu ilości spożywanych węglowodanów, zwłaszcza tych prostych . Badania wykazały, że dieta z niską zawartością węglową, jest znacznie skuteczniejsza niż standardowa dieta "o niskiej zawartości tłuszczu", tak zalecana przez dietetyków. Zdrowe tłuszcze pomagają zwiększyć utratę wagi, co prowadzi do poprawy różnych markerów zdrowia, w tym cholesterolu HDL, triglicerydów, cukru, ciśnienia i innych."
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale "dietetycy" tak do reszty zgłupieli, że nawet olej palmowy choć teoretycznie powinien być "dobry", to jednak jest "zły", bo zawiera najwięcej zwierzęcych, nasyconych kwasów tłuszczowych, dużo więcej niż masło i smalec, gdzie przynajmniej połowa to zdrowe, roślinne, nienasycone kwasy tłuszczowe. A stearynian, to stearynian, niezależnie, czy z oleju, czy smalcu, glukoza, to glukoza niezależnie, czy z cukru, czy z kartofli, a cholesterol, to cholesterol niezależnie, czy z LDL, czy HDL i tyle... Oczywiście można uzasadnić, że masło jest znacznie lepsze biochemicznie od margaryny, czy oleju palmowego, można też udowodnić, że fruktoza i glukoza z miodu jest lepsza od fruktozy i glukozy z cukiernicy, tylko po co się wysilać, skoro Doktor już o tym napisał i wyjaśnił dokładnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|