Autor
|
Wtek: PRASÓWKA (Przeczytany 2471487 razy)
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26783
|
Teraz prąd jest najważniejszy, bo bez prądu baterie szybko siadają...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Coś w tym jest, bo sama herbatka energii nie dodaje.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Inwigilacja + rozwałka afgańska (z rozpędu - iracka) z wyrabunkiem + ubezpieczenie dla żyda od nelson & david towers + utylizacja akt FBI w ekstra pośpiesznym wysadzeniu dodatkowego budynku...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dokładnie, każdy ma, tylko nie każdy ma za nie odpowiednie wynagrodzenie.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A kto, kogo i za co niby ma przepraszać? A do tego to staroć z 2015r na który nikt nie zwraca uwagi!
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Oczywista oczywistość...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja to dzisiaj "odkryłam" na fb... Ale jeśli przez 8 lat nic nie zrobili, to teraz mała szansa...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
https://zywienie.medonet.pl/zdrowe-odzywianie/zdrowa-dieta/japonczycy-zyja-dluzej-niz-inni-te-produkty-jedza-codziennie/k1vfy3c Zapomnieli dodać że w okneblowaniu wydłuża się życie o jakieś 10 lat
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wszystkim debilom twierdzącym, że "tusc nienasycony jest zdrowszy od nasyconego" oraz wszystkim debilom twierdzącym, że "kwasy n-3 są zdrowsze od kwasów n-6 i że musi być stosowna proporcja", oraz że "nasycenie trans jest "szkodliwe"" - odpowiadam, że bredzą jak trzydzieści lat temu z "nasyconymi tłuszczami zwierzęcymi" - w które wpuścił poprzednie pokolenie dietetycznych debili Doktor Kwaśniewski. Odpowiem krótko: biochemicznie - nienasycone kwasy tłuszczowe są gorszym źródłem energii niż nasycone, niezależnie, czy są pochodzenia roślinnego, czy zwierzęcego. Tłuszcze roślinne z uwagi na zawartość sitosterolu i innych pochodnych cholesterolu jest wybitnie szkodliwy dla zdrowia, ponieważ - już wyjaśniałem - szukać sobie samodzielnie na Forum. Dla przeciętnych Kowalsky - nie wierzcie debilom od "proporcji" nienasyconych n-3/n6 - albowiem jest ona przez tych cwaniaczków tak ustawiona, że bez "tłustych ryb morskich" (w przyrodzie nie występują - zajrzeć starczy do tabel - węgorz 18%, tuńczyk - 16%, śledż - 11% - reszta "tustuch ryb" jest praktycznie beztłuszczowa - od 0,5 do 3% tłuszczu) .... Ups straciłem koncepcję co dalej chciałem napisać przez szukanie "tłustych ryb morskich" - jakby co to "chudy schab" ma więcej tłuszczu niż węgorz i to w 50% nienasyconego... Debile, dla debili twierdzą inaczej. A już: biochemicznie jest dokładnie obojętne w betaoksydacji czy kwas tłuszczowy jest nasycony, czy nienasycony, czy ma cis, czy trans - a jakby kto z debili miał wątpliwości - to Davidson s. 408 lub Harper s. 278, tylko im bardziej pozbawiony wodoru jest kwas tłuszczowy, tym mniej daje energii, dlatego z energetycznego punktu widzenia nasycone kwasy tłuszczowe (debile na to mówią nasycone tłuszcze zwierzęce) są korzystniejsze dla organizmu o czympisał Doktor Kwaśniewski. Powinienem to napisać w "zadaj pytanie" - ale chcę aby debile to widziały. Z pozdrowieniami dla wszystkich dietetycznych debili naturalnie, co im wychodzi, że "Doktor się myli(ł)" A na temat zdrowej, wysokowęglowodanowej "diety japońskiej" - można sobie poszukać w książkach Doktora.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Łomegi - łamagi
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Niedawno zmarła Polka 116 lat, a suszi pewnie na oczy nie widziala Ta japońska miska ryżu bardziej przeraża niż zachęca do zdrowego odzywamiania No i te ch patyczkowanie...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale jest nadzieja, bo "ostatnie badania naukowe" jednoznacznie wskazują, że 3-n sc-pufa występujące w pożywieniu są do bani jeśli cudownie organizm nie zamieni ich w 3-n lc-pufa - komedia na całego! Na temat NNKT pisałem już wcześniej więc ten zazębiający się temat nie rozwijam.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Niedawno zmarła Polka 116 lat, a suszi pewnie na oczy nie widziala Ta japońska miska ryżu bardziej przeraża niż zachęca do zdrowego odzywamiania No i te ch patyczkowanie... No ale Morawiecki uważa inaczej i konsekwentnie wdraża plan miska ryżu dla każdego.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Druga japonia ma być .Miska ryżu zielenina dla oka I kawałek zdechłego rybska zakropione sosem sojowych do smaku. I musi być na ostro...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wszystkim debilom twierdzącym, że "tusc nienasycony jest zdrowszy od nasyconego" oraz wszystkim debilom twierdzącym, że "kwasy n-3 są zdrowsze od kwasów n-6 i że musi być stosowna proporcja", oraz że "nasycenie trans jest "szkodliwe"" - odpowiadam, że bredzą jak trzydzieści lat temu z "nasyconymi tłuszczami zwierzęcymi" - w które wpuścił poprzednie pokolenie dietetycznych debili Doktor Kwaśniewski. Odpowiem krótko: biochemicznie - nienasycone kwasy tłuszczowe są gorszym źródłem energii niż nasycone, niezależnie, czy są pochodzenia roślinnego, czy zwierzęcego. Tłuszcze roślinne z uwagi na zawartość sitosterolu i innych pochodnych cholesterolu jest wybitnie szkodliwy dla zdrowia, ponieważ - już wyjaśniałem - szukać sobie samodzielnie na Forum. Dla przeciętnych Kowalsky - nie wierzcie debilom od "proporcji" nienasyconych n-3/n6 - albowiem jest ona przez tych cwaniaczków tak ustawiona, że bez "tłustych ryb morskich" (w przyrodzie nie występują - zajrzeć starczy do tabel - węgorz 18%, tuńczyk - 16%, śledż - 11% - reszta "tustuch ryb" jest praktycznie beztłuszczowa - od 0,5 do 3% tłuszczu) .... Ups straciłem koncepcję co dalej chciałem napisać przez szukanie "tłustych ryb morskich" - jakby co to "chudy schab" ma więcej tłuszczu niż węgorz i to w 50% nienasyconego... Debile, dla debili twierdzą inaczej. A już: biochemicznie jest dokładnie obojętne w betaoksydacji czy kwas tłuszczowy jest nasycony, czy nienasycony, czy ma cis, czy trans - a jakby kto z debili miał wątpliwości - to Davidson s. 408 lub Harper s. 278, tylko im bardziej pozbawiony wodoru jest kwas tłuszczowy, tym mniej daje energii, dlatego z energetycznego punktu widzenia nasycone kwasy tłuszczowe (debile na to mówią nasycone tłuszcze zwierzęce) są korzystniejsze dla organizmu o czympisał Doktor Kwaśniewski. Powinienem to napisać w "zadaj pytanie" - ale chcę aby debile to widziały. Z pozdrowieniami dla wszystkich dietetycznych debili naturalnie, co im wychodzi, że "Doktor się myli(ł)" A na temat zdrowej, wysokowęglowodanowej "diety japońskiej" - można sobie poszukać w książkach Doktora. O takie forum nic nie robiłem!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|