vvv
Go
|
Oczywiście reteoretycznie, bo jelita nie lubią chemii, homogenizowanego mleka i zaprawionych zbóż.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ponoć DO jest dla "elit" Chyba dla jelit bo u "elit" to już chyba nie ma nawet cienia pozytywnego znaczenia.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Miałam "przyjemność" poznania efektów jej dokładnego przestrzegania... Najwyraźniej padłaś ofiarą własnych błędów i wypaczeń jedynie słusznej diety 5*wio! Pewnie nie stosowałaś zaleceń z podstawy piramidy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ponoć DO jest dla "elit" Chyba dla jelit bo u "elit" to już chyba nie ma nawet cienia pozytywnego znaczenia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Miałam "przyjemność" poznania efektów jej dokładnego przestrzegania... Najwyraźniej padłaś ofiarą własnych błędów i wypaczeń jedynie słusznej diety 5*wio! Pewnie nie stosowałaś zaleceń z podstawy piramidy. Coś musiałam robić nie tak, bo miliony badań nie mogą się mylić...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dokładnie!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
miliony badań nie może się mylić...
może - miliony badań nie możą się mylić
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki, ktoś tutaj musi czuwać... Poprawiłam...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
ktoś tutaj musi czuwać... Wreszcie skumałem o co chodziło z tym chocholim tańcem, jak się indywiduum grubo i dokładnie słomą poowija to pies ogrodnika nie straszny.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czytam sobie najnowszy numer gazety O czym lekarze ci nie powiedza i tam glowny art o raku. I takie zdanie: "Okazalo sie, ze palenie szkodzi, azbest i niektore wirusy to kacnerogeny, dieta ubogoresztkowa jest tkosyczna dla jelit"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
Chodzi o proporcje zagęszczającej się po drodze w jelitach chemii spożywczej i farmaceutycznej do tego co ma być wydalone. Może się tak zagęścić, że końcowy odcinek zgłupieje i owrzodzieje czy zrakowacieje. Oczywiście problem proporcji w tym przypadku sprowadza się do tego co nad kreską (ułamkową).
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie, chodzi o to, że nieszczelność jelit jest ok, bo po kosmkach jelitowych i grubej kiszce nie przelatuje błonnik, jak papier ścierny po szlifowanym i za mało chorych jest.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Większość osób nie ma pojęcia o fizjologii. W tym przypadku o aktywności fazy III międzytrawiennych wędrujących kompleksów motorycznych (ang. skrót: MMC), czyli aktywności zespołu regularnych fal ciśnieniowych, którego zadaniem jest usuwanie resztek pokarmowych z obszaru jelita cienkiego w okresie nocnym i międzyposiłkowym oraz zapobieganie przemieszczaniu bakterii z jelita grubego do jelita cienkiego.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jakby wszystko było dokładnie przemyślane i wcielone...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie Stwórca nie przeszkadza, ale wolę myśleć, że to losowa zmienność przetestowana w boju przez eony.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
chcesz-być-szczęśliwy-myśl-negatywnie coś jak ... chcesz być szczupły jedz tłustości acz... Chodzi o rozważanie z dystansem, smakowanie z dystansem, a nie poddawanie się szaleństwu czarnowidztwa czy żarłoczności.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I najważniejsze - kukać na TVN...
|