madre
Go
|
Nieważne czy za czy przeciw, aby śmiesznie było... Tak sobie zerknąłem do czasopisma "Optymalni" kolejny podwójny numer 11/12-2018 i czytam: ...Podjeliśmy działania wspólnie z długoletnimi działaczami Ruchu Optymalnych mające na celu doprowadzenia do naprawy zaistniałej sytuacji i nadania naszemu Stowarzyszeniu, jak również i czasopismu, miana Przełomowego i Opiniotwórczego, nie wspieranego przez przemysł farmaceutyczny czy przemysł związany z produkcją suplementów. To bardzo ważna informacja.... W związku z powyższym ucieszony z takiej deklaracji zerkam na przedostatnią stronę z ogłoszeniami drobnymi i uchachałem się z jednego ogłoszenia. Rozumiem, ufny w powagę słów ww. że to taki żarcik mający na celu test kondycji umysłowej czytelników. ...Zmiany których dokonujemy są po to, by właśnie jak zaświeci słońce, znów nie znalazły się osoby, które swą postawą i fałszywym zaangażowaniem mogły doprowadzić do upadku tej Wielkiej Idei. Instytucje, które mają wieloletnie doświadczenie wiedzą, że do zwycięstwa trzeba się przygotować organizacyjnie i mentalnie. To właśnie czynimy... Wnioskuję, że należy przede wszystkim nie przeszkadzać, bo wróg czuwa i szuka dziury w całym aby się wśliznąć i zaszkodzić.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak dawniej piekli mięso na kijach nad ogniskiem to było dobrze?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wtedy było dobre, a teraz jest złe, bo pompują skrobię modyfikowaną, aby wodę trzymała i wchłaniała, a czym droższy kawałek mięsa, tym więcej ma tej skrobi nastrzykniętej. A skrobia+ogień=akrylamid.
|
|
|
|
|
|
|
Ukko
Go
|
Dobrze wiedzieć, zrobię sobie test kupionego mięsa jodyną
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tanie ochłapy nie są szprycowane, ale karkówka i schab na 100%.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zależy gdzie się kupuje...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, najlepiej od baby pod hala mirowską.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Za daleko... Mam "swojego" znajomego "chłopa"...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie, od mięsa "w miarę" ekologicznego...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To jak z krzyżami w świeckich urzędach i "bóg, honor, ojczyzna" na paszporcie... Nie ma miejsca dla "odmieńców"...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale są tacy, co chcieliby "opty"-modłę wprowadzić powszechnie, coś jak komunizm ze "sprawiedliwością społeczną"... "Bo Doktor tak napisał... " ...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najważniejsze, że ludzie maja wybór i najlepiej jak sobie piramidę żywieniowa IŻiŻ wybierają. To takie fajne zalecenia, tylko trzeba przestrzegać.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Miałam "przyjemność" poznania efektów jej dokładnego przestrzegania...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ponoć DO jest dla "elit" Chyba dla jelit bo u "elit" to już chyba nie ma nawet cienia pozytywnego znaczenia.
|
|
|
|
|
|
|
|