forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-25, 19:55:56

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  PASZTET.
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 [3] 4 5 Do dou Drukuj
Autor Wtek: PASZTET.  (Przeczytany 44345 razy)
administ
Go


Email
Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #40 : 2014-04-08, 08:02:25 »

U mnie bazą do kanapek jest ser żółty.

Bardzo mądrze, ser żółty jest idealnym podkładem pod masełko i wędlinkę, a nawet śmiecia błonnikowego typu pomidorek...  Wink
Niezastąpiony na wyjazdach.  Very Happy
Z orzechowym posmakiem - rarytas.  Cool
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #41 : 2014-04-08, 08:08:40 »

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=379 , cała sztuka w pasztecie, to z dodatkiem ilościowym  wątroby trafić... Jak za mało, to pieczeń rzymska, jak za dużo, to z gorzkim posmakiem.
Cały kunszt, to dodatek wątroby.  Very Happy
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #42 : 2014-04-08, 08:16:23 »

Strasznie fajnie, że tak się różnimy, bo o czym byśmy pitolili na Forku? Laughing

Różnice, różnicami, ale chęć narzucenia jedynie słusznej koncepcji czegokolwiek jest nie do przyjęcia, bo jak kto lubi z majerankiem, to niech ma, a jak nie lubi chrzanu, to niech się trzyma od tego korzonka daleko. Jak kto nie wyobraża sobie zjedzenia pasztetu z ćwikłą albo z chrzanem, to odbiega od normy, ponieważ zwyczajowym dodatkiem na talerzu do konsumpcji pasztetu jest majonez, musztarda, ćwikła i chrzan.  Cool
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #43 : 2014-04-08, 08:20:17 »

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=379 , cała sztuka w pasztecie, to z dodatkiem ilościowym  wątroby trafić... Jak za mało, to pieczeń rzymska, jak za dużo, to z gorzkim posmakiem.
Cały kunszt, to dodatek wątroby.  Very Happy

Bardzo kuszący... Rolling Eyes Very Happy
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #44 : 2014-04-08, 08:27:43 »

A, marynaty z grzybów, ogórek konserwowy często ludziskom służy też jako dodatek do pasztetu, a kiszony - ponoć za mocny w smaku.  Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #45 : 2014-04-08, 08:38:07 »

...o właśnie, ogorek konserwowy 'kartuski' najlepszy do pasztetu... Very Happy
Zapisane

Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #46 : 2014-04-08, 08:43:21 »

Ja lubie z musztarda najbardziej  Cool
Zapisane

Work Buy Consume Die
Dasna
Go


Email
Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #47 : 2014-04-08, 08:43:47 »

...o właśnie, ogorek konserwowy 'kartuski' najlepszy do pasztetu... Very Happy
Mmmm, kartuski  Razz
Zapisane
jukor
Go


Email
Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #48 : 2014-04-08, 09:41:15 »

Głodny jeszcze nie jestem, ale kawałek pasztetu spróbować musiałem. Zjadłem z chrzanem. Smakuje mi. Very Happy
Mimo, że "gotował" się w tłuszczu, to stygnąc w piekarniku całość została wchłonięta.
Ja majeranek dodaje zawsze do masy mięsnej, także, gdy robię kiełbasę w słoiki . Zjem oczywiście i bez tego dodatku.
A na zimno - tak, jak było pisane - z chrzanem, ćwikłą, majonezem czy musztardą.

W Belgii np. część pasztetów ma słodkawy smak /dodatek cukru/ i często z różnymi dodatkami :żurawina, pieczarki. Jak dla mnie niezjadliwe.
Dlatego piekę swój z majerankiem Very Happy
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57193


Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #49 : 2014-04-08, 10:09:43 »

Pasztet z chrzanem, idealna dla mnie kanapka!  Very Happy
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #50 : 2014-04-08, 10:10:10 »

Na Wielkanoc pasztet musi być na przeciętnym stole, ale i proliver, aby się mogli odtruć po przeżarstwie.  Wink
Zapisane
jukor
Go


Email
Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #51 : 2014-04-08, 10:37:34 »

Na Wielkanoc pasztet musi być na przeciętnym stole, ale i proliver, aby się mogli odtruć po przeżarstwie.  Wink

Te reklamy "cudownych leków" prowokują do obżarstwa. A wystarczy do syta w odpowiedniej proporcji wg Dr a J. Kwaśniewskiego
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #52 : 2014-04-08, 10:38:08 »

Na Wielkanoc pasztet musi być na przeciętnym stole, ale i proliver, aby się mogli odtruć po przeżarstwie.  Wink
I smalczyk roslinny obowiazkowo zeby cholestegorolu nie oodnosic
Zapisane

Work Buy Consume Die
Dasna
Go


Email
Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #53 : 2014-04-08, 10:59:57 »

Na Wielkanoc pasztet musi być na przeciętnym stole, ale i proliver, aby się mogli odtruć po przeżarstwie.  Wink
Laughing
Zapisane
jukor
Go


Email
Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #54 : 2015-06-23, 13:55:52 »

I co z tego, że początek lata  Confused a nie Wielkanoc.
Miałem ochotę, to zrobiłem. Wolność Tomku w swoim domku. Laughing
Boczek, podgardle, serca wieprzowe, wątroba.  Proporcjum w 100g gotowca: B - T  1 - 2,58
Oj, niezdrowo!
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #55 : 2015-06-23, 14:04:46 »

Ale ranigast na pasztet też jest... Wink
Bo lepiej niech zemdli, niż ma się zmarnować...  Cool
Zapisane
jukor
Go


Email
Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #56 : 2015-06-23, 14:13:07 »

Fakt, jedzenia nie wolno marnować.
A gdyby ktoś miał chleb wyrzucić, lepiej niech ze smalcem zje. Laughing
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57193


Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #57 : 2015-06-23, 14:26:23 »

 Laughing
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #58 : 2015-06-23, 14:46:19 »

 Laughing Laughing
O właśnie!  Laughing
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: PASZTET.
« Odpowiedz #59 : 2015-06-23, 16:19:26 »

Smaka mi narobiliście.
Zjem sobie kromala ze smalcem przy obiedzie. Cool
Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 5 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.033 sekund z 20 zapytaniami.