renia
|
Kurczoki ja na to mówię Gęsina rarytas, dwa trzy razy w roku jem Na 1 grudnia stolik zarezerwowany Śląska kluska niebiesko kraut Gęsina, i sos piwny - łomeryka No i piwo przeniczne muss sein U nas przynajmniej raz w roku "musi" być ugotowana brukiew na gęsinie (najbardziej to synowa nalega) . Ale z tydzień temu miałam zrobiony rosół na gęsinie i też był smaczny. Pieczeni nie robię, bo bym musiała sama z mężem ją jeść, a młodym coś innego pitrasić.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Moja córka na widok boczku dostaje gęsiej ale skorki
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26762
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak dbają o nas, a jeszcze bardziej o wegetarian, wegan, o fruktarian i o wszystkich zwolenników "zdrowych" oficjalnie zalecanych diet...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nowoczesnosc w domu i zagrodzie - duzo wege genderow przybedzie...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26762
|
Spoko - człowiek ma enzymy do rozkładu glifosatu, no chyba, że kto z butelki łyknie 1000*więcej od zalecanej normy - a to może nawet rakiem pokręcić... Bez paniki - "Będzie galanto ja wójt wama to mówię"... No chyba, że kto woli się i tym glifosatem na dokładkę "umartwiać".
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Czyli lepiej unikać jak się da.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Spoko - człowiek ma enzymy do rozkładu glifosatu, no chyba, że kto z butelki łyknie 1000*więcej od zalecanej normy - a to może nawet rakiem pokręcić... Bez paniki - "Będzie galanto ja wójt wama to mówię"... No chyba, że kto woli się i tym glifosatem na dokładkę "umartwiać". I gitara...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Teraz jak taki trend, że ze świata rozrywki idą na rządowe stołki i to nie tylko w Polsce. W końcu do takiego cyrku pasują... Bez obwiniania tamtych rządzić się nie da Oto pierwszy cud gospodarczy Szymonka - posprzątał barierki w sejmie ....
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chcą dorównać samochodom elektrycznym. Jak postęp, to postęp...
|
|
|
|
|
|
|
|