Autor
|
Wtek: PRASÓWKA (Przeczytany 2470914 razy)
|
|
administ
Go
|
Bo lubię dużo czytać i przeważnie co w oko wpadnie. Czytanie mnie odpręża.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A to spoko...
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Panie Tomaszu, a czy dzisiaj , aktualnie, możemy określić na podstawie rocznego spożycia mięsa (ok. 70kg/osobę/na rok ) tę granicę (jej przekroczenia) jego spożycia, gdy ludzie podążając od strony pastwiska, wpadają w koryto? Czy nie jest zafałszowaniem aktualnie kierowanie się tym spożyciem mięsa, mając na uwadze, że ludzie jedzą także inne równocześnie, wartościowsze nawet białka z serów, i jajek oraz to, że nastąpił jednocześnie dramatyczny wzrost spożycia cukru? Na jakim poziomie należy utrzymywać spożycie w społeczeństwie białka zwierzęcego aby wydobywając je z pastwiska wzrosła ich wartość biologiczna ale jednocześnie nie wpadło ono w koryto (zakres od do). Jak to jest aktualnie z tym dotychczas miarodajnym wskaźnikiem śmiertelności na 1000 osób? ( kiedyś (w latach 70 /80 ludzie jako ofiary tak licznie nie ginęli w wypadkach samochodowych, co może zafałszowywać ten wskaźnik śmiertelnych zejść z powodu chorób) Czy możliwe jest aby część społeczeństwa ( zwłaszcza dzieci) po uzyskaniu pińcet+ mogła wydobyć się z pastwiska i czy wiemy że zachorowania na choroby autoimmunologiczne spadają, bo jeśli tak to by znaczyło, że wzrasta wartość biologiczna dotychczas biednych ludzi? https://zdrowie.dziennik.pl/diety/zdjecia/592353,1,ile-cukru-zjada-rocznie-przeciety-polak-raport-o-cukrze-nadwadze-i-otylosci.html
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Możliwe,że w sprawie ilości śmiertelnych wypadków się mylę, bo drogi lepsze niż kiedyś, samochody też, ale też głupków na drodze przybyło.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Powiem szczerze, szczegółowo sprawami zdrowia społecznego nie zajmuję się już od dobrej dekady, więc nie mam żadnych rzetelnych danych poza tym co mi w oko przez przypadek wpadnie w "motylku", czy z innych źródeł, ale wcale mnie to już nie interesuje, bo mam inne, milsze rozrywki intelektualne teraz, niż "uzdrawianie ludzkości". W każdym razie, jak czytam, że średnia długość życia w Polsce za "rządu" PiS spadła o dwa miesiące, to wystarczy, aby wiedzieć, co będzie dalej, bo to wielokrotnie już było. Ale dla duchowej rozrywki polecam: http://www.objawienia.pl/sub/text/henoch.html - bo czytając niektórzy olśnienia doznają. I to tak, że przyszłość "potrafią" przewidzieć! Tekst jest ciężki, bo niewiele w nim zdań nieistotnych, więc niewprawne oko może sedno Księgi przegapić.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Powiem szczerze, szczegółowo sprawami zdrowia społecznego nie zajmuję się już od dobrej dekady, więc nie mam żadnych rzetelnych danych poza tym co mi w oko przez przypadek wpadnie w "motylku", czy z innych źródeł, ale wcale mnie to już nie interesuje, bo mam inne, milsze rozrywki intelektualne teraz, niż "uzdrawianie ludzkości". W każdym razie, jak czytam, że średnia długość życia w Polsce za "rządu" PiS spadła o dwa miesiące, to wystarczy, aby wiedzieć, co będzie dalej, bo to wielokrotnie już było. Ale dla duchowej rozrywki polecam: http://www.objawienia.pl/sub/text/henoch.html - bo czytając niektórzy olśnienia doznają. I to tak, że przyszłość "potrafią" przewidzieć! Tekst jest ciężki, bo niewiele w nim zdań nieistotnych, więc niewprawne oko może sedno Księgi przegapić. Kiedyś w początkach internetów odkryłem. "Mądrość nie znalazła miejsca na swe zamieszkanie i jej siedzibą było Niebo"... I jeszcze jakoś tak było: "Niesprawiedliwość* wyszła ze swoich komnat, znalazła tych, których nie szukała, zamieszkała wśród nich jak deszcz na pustyni i jak rosa na wyschniętej ziemi". *prawiesprawiedliwość?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ciekawe to jest (kiedyś czytałam, ale już sporo z tego nie pamiętam), chociaż trochę długie... lektura na Święta...
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
...bo czytając niektórzy olśnienia doznają.... 1) Pierwszy raz mnie trafiło lśnienie, w czasie kiedy czytałem książkę Doktora ? Dieta Opymalna? i jednocześnie postanowiłem zweryfikować zasady ŻO na swoim ciele. Drugi raz mnie trafił grom w 2017r w trakcie lektury księgi pani Zofii Kuzioły ?Optymalny Świat?, a którą potem zachwalałem i polecałem tu i na fejsie. Dzisiejsza lektura połowy ?Księgi Henocha? jest potwierdzeniem wielokrotnych stwierdzeń pani Pistis Sophia ( Zofia Kuzioła) zawartych w jej dziele-księdze (np. na dole strony 89) ?Twarz pełna łaski? (Ks.Henocha 46.1) jest określeniem Syna Człowieczego, którego wydaje mi się, że spotkałem i który w swej Łaskawości podał mi swoją dłoń do uściśnięcia. Wówczas Go jeszcze nie rozpoznałem, ale i tak czułem się wówczas zachwycony. 2) Wielokrotnie u Henocha czytamy słowo: ?sprawiedliwość?, ? sprawiedliwy? ale nie zauważyłem aby padło chociaż raz zbitka: ?sprawiedliwość społeczna?. Niech to stanie się powodem do zastanowienia (dla mnie, a może i innych), że sprawiedliwość społeczna to nie to samo co sprawiedliwość. Gdyby miało to samo znaczyć, to po co dodawać zbytecznie przymiotnik: społeczna. Jeśli jednak znaczy co innego, to w polskim języku jest słowo przeciwnego znaczenia, tj. niesprawiedliwość. Sprawiedliwość jest niestopniowalna, cha? Ciągle słyszę z ust popisowców realizujemy zasady sprawiedliwości społecznej. W Biblii zbitka słów: ? sprawiedliwość społeczna? występuje tylko raz jako tytuł (ST Kpł 19), a słowo: ? sprawiedliwość? wyszukiwarka wskazała kilkaset razy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26783
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jedzmy polską żywność, unikajmy markety...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jasne, kupujmy polskie samochody elektryczne.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I prąd atomowy, a nie węglowy!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A co ma piernik do wiatraka? Żywność to żywność, reszta jest mniej ważna i patrzy się pragmatycznie i ekonomicznie...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
i patrzy się pragmatycznie i ekonomicznie...
Jasne, jak naczelnik, co dzieli się z narodem, aby program "koryto+" utrzymać na następną kadencję.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...ble, ble, ble... Mnie Naczelnik nie interesuje... Ani koryto... Ale zdrowa żywność jak najbardziej...
|
|
|
|
|
|
|
|
|