Jarek
Go
|
Ale glupi bo jest za wywłaszczeniem samego siebie z koryta Bo Brukseli nie będzie już potrzebny - sami sobie poradzą z nami...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Najważniejsza informacja wdukowywana wszędzie, że "nie da się dostarczyć zapotrzebowania w pokarmie" - co jest kompletną bzdurą, ponieważ rośliny dziś są dokarmiane dolistnie we wszystko co potrzebują do bujnego plonowania. Ale tematu nie rozwijam, bo zaraz się zlecą "dziobaki" i po całym necie ogłoszą "jakie głupstwa tu wypisuję"... I coś na potwierdzenie, że "nie mam racji" - https://www.agro.basf.pl/pl/serwisy/doradztwo-i-informacje/dolistne-dokarmianie-zboz.html - pierwsze z brzegu z googla... "Dokarmianie dolistne zbóż miedzią, manganem i cynkiem" - bo "gleba wyjałowiona"... Jeśli się nawozi, to w ziarnie też będzie i to więcej niż korzeniem z gleby pociągnie - bez dwóch zdań - glifosat niekoniecznie, jeśli się umiejętnie z niego korzysta, ale to zaś kolejny temat, którego niec hcę ruszać, bo co mnie tam. Przepraszam za dyletanckie pytanie, ale czy nie działa tu prawo Liebiga? Tzn. i tak urośnie pomimo brakującego pierwiastka?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jak jest ze sucho to uwiędnie, a jak jest za wilgotno to zgnije - to taka moja obserwacja z kwiatkami na parapecie...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
I to było bardzo dobre postępowanie, aby "procedura medyczna" miała robotę na długie lata... Leczyć, leczyć, ale nie wyleczyć - to najlepszy klient! Stare przyslowie mowi: pacjent wyleczony, klient stracony
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Tak jest, zadaniem "procedury medycznej" jest twożenie i podtrzymywanie syndromów metabolicznych. Pacjent jest szczęśliwy, bo długo tabletki bierze.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jak jest ze sucho to uwiędnie, a jak jest za wilgotno to zgnije - to taka moja obserwacja z kwiatkami na parapecie... W akwarystyce roślinnej są dwie szkoły, jedna to żyzne podłoże i rośliny pobierają pokarm korzeniami i druga, która preferuje jałowe podłoże i nawożenie do słupa wody. Obie działają, oczywiście przy wystarczającej ilości światła do fotosyntezy.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Takie "tv republike" to by niemiaszki na rekach nosiły. AfD o podobnych mediach mowi, i obiecuja, ze jak wgraja, własnie takie powstana. Wzor pisowskich mediow juz maja - niech bierem A nie tylko zielony ład i pandemie...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ulga by dla mnie, jakby polskie media były- 230 zetona abonamentu w roku mniej...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Tv-republika jest spoko, bo pozwala o Doktorze Kwaśniewskim mówić!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Wolne media, wolny obywatel, bo nie ma przymusu płacenia...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Najważniejsze, że ambitny...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jak CPK będzie w Pyrzowicach, to popieram.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jak CPK będzie w Pyrzowicach, to popieram. ja tez popieram rozbudowe do wielkosci lotniska w Monachium ...
|
|
|
|
|
|
|
|