Autor
|
Wtek: PASZTET. (Przeczytany 44368 razy)
|
administ
Go
|
U mnie bazą do kanapek jest ser żółty. Bardzo mądrze, ser żółty jest idealnym podkładem pod masełko i wędlinkę, a nawet śmiecia błonnikowego typu pomidorek... Niezastąpiony na wyjazdach. Z orzechowym posmakiem - rarytas.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=379 , cała sztuka w pasztecie, to z dodatkiem ilościowym wątroby trafić... Jak za mało, to pieczeń rzymska, jak za dużo, to z gorzkim posmakiem. Cały kunszt, to dodatek wątroby.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Strasznie fajnie, że tak się różnimy, bo o czym byśmy pitolili na Forku? Różnice, różnicami, ale chęć narzucenia jedynie słusznej koncepcji czegokolwiek jest nie do przyjęcia, bo jak kto lubi z majerankiem, to niech ma, a jak nie lubi chrzanu, to niech się trzyma od tego korzonka daleko. Jak kto nie wyobraża sobie zjedzenia pasztetu z ćwikłą albo z chrzanem, to odbiega od normy, ponieważ zwyczajowym dodatkiem na talerzu do konsumpcji pasztetu jest majonez, musztarda, ćwikła i chrzan.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=379 , cała sztuka w pasztecie, to z dodatkiem ilościowym wątroby trafić... Jak za mało, to pieczeń rzymska, jak za dużo, to z gorzkim posmakiem. Cały kunszt, to dodatek wątroby. Bardzo kuszący...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
A, marynaty z grzybów, ogórek konserwowy często ludziskom służy też jako dodatek do pasztetu, a kiszony - ponoć za mocny w smaku.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
...o właśnie, ogorek konserwowy 'kartuski' najlepszy do pasztetu...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Ja lubie z musztarda najbardziej
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
...o właśnie, ogorek konserwowy 'kartuski' najlepszy do pasztetu... Mmmm, kartuski
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
jukor
Go
|
Głodny jeszcze nie jestem, ale kawałek pasztetu spróbować musiałem. Zjadłem z chrzanem. Smakuje mi. Mimo, że "gotował" się w tłuszczu, to stygnąc w piekarniku całość została wchłonięta. Ja majeranek dodaje zawsze do masy mięsnej, także, gdy robię kiełbasę w słoiki . Zjem oczywiście i bez tego dodatku. A na zimno - tak, jak było pisane - z chrzanem, ćwikłą, majonezem czy musztardą. W Belgii np. część pasztetów ma słodkawy smak /dodatek cukru/ i często z różnymi dodatkami :żurawina, pieczarki. Jak dla mnie niezjadliwe. Dlatego piekę swój z majerankiem
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Pasztet z chrzanem, idealna dla mnie kanapka!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Na Wielkanoc pasztet musi być na przeciętnym stole, ale i proliver, aby się mogli odtruć po przeżarstwie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
jukor
Go
|
Na Wielkanoc pasztet musi być na przeciętnym stole, ale i proliver, aby się mogli odtruć po przeżarstwie. Te reklamy "cudownych leków" prowokują do obżarstwa. A wystarczy do syta w odpowiedniej proporcji wg Dr a J. Kwaśniewskiego
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Na Wielkanoc pasztet musi być na przeciętnym stole, ale i proliver, aby się mogli odtruć po przeżarstwie. I smalczyk roslinny obowiazkowo zeby cholestegorolu nie oodnosic
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
jukor
Go
|
I co z tego, że początek lata a nie Wielkanoc. Miałem ochotę, to zrobiłem. Wolność Tomku w swoim domku. Boczek, podgardle, serca wieprzowe, wątroba. Proporcjum w 100g gotowca: B - T 1 - 2,58 Oj, niezdrowo!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale ranigast na pasztet też jest... Bo lepiej niech zemdli, niż ma się zmarnować...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
jukor
Go
|
Fakt, jedzenia nie wolno marnować. A gdyby ktoś miał chleb wyrzucić, lepiej niech ze smalcem zje.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Smaka mi narobiliście. Zjem sobie kromala ze smalcem przy obiedzie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|