Autor
|
Wtek: PRASÓWKA (Przeczytany 2553436 razy)
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 27143
|
Dokładnie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zapomniałem jeszcze dopisać, że ostatnio pewne osoby "wyjechały" mi z pretensjami, że "tak późno się dowiedziały o Diecie Optymalnej" - no to odpowiem pokoleniu Z - strona www.dr-kwasniewski.pl istnieje od 25 lat, a to Forum niewiele krócej. Robiono przeszkody w mówieniu o Diecie Optymalnej w mediach publicznych... Namieszali z dietą kapuścianą Kwaśniewskiego i zrobili dezorientację.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Tak było, ale minęło - teraz kto ma wiedzieć ten wie, a kto woli się zaketozować to do niczyjej ketobraci. I tak za niedługo będą mówić niestety o Diecie Optymalnej Doktora Kwaśniewskiego, co mnie wcale nie cieszy, bo ta błogość i cisza związana z moim Tatą mi bardzo odpowiada. A jeśli kto myśli, że będę błaznował na "pierwszej linii" propagowania diety jak dla przykładu ketoyt, to się grubo myli. Ja nie z tych, co muszą "brylować", choć mógłbym, ale żadnej satysfakcji mi "występy" nie sprawiają... Za to jest noworoczna niespodzianka - będzie kanał na yt o Żywieniu Optymalnym pod moją opieką doboru i merytoryki. Ale wszystko będzie przygotowywane na tip-top, dlatego falstartu nie będzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/nowy-obowi%C4%85zek-dla-pracownik%C3%B3w-od-2025-r-musz%C4%85-wykona%C4%87-wi%C4%99cej-bada%C5%84/ar-AA1wTfwm?ocid=msedgntp&cvid=4924c3ed4267482280c7fbadf1139411&ei=32 - najważniejsze to zwiększyć liczbę "chorych normatywnie" w możliwie najniższym wieku. Bo im wcześniej się zaczyna "leczyć" poziom cukru i cholesterolu we krwi tabletkami, tym lepiej pacjent zyskownie rokuje. Podaję prawidłowe nomy przy których prawie wszyscy będą od ręki zdrowi: dla cukru 160mg% dla cholesterolu 400mg% albowiem ani 160, ani 400 nie są groźne dla zdrowia i nie świadczą o "cukrzycy i miażdżycy", a jedynie o stanie metabolicznym organizmu błędnie interpretowanym przez "naukowców". Ostatnie badania szwedzkich naukowców na stulatkach publikowane na pubmed wykazały, że u zdrowych osób ani podwyższony poziom cukru, ani podwyższony poziom cholesterolu we krwi nie determinuje długości życia - przeciwnie im niższy pozion cukru i cholesterolu w starszym wieku, tym większe prawdopodobieństwo wcześniejszego zgonu. Przypominam, bo nie pamiętam, czy w Łatwych odpowiedziach na trudne pytania" napisałem, że śmiertelność okołoszpitalna u pacjentów jest tym wyższa im niższy poziom cukru i cholesterolu we krwi - jeśli nie napisałem, to teraz wyraźnie piszę, aby nie było wątpliwości. Literatury nie podaję. bo nie chce mi się szperać w "Jak nie chorować?" bo tam Doktor podał linki do tego co tu napisałem. Podałbym frazę do wpisania w pubmed - gdzie udostępniono setki badań o wyraźnie szkodliwym niskim poziomie cholesterolu powodującym znacznie wyższą śmiertelność niż u osób z poziomem znacznie przekraczającym "normy".
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
W 2007r pisali tak: "Unfortunately, the above LDL-C concentration values are determined arbitrarily. So far, no reliable tests have been carried out research in the pediatric population allowing for reliable results determining the LDL-C concentration above which it increases significantly risk of developing early atherosclerosis. Moreover, we do not know the so-called "safe" LDL-C levels that protect against the development of cardiovascular complications"... Jakby co to ja też nie znam angielskiego, natomiast o ile mnie pamięć nie myli dzieciom zalecają statyny dopieo przy przekroczeniu 500mg% LDL-C, choć i u tych "pacjentów" oznak miażdżycy się nie obserwuje. Tak w dzwonka robią "pacjentów normatywnych" - no ja na szczęście się na tym nie znam, bo to wszystko nie na moją głowę,.. W każdym razie z normami da się pięknie żyć.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tutaj swieze jak jakies mlodziaki dyskutuja o cholesterolu, niby sie czlowiek obraca w tych sprawach tyle lat a tu jakies statementy responedry, snapshoty, followupy...nic z tego nie rozumiem https://www.youtube.com/watch?v=GjPUTf6uAKE
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
Na konowałach znowu dobre programy szkoleniowe w ciepłych krajach?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Tutaj swieze jak jakies mlodziaki dyskutuja o cholesterolu, niby sie czlowiek obraca w tych sprawach tyle lat a tu jakies statementy responedry, snapshoty, followupy...nic z tego nie rozumiem https://www.youtube.com/watch?v=GjPUTf6uAKENajgorsze, że potwierdzili wiedzę podaną przez Doktora Kwaśniewskiego w książce "Jak nie chorować?", a omawiać i komentować nie czuję się na siłach, bo patologia w tym leczenie chorób leży poza moimi zainteresowaniami. Napiszę tylko wyraźnie, że blaszka miażdżycowa powstaje w śródbłonku z octanu pochodzenia węglowodanowego przy niedotlenieniu śródbłonka, a LDL z krwi nie ma z tym nic wspólnego. Nie tłumaczę, bo po co tłumaczyć - skoro każdy może sobie sam przeczytać! Albo dopiszę, aby nie było - produkcja cholesterolu w śródbłonku naczyń tętniczych zmniejsza zapotrzebowanie na tlen tych komórek. Pozostaje tylko kwestia - dlaczego "zły" cholesterol a nie "zdrowy" mleczan powstaje w tym śródbłonku? A na to pytanie sam Doktor mi nie odpowiedział, więc powiedzmy, że nie wiem.. Ale to wszystko "brednie są", więc lepiej szukać w nowej koncepcji starej koncepcji "skłonności genetycznej" do hiperlipidemii włączając wyjątki wysokiego zdrowego LDL potwierdzającego teorię złocholesterolową! I najważniejsze - wszystko co przyłączy się w organizmie do H zyska elektron i zostanie zredukowane. Bez tego ani rusz, a to zaledwie początek całej reszty...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
"Dzieje się to z powodu największego zanieczyszczenia środowiska, śmieciowego jedzenia, plastikowych butelek". Co oni z tym śmieciowym jedzeniem? Chyba, że mają na myśli 5xWIO, to jak najbardziej zgoda, bo wtedy czas przebywania w toalecie i poza nią wyrównuje się, a jak się postarać, to posiedzenia mogą być jeszcze dłuższe.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
"Śmieciowe jedzenie" to najlepsza reklama, bo wszystkie milenialsy stołują się w McD! Teraz w nowych mieszkaniach ma już kuchni nie być, bo towarzystwo jada na mieście "śmieciowe jedzenie" właśnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Prymulka5
Newbie
wiadomoci: 33
|