renia
|
"Osobom, które próbują schudnąć zdecydowanie polecam, by zwróciły uwagę na wielkość porcji oraz przygotowywanie owoców. Odpowiednia porcja to taka, która mieści się nam w dłoni..."
Właśnie, takie są zalecenia optymalne...
Nie wiem dlaczego ale wiekszosc amerykanskich ksiazek dietetycznych opiera sie na dziwnych miarach porcji jedzenia: garsc i szklanka A potem jak czytelnik ma pretensje ze nie schudl to "uzyles zbyt duzej szklanki, a i garsc nie powinna byc twoja" Wagi pewnie się boją...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
To już bardziej podoba mi się teoria, że posiłek powinien mieć objętość własnej dłoni. Zbadałem własną dłoń metodą Archimedesa i wyszło mi 426cm3. Czyli obrazowo mniej więcej tak... https://i.postimg.cc/Hsc0h7T5/image.png
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
No to jeszcze dwie matematyczne możliwości. (1) Kula którą obejmę "za połowę" 1290cm 3(2) Półkula którą obejmę po brzeg 645cm 3I potem ludzie wynaleźli gramy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to jeszcze dwie matematyczne możliwości. (1) Kula którą obejmę "za połowę" 1290cm 3(2) Półkula którą obejmę po brzeg 645cm 3I potem ludzie wynaleźli gramy. A potem gramofon i wszystko grało...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
gramofon To taka waga wyskalowana w gramach, która po przekroczeniu wagi należnej wyraża za pomącą beznamiętnej fonii opinię ... "nie żryj tyle" taki grawitacyjny GPS
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wystarczy tylko czytać, ale wnioski już samemu wyciągać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale w gospodarce rynkowej popyt nakręca podaż, natomiast w planowej gospodarce socjalistycznej z inflacją najlepiej walczyć przez zamrożenie cen i dotacje.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Czyli jest szansa że zamrożą ceny.
|
|