admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26783
|
Sianko to to nie jest - fakt...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Pozeracze zboz Doktor jak cos porownał, to narody klekajcie :lol
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Pozeracze zboz Doktor jak cos porownał, to narody klekajcie :lol
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No, teraz to już na pewno zapamiętam.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A co z tym "uogólnionym stanem zapalnym", sporo tego mi się rzuca w oczy, ale to chyba jak z tym "zakwaszeniem mezenchymy", którego nikt nie widział, ale super się nadaje do detoxu i diety zasadowej. To znaczy ,ja rozumiem, że jak zrobię ciężki trening, albo mam infekcje, to przejściowo jakiś tam stan zapalny występuje, ale żeby tak na co dzień?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
W sumie chodziło mi tylko o "oczyszczanie z cukrów i białek" - bo nigdy o takim czyszczeniu mózgu nie słyszałem...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
No ale na którym boku ostatecznie?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...oto jest pytanie...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W sumie chodziło mi tylko o "oczyszczanie z cukrów i białek" - bo nigdy o takim czyszczeniu mózgu nie słyszałem... Wiem, wiem, ale co myślisz o tym stanie zapalnym całego organizmu? Internetowi fachmani stwierdzają go np. po braku sił i podkrążonych oczach, mimo, że CRP i OB są w normach... Przypomina to trochę tę "boreliozę" internetową.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wiem, że prostaglandyny hamują lipolizę i powodują obrzęk (zatrzymanie wody), ale czy to ma jakiś związek z "brakiem sił", to trzeba poszukać w "pubmedzie" najlepiej, bo tym się nie interesowałem. Tylko na kohortach ludzkich, a nie na organizmach np.: ze ścianą komórkową, bo można się wygłupić we wnioskowaniu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Prawda, ale cała ta kaskada kwasu arachidonowego, to szybka akcja jest, z tego, co pamiętam, to raczej hormony lokalne. Ale trop jakiś jest, dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Pamiętam jak pewien intelektualista dietetyczno-internetowy wykazał, że "Doktor się mydli", bo "enzymatyczna degradacja lipidów polegająca na hydrolizie z wydzieleniem wolnych kwasów tłuszczowych jest wykorzystywana całkowicie do glukoneogenezy..." I przyznaję - jest to prawda, ale w kiełkujących nasionach. I jeszcze miał pretensje, że Doktor nie podjął "polemiki" - ale Doktor miał zasadę, od której rzadko odstępował (np. raczył odpowiedzieć "trzydziestu profesorom") - nie podejmował dyskusji z ignorantami.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobrze Doktor czynił, szkoda czasu i energii...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dla ścisłości dodam, że wraz z ewolucyjnym domknięciem układu krwionośnego (wstężnice) wszystkie zwierzęta klasyfikowane powyżej, czyli pierścienice, głowonogi i strunowce - utraciły tę możliwość.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Patrząc na różne kultury na świecie, to człowiek raczej je to co ma pod ręką dostępne. Stąd taka mnogość diet.
|
|
|
|
|
|
|
|