admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26783
|
Je się to, co na talerzu podadzą...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie instynkt mówi ciągle o twarogu z masłem i dżemem. Ale to zaraz jakiegoś niedobora można złapać.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A to starczy się zsuplementować jakim jabłkiem, albo czarną porzeczką i sopko.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Mam problem z alergicznym czterolatkiem.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Czyli chcesz sama zachorować
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Czyli chcesz sama zachorować
Dlaczego?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mam problem z alergicznym czterolatkiem. Teraz to powszechne, milion szczepień, preparaty mlekozastepcze, cesarskie cięcia... Jakie objawy?
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Mam problem z alergicznym czterolatkiem. Teraz to powszechne, milion szczepień, preparaty mlekozastepcze, cesarskie cięcia... Jakie objawy? Już odrósł 3 migdał był( usunięty). bóle głowy, gorączka, dreszcze..
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale to nie są objawy alergii. Może infekcja jakaś? A "odrastanie" migdała się zdarza. Biedny maluch.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Mam problem z alergicznym czterolatkiem. Teraz to powszechne, milion szczepień, preparaty mlekozastepcze, cesarskie cięcia... Jakie objawy? Już odrósł 3 migdał był( usunięty). bóle głowy, gorączka, dreszcze.. kael, Kaszel, kaszel
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Ale to nie są objawy alergii. Może infekcja jakaś? A "odrastanie" migdała się zdarza. Biedny maluch.
Moze to wina zwierzakpw_
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Poradnia alergologiczna. Doraźnie na kaszel alergiczny Klemastyna na noc. Ale jak gorączka jest, to sugeruje infekcję, do pediatry. Mieszasz coś, Zosiu.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Poradnia alergologiczna. Doraźnie na kaszel alergiczny Klemastyna na noc. Ale jak gorączka jest, to sugeruje infekcję, do pediatry. Mieszasz coś, Zosiu. Byc może. Rozpacz miesza mi zmysły. Szkoda mi dzieciaka i ze zwierzętami ciężko się rozstać a takie zalecenie lekarza.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
U naszych znajomych też mieli oddać psy, ale zaczęli je spławiać (kąpać codziennie, ale sama wodą, bez detergentu) i się udało wyciszyć reakcje u dziecka i zachować psy w domu. Ale zdrowie dziecka chyba ważniejsze, niż posiadanie pupila...
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2887
|
Je się to, co na talerzu podadzą... Nie mogę się oprzeć, aby zacytować moją Babcię jak reagowała na domowników marudziących na jedzenie: "D-pa żre, co gornek w-sro"
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A moja mawiała: "Gdyby nie ta d-pa, to byłaby złota chałupa".
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1044
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/produkty-pe%C5%82noziarniste-lepsze-dla-serca-ni%C5%BC-warzywa-i-owoce-chodzi-o-rodzaj-b%C5%82onnika/ar-AAWU97W?ocid=msedgntp&cvid=9b17cbcc8caa4fc9b5405d50fdfab757 - no proszę jakie "wspaniałe" wnioski z analizy cyfr! "Wyszło" im, że jest "dobry" i "zły" błonnik! To ja napiszę, że są "dobre" i "złe" wnioski. Tylko podpowiem, że pełne ziarno jest zasobniejsze w składniki odżywcze niż warzywa i owoce, choć niektórym wmawiają, że jedynie słuszne jest 5*wio. A włókno surowe w paszy dla monogastrycznych jest powodem m.i. IBS, ale to takie tam "bredzenie", bo nikt nie przeprowadził badań typu: zawartośc "błonnika pokarmowego" w diecie a zaburzenia trawienia", bo wszyscy "wiedzą naukowo", że bez błonnika nie da się zdrowej, czyli wielkiej kupy zrobić...
|
|
|
|
|
|
|
|