Jarek
Go
|
Swietny artykuł, 12- lat temu czytajac Doktora i stosujac DO, byłem najszczesliwszym człowiekiem na ziemi
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26785
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
..."mleko jest dla cieląt, a nie ludzi"...
I w tym cały geniusz jak i wiele innych geniuszy w wykonaniu Doktora. Takimi obrazowymi stwierdzeniami docierał do takich ignorantów dietetycznych jak ja. Właśnie to z tymi cielakami, życiem z jajka, paliwie rakietowym, stołem i korytkiem, nauką i medytowaniem itd. itp.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A jaką "radość" sprawiał Doktor niektórym, bo co nie powiedział, to było (i często nadal jest) dla nich "głupie"... Np. klasyka Doktora - Panie Doktorze jaką "naukową" dietę wybrać? - "To wybór wisielca - czy się powiesić na sznurze konopnym, czy jedwabnym" - no piękne przecież!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No własnie, no ale jak tak mleka nie pic - nalezy sie przeciez Cztery kawy z mlekiem i dodatkowy obiad wychodzi, ale przegadac nie szło... A wszystko chudnac chciało...
|
|
|
|
|
|
|
|
MarekS
Go
|
Mi się nasunęło pytanie jak czytałem, mleko szkodliwe to po co krowy ? zakazać hodowli od razu zrobi się chłodniej na świecie. Mięso wołowe wyprodukują z probówki i pogłębimy świadomość szczęścia. A dzieci możemy karmić przecież ?świetnymi? produktami od nestlle. Tak więc ta ich prawda może służyć innym celom a nie dobru ludzi. Moja córka faszerowała dzieciaka mlekiem, nawet w nocy wypijał butelkę a w dzień dojadał słodyczami i owocami, z egzemy do tej pory nie może wyjść.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Na obiadek smoczek, a jak mocniej zacznie dzieciak płakać, to na deser jakiś niejadalny syf od Nestlé Nowoczesny chów dla korporacji .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mi się nasunęło pytanie jak czytałem, mleko szkodliwe to po co krowy ? zakazać hodowli od razu zrobi się chłodniej na świecie. Mięso wołowe wyprodukują z probówki i pogłębimy świadomość szczęścia. A dzieci możemy karmić przecież ?świetnymi? produktami od nestlle. Tak więc ta ich prawda może służyć innym celom a nie dobru ludzi. Moja córka faszerowała dzieciaka mlekiem, nawet w nocy wypijał butelkę a w dzień dojadał słodyczami i owocami, z egzemy do tej pory nie może wyjść. A będzie jeszcze gorzej, Nestle wypuszcza wegańską linię "żarełka" dla dzieci.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jak długo człowiek bedzie pracował na szkode drugie człowieka... Reszta w ksiazkach Doktora.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
...mleko szkodliwe to po co krowy ? Krowy są na ser i śmietankę. I zaraz odpowiadam, żeby nie było wątpliwości czym się różni szkodliwe mleko, od zdrowej śmietanki - wirowaniem. A dlaczego ser jest ok skoro odwirowane mleko jest nadal złe - bo fermantacja rozkłada nie tylko laktozę, ale i większość niezdrowego w mleku białka w tym i hormonów. Jak to zachodzi, dla zainteresowanych - tu - https://rcin.org.pl/ichb/Content/142813/PDF/POZN271_178144_biotechnologia-1999-no2-chrzanowska.pdf - choć skupiono się na kazeinie, to hormony białkowe podobnie są obrabiane.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale teraz ponoć twaróg bez fermentacji robią? Ścinają jakimś kwasem?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
U człowieka jest tylko to dobre, ze kopyta od mleka nie rosna, ale "rogi" w 100%
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A i żeby nie było, że Doktor nie pisał o szkodliwych hormonach w mleku, bo pisał, tylko nie chce mi się szukać gdzie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
U człowieka jest tylko to dobre, ze kopyta od mleka nie rosna, ale "rogi" w 100%
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mi się nasunęło pytanie jak czytałem, mleko szkodliwe to po co krowy ? zakazać hodowli od razu zrobi się chłodniej na świecie. Mięso wołowe wyprodukują z probówki i pogłębimy świadomość szczęścia. A dzieci możemy karmić przecież ?świetnymi? produktami od nestlle. Tak więc ta ich prawda może służyć innym celom a nie dobru ludzi. Moja córka faszerowała dzieciaka mlekiem, nawet w nocy wypijał butelkę a w dzień dojadał słodyczami i owocami, z egzemy do tej pory nie może wyjść. A będzie jeszcze gorzej, Nestle wypuszcza wegańską linię "żarełka" dla dzieci. I na to pozwolą, a na oficjalne propagowanie i zalecanie Diety Optymalnej, już nie...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A i żeby nie było, że Doktor nie pisał o szkodliwych hormonach w mleku, bo pisał, tylko nie chce mi się szukać gdzie. Dla ścisłości muszę dodać, że w mleku kobiecym stężenie niektórych hormonów jest znacznie wyższe niż w krowim, ale w mleku kobiecym te hormony są akurat zdrowe dla oseska i bardzo niezdrowe dla cielaka - jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Taka karma - Zarcie i sukces sie liczy...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A i żeby nie było, że Doktor nie pisał o szkodliwych hormonach w mleku, bo pisał, tylko nie chce mi się szukać gdzie. Dla ścisłości muszę dodać, że w mleku kobiecym stężenie niektórych hormonów jest znacznie wyższe niż w krowim, ale w mleku kobiecym te hormony są akurat zdrowe dla oseska i bardzo niezdrowe dla cielaka - jakby co. Czyli tak jak człowiek lubi - patologicznie....
|
|
|
|
|
|
|
|