RafałS
|
Mówiłem - won (za ocean). Dlatego będą sprawdzać ile da się jeszcze tutejszych za papieża chwytać.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Niemiecka matka boska jeszcze tu nam potrzebna ...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
Wiadomo, niemiecka to niemiecka...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niemiecka matka boska jeszcze tu nam potrzebna ...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Europę wyszczepiła, i uratowała miliony żyć..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Cukier krzepił w międzywojniu na ziemiach polskich, jak się skończyło - Niemcy znowu wygrali.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
No przecież biochemia się nie zmienia... Ale rozumienie się zmienia. Szczególnie jak będąc "ekspertem" dietetycznym się wreszcie podręcznik weźmie do ręki, a nie tylko czyta przeważnie głupawe wnioski z poprawnie przeprowadzonych "najnowszych" badan naukowych.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No przecież biochemia się nie zmienia... Ale rozumienie się zmienia. Szczególnie jak będąc "ekspertem" dietetycznym się wreszcie podręcznik weźmie do ręki, a nie tylko czyta przeważnie głupawe wnioski z poprawnie przeprowadzonych "najnowszych" badan naukowych. Czy porady z TV, albo reklamy "cudownych" diet z internetu...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Codziennie w mailingu dostaję kilka rad typu: wyklucz, jedz, a będziesz zdrowy, albo włącz do diety - wymiata jelita, raka - potwierdzone badaniami naukowymi. Ale to działa na podatnych.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja się w niemieckich mediach uczyłem w latach 87 że to prawda Długo wierzyłem w w różne cuda, w końcu z szarej komuny przyjechałem . Do nas niemieckie media przyszły z opóźnieniem, ale w leki będą wierzyć do końca ...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Najważniejsza informacja wdukowywana wszędzie, że "nie da się dostarczyć zapotrzebowania w pokarmie" - co jest kompletną bzdurą, ponieważ rośliny dziś są dokarmiane dolistnie we wszystko co potrzebują do bujnego plonowania. Ale tematu nie rozwijam, bo zaraz się zlecą "dziobaki" i po całym necie ogłoszą "jakie głupstwa tu wypisuję"... I coś na potwierdzenie, że "nie mam racji" - https://www.agro.basf.pl/pl/serwisy/doradztwo-i-informacje/dolistne-dokarmianie-zboz.html - pierwsze z brzegu z googla... "Dokarmianie dolistne zbóż miedzią, manganem i cynkiem" - bo "gleba wyjałowiona"... Jeśli się nawozi, to w ziarnie też będzie i to więcej niż korzeniem z gleby pociągnie - bez dwóch zdań - glifosat niekoniecznie, jeśli się umiejętnie z niego korzysta, ale to zaś kolejny temat, którego niec hcę ruszać, bo co mnie tam.
|
|
|
|
|
|
|
|