forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-04-20, 09:37:25

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
659891 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  WĄTRÓBKI PO FRANCUSKU.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: WĄTRÓBKI PO FRANCUSKU.  (Przeczytany 2904 razy)
MORGANO
Go


Email
WĄTRÓBKI PO FRANCUSKU.
« : 2007-01-18, 00:27:38 »

WĄTRÓBKI  PO  FRANCUSKU.

Składniki.
500 g wątróbek drobiowych
250 g winogron,
100 g wędzonego boczku,
150 g wywaru z bulionowego,
100 g  masła
50 g mąki,
szczypta tymianku, sól, pieprz.

Sposób przygotowania.
Wątróbki pokroić w dużą kostkę. Oprószyć mąką solą i pieprzem. Winogrona obrać, przeciąć na pół, wyjąć pestki. Boczek pokroić w plasterki, wytopić na rozgrzanym maśle. Włożyć wątróbkę, często obracając, smażyć na dużym ogniu, aż będzie brązowa. Zdjąć z patelni, trzymać w cieple. Do sosu na patelni wlać bulion, chwilę gotować. Dodać winogrona, oprószyć tymiankiem, mieszając podgrzać. Ponownie włożyć wątróbkę, gotować 2 minuty. Podawać z grzankami lub pieczonymi ziemniakami.

Ogółem 1150g B-T-W 116,2 – 165,2 – 84,8  / 2290 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 10,1 – 14,4 – 7,4  / 200 kalorii /
200 gram porcja 1 osobowa B-T-W 20,2 – 28,7 – 14,7  / 400 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 1,4 : 0,7
B+T/200g-48,9g



Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.039 sekund z 17 zapytaniami.