vvv
Go
|
Jaki kanoniczny oldŻOskólowy tydzień się kroiw związku z dzisiejszym zakupem masła w promocji. Odważyłem się bo dzisiejszy test jądrowyB17 nie wykazał objawów rozpady, czyli wszystko gra. A w tym temacie, bo zeszły tydzień oparłem na rosołach 24 godzinnych "nad świeczką", bardzo dobry pomysł, ale wystarczy. http://s18.postimg.org/5raxf7b1l/image.png
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wywar na kościach, to pewniak jako udana podstawa do zup.
|
|
|
|
|
|
|
Baciey
Newbie
wiadomoci: 120
|
Mleko świetnie wypłukuje z kości wapń i inne minerały, o czym wiadomo z praktyki od dawna , choć nauka uparcie zaleca produkty mleczne. U "mleczno-jogurtowego pokolenia" w jednej ze szkół stwierdzono na 400 dzieci - tylko trzy przypadki z wpisem - "zdrowy ortopedycznie", o czym informował alarmująco dwa dni temu Teleeksperss. NA CZTERYSTA DZIECI - trójka zdrowych. Zaiste osiągnięcia nauki są zadziwiające PS Do "szkodliwych mlecznych" nie zalicza się w DO : twarogów, serów, śmietanki, śmietany, masła - czyli produktów z mleka, w których uzyskuje się koncentrację białka i tłuszczu mlecznego. Szkodliwość i wypłukiwanie wapnia wiąże się ze stosunkiem fosforu do wapnia?
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Co skłania ludzi? Dobrobyt?
nuda
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
Wpiórkaobrastalność.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wystarczy "odkryć" w piórze cokolwiek i "wmówić", że ... Przerobić na "suplementacyjną tabletkę", a będą płacić i wpieprzać, jak olej w kapsułkach, choć w markecie jest duuuużo taniej to samo we flaszkach.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Moze to w ramach walki z produkcja smieci Wszystko da sie przerobic na jedzenie, moze plastikowe butelki i reklamowki tez nagle okaza sie cennym zrodlem protein
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale błonnik jest na zatkanie, jak pakuły do zlewu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A niby ma "wymiatać"... (o te pakuły musiałam się wujka pytać )
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale on "wymiata" tylko teoretycznie, bo tak sobie życzą "naukowcy".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wiem, że zjadany w większych ilościach powoduje wzdęcia, bo jest niestrawny i zmniejsza przyswajalność witamin i minerałów...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Właśnie dlatego jest "polecany". Może również powodować stany zapalne jelit przez drażnienie enterocytów, a stąd prosta droga do (nieszczelności jelit! ) choroby Leśniewskiego-Crohna, której przyczyna jest "nieznana". Ale to tylko moje zdanie - jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale choroba opisana po raz pierwszy w 1904r. gdy jeszcze o żadnym "E-coś tam" świat nie słyszał. "Chemią", "wyjałowieniem", "toksynami" i innymi pierdołami, jak wcześniej genami nie da się wszystkiego złego "wytłumaczyć"!
|
|
|
|
|
|
|
|