Autor
|
Wtek: PRASÓWKA (Przeczytany 2434485 razy)
|
renia
|
Tutaj znalazłam post "BACY" w temacie wpływu diety na układ S i PS : Praktycznie wygląda to tak: Gdy zmniejszysz węglowodany poniżej 50 gram, lub gdy zmniejszysz białko do 45 gram, lub gdy zwiększysz tłuszcze powyżej 140 gram to zwiększysz przewagę układu S i możesz załapać choroby związane z przewagą tego układu, czyli m innymi wzrost ciśnienia. Te wartości BTW oczywiscie mogą być różne i zależne od wielu czynników.
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
dzięki Renia - to jest jakiś konkret
szukamy dalej
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Napisz Darek do "BACY" na priv. Na pewno nie odmówi pomocy..
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Pytanie - jak zlikwidować dominację układu sympatycznego ( współczulnego) ???
Dominacja współczulna
Układ współczulny zwany też sympatycznym odpowiedzialny jest za reakcje walki, napięcia, stresu. Układ przywspółczulny zwany też parasympatycznym odpowiedzialny jest za reakcje wypoczynku, relaksu, trawienia, spokoju.
Osoby o względnej konstytucyjnej przewadze układu współczulnego: - są nerwowe, nadpobudliwe - łatwo się ekscytują - mogą mieć problemy z zasypianiem - gorzej trawią - mogą być nadwrażliwi na światło w bardzo słoneczne dni
Proszę o wskazówki
Darek
nalezaloby dobrac odpowiednie proporcje BTW, przyspieszyc trwienie ,przemiane materi zadbac o regularny wysilek fizyczny, robic notatki i wyrzucac z diety produkty,ktore szkodza przy doborze produktow kierowac sie smakiem , znac wlasna grupe krwi ??? korzystac z dobrodziejstw metody prof.dr Schulza"Autogenes Training" http://www.online-netzwerk-lernen.de/entspannung/autogenes-training.html
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Pytanie - jak zlikwidować dominację układu sympatycznego ( współczulnego) ???
Dominacja współczulna
Układ współczulny zwany też sympatycznym odpowiedzialny jest za reakcje walki, napięcia, stresu. Układ przywspółczulny zwany też parasympatycznym odpowiedzialny jest za reakcje wypoczynku, relaksu, trawienia, spokoju.
Osoby o względnej konstytucyjnej przewadze układu współczulnego: - są nerwowe, nadpobudliwe - łatwo się ekscytują - mogą mieć problemy z zasypianiem - gorzej trawią - mogą być nadwrażliwi na światło w bardzo słoneczne dni
Proszę o wskazówki
Darek
moze dyskusje przeniesc tutaj: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4218.0
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No proszę - jak pilnie pracują amerykańscy naukowcy. Jeszcze odkryją, że zjadany cholesterol nie szkodzi..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Też się domagałam akcyzy na cukier... Od 2007 roku. Oczywiście nie pomoże by mniej chorowano, ale będzie na insulnę, skoro nie propaguje się z urzędu ŻO.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
I czemu tylko w napojach? Oraz czemu tylko cukrzyca ?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też się domagałam akcyzy na cukier... Od 2007 roku. Oczywiście nie pomoże by mniej chorowano, ale będzie na insulnę, skoro nie propaguje się z urzędu ŻO.
Z tą akcyzą na cukier, to jest bardzo dobry pomysł. Pewno buntowaliby się producenci słodyczy i napojów słodzonych..Może oni mają wpływ na takie ustawy..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Pewnie, że by się buntowali, bo jednak (proponuję akcyzę na cukier w wysokości analogicznej jak dla papierosów: do 100 gram cukru tyle ile do paczki papierosów) sprzedaż napojów, cukierków, ciast i ciasteczek, spaść by musiała. I na słodziki też, albo zakazać.
Za PRL-u paczka carmenów (papierosy) kosztowała tyle co czekolada wedlowska pn "jedyna" - 18 zł. A cukier był po 8,- , potem po 12. I ja osobiście nie znałam ani jednego cukrzyka, a dziś kilkoro.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
W tym kraju zawsze akcyzę za cukier płaci się w alkoholu!
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
W tym kraju zawsze akcyzę za cukier płaci się w alkoholu! Jedynie a alkoholu.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Też się domagałam akcyzy na cukier... Od 2007 roku. Oczywi¶cie nie pomoże by mniej chorowano, ale będzie na insulnę, skoro nie propaguje się z urzędu ŻO.
Akurat tak jak akcyza w paliwie idzie na autostrady ;P jedyne co by to zmieniło to "sposób redystrybucji podatku" czyli jak zwykle więcej by poszło na "re" a "dystrybucja" by szfankowała ja widzę Tereso że panstwo powinno wymyślić specjalne podatki i akcyzy a potem nałożyć je na Ciebie, może by to trochę wpły nęło na ........
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A jakie, w takim razie, masz lepsze rozwiązania "sławek"? Bo tylko krytykować, to nic nie daje..
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
W tym wypadku rozwiązania nie ma dopóki będzie istniał system "służby chorób" i dopóki wszyscy słodcy nałogowcy będą mieli refundowane te swoje zabawki w paski, groszki i szprycawki. Co nie znaczy że mam się nie odzywać, jeśli ktoś tak jak Teresa wymyśla rozwiązanie które tylko pogorszy istniejący zły system
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
http://www.rp.pl/artykul/9138,444883.html - bardzo dobre badania! Wnioski jak zwykle do ... (takie niedomówienie) PS o skład flory bakteryjnej własnych jelit trzeba umiejętnie dnać, ale nie tak jak "radzą" w "actimelkach"... Takie actimelkowe dbanie kończy się przeważnie ... SUPLEMENTACJĄ!
|
|
|
|
|
|
|
|
|