Autor
|
Wtek: Jedzenie kości (Przeczytany 216089 razy)
|
Rudka
Go
|
My już wszystko umiemy -wiec nie musimy sie uczyć. Przed Toba przyszłośc i nadzieja na nasze godziwe emerytury wiec śpimy spokojnie by Ci nie przeszkadzać. No to połamania pióra na egzaminie
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
A wy co już spicie??!! Leniuchy z was!! Niektórzy musza sie uczyć do egzaminu a wy chrapiecie... ech naprawde to nieprzyzwoicie!
Matti , napisałeś to o 12,55 twierdzac, ze sie uczysz. Uwierz mi, nie warto. kiedys tez mnie rozwalala ambicja i siedzialem po nocach. ale pozniej nie bylo tak, jak powinno. Dlaczego? odpowiedzi szukaj na supermemo.com w artykulach dotyczacych snu.... pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
A wy co już spicie??!! Leniuchy z was!! Niektórzy musza sie uczyć do egzaminu a wy chrapiecie... ech naprawde to nieprzyzwoicie!
Doba ma 24 dodz. dla WSZYSTKICH. Źle tymi godzinami zarządzasz, skoro musisz 'zawalać' noce przed egzaminami.
|
|
|
|
|
|
|
Matti
Go
|
Zarzadzanie jest w deche tylko mam zły nawyk brzmiący "na ostatnią chwile" 2 tygodnie nie ruszam książki potem biore sie jak wczoraj zawalam noc i zaliczam na 3 materiał z 280 stron notatek z całej chemii nieorganicznej!! Aż sam jestem holernie dumny ze swoich możliwości!!!! Byłoby może i więcej gdybym przy 180 stronie już nie schodził ze świata o drugiej w nocy po prostu nie miałem już sił i poszedłem spać... Musze sobie tylko wyrobić nawyk systematyczności i bedzie git. Widaomo że gdybym rozłożył to na 2 tyg byłoby lepiej ...
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
...a o wytrzymałości kości nie decyduje ilość w nich wapnia i minerałów, bo to tylko słabe rusztowanie, a ilość PROTEIN wypełniających to rusztowanie, co każdy może sobie samodzielnie sprawdzić wrzucając kość do ognia. Wypali się białko, pozostaną minerały ... Zupełnie przypadkowo trafiłem dziś na takie stwierdzenie: " Bone mineral density was directly correlated with dietary protein intake but was not influenced by vitamin D or calcium intakes". Badanie i konkluzja z niego przeszły oczywiście "niezauważone", ale całe stada lekarzy nadal będą wciskać "pacjentom", że "na osteoporozę i kłopoty z mineralizacją kości najlepsze jest zajadanie odpowiedniej ilości warzyw owoców, Ca i wit.D.", a nie wywarów kostnych
|
|
|
|
|
|
|
Matti
Go
|
W sumie więc podawanie tych rzeczy nie jest złe podd warunkiem że je sobie łykniemy podczas mięsnego obiadu.
A co do osteoporozy to długo by pisać... bo temat dotyczy niedoborów ale co do tego prowadzi to długa długa droga...
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
W sumie więc podawanie tych rzeczy nie jest złe podd warunkiem że je sobie łykniemy podczas mięsnego obiadu. Może jednak przetłumaczę?. "Gęstość kości była bezpośrednio skorelowana z przyjmowaniem białka pokarmowego, a przyjmowanie wit. D albo wapnia nie było istotne" A więc na "twardość kości" ma jedynie wpływ BIAŁKO POKARMOWE, a pozostałe dwa składniki - to tylko błędne aksjomaty medyczne, stworzone na potrzeby przemysłu suplementacyjnego ., aby wiecznie leczyć, ale nie wyleczyć. Osteoporozę zaś wylecza się bardzo szybko - kolagenem (wywar z kości), a wiecznie leczy "mlekiem, jogurtami, winogronami, chlebem... ... i suplementami" , co z reguły przyspiesza postęp choroby Mleko świetnie wypłukuje z kości wapń i inne minerały, o czym wiadomo z praktyki od dawna , choć nauka uparcie zaleca produkty mleczne. U "mleczno-jogurtowego pokolenia" w jednej ze szkół stwierdzono na 400 dzieci - tylko trzy przypadki z wpisem - "zdrowy ortopedycznie", o czym informował alarmująco dwa dni temu Teleeksperss. NA CZTERYSTA DZIECI - trójka zdrowych. Zaiste osiągnięcia nauki są zadziwiające PS Do "szkodliwych mlecznych" nie zalicza się w DO : twarogów, serów, śmietanki, śmietany, masła - czyli produktów z mleka, w których uzyskuje się koncentrację białka i tłuszczu mlecznego.
|
|
|
|
|
|
|
Matti
Go
|
Weź nie sciemniaj...
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
"Gęstość kości była bezpośrednio skorelowana z przyjmowaniem białka pokarmowego, a przyjmowanie wit. D albo wapnia nie było istotne"
Mnie było i jest wiadomo ,że gęstość kości jest bezpośrednio zależna od wysiłku fizycznego-ściślej mówiąc obciążania szkieletu. Reasumując im więcej dźwigasz tym masz cięższe kości.Niezależnie od diety osoba będąca w bezruchu nie poprawi sobie gęstości kości.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W sumie więc podawanie tych rzeczy nie jest złe podd warunkiem że je sobie łykniemy podczas mięsnego obiadu. Może jednak przetłumaczę?. "Gęstość kości była bezpośrednio skorelowana z przyjmowaniem białka pokarmowego, a przyjmowanie wit. D albo wapnia nie było istotne" A więc na "twardość kości" ma jedynie wpływ BIAŁKO POKARMOWE, a pozostałe dwa składniki - to tylko błędne aksjomaty medyczne, stworzone na potrzeby przemysłu suplementacyjnego ., aby wiecznie leczyć, ale nie wyleczyć. Osteoporozę zaś wylecza się bardzo szybko - kolagenem (wywar z kości), a wiecznie leczy "mlekiem, jogurtami, winogronami, chlebem... ... i suplementami" , co z reguły przyspiesza postęp choroby Mleko świetnie wypłukuje z kości wapń i inne minerały, o czym wiadomo z praktyki od dawna , choć nauka uparcie zaleca produkty mleczne. U "mleczno-jogurtowego pokolenia" w jednej ze szkół stwierdzono na 400 dzieci - tylko trzy przypadki z wpisem - "zdrowy ortopedycznie", o czym informował alarmująco dwa dni temu Teleeksperss. NA CZTERYSTA DZIECI - trójka zdrowych. Zaiste osiągnięcia nauki są zadziwiające PS Do "szkodliwych mlecznych" nie zalicza się w DO : twarogów, serów, śmietanki, śmietany, masła - czyli produktów z mleka, w których uzyskuje się koncentrację białka i tłuszczu mlecznego. Wiosenne porządki w biurze. Wpadła mi w ręce etykieta gryzaka dla psa. Były to suszone kości wieprzowe z szynki. Analiza: białko 23,7; tłuszcz 32,5; popiół 36,4; włókno 3,3; wilgotność 12% Zaniedbałem wyciągi z kości, czas wrócić do gotowania. RG zdaje się robi to regularnie.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wobec ostatnich wydarzeń, to jest... genialny pomysł! A zamiast tarzać się samotnie po piwnicy, lepiej dodatkowo kości- na przykład żebrowe, w doborowym towarzystwie i bez krępacji sobie posysać. A że to wypraktykowany sposób- wiem od kilkudziesięciu lat, dlatego zdecydowanie polecam! Jedyne o co mnie "przy stole" proszono, to żebym nie mlaskał i cicho sysał- żaden problem , w końcu etyki uczono mnie od małego.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wobec ostatnich wydarzeń, to jest... genialny pomysł! A zamiast tarzać się samotnie po piwnicy, lepiej dodatkowo kości- na przykład żebrowe, w doborowym towarzystwie i bez krępacji sobie posysać. A że to wypraktykowany sposób- wiem od kilkudziesięciu lat, dlatego zdecydowanie polecam! Jedyne o co mnie "przy stole" proszono, to żebym nie mlaskał i cicho sysał- żaden problem , w końcu etyki uczono mnie od małego. Nie trafia. Ja lubię jeść, nie posysać resztki Dlatego wygotować, wypić, zapomnieć. A stejka oszamać nie stresując się osteocytami...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A to i ja się cieszę- czytając o upodobaniach.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wobec ostatnich wydarzeń, to jest... genialny pomysł! A zamiast tarzać się samotnie po piwnicy, lepiej dodatkowo kości- na przykład żebrowe, w doborowym towarzystwie i bez krępacji sobie posysać. A że to wypraktykowany sposób- wiem od kilkudziesięciu lat, dlatego zdecydowanie polecam! Jedyne o co mnie "przy stole" proszono, to żebym nie mlaskał i cicho sysał- żaden problem , w końcu etyki uczono mnie od małego. Dobra, jest minus. Ojciec zamawiał dla nas w restauracji żeberka ("Tam" historycy numizmatyki mówią o nim nestor- gdyby wiedzieli to, co ja zapamiętałem ), a po konsumpcji płacił za schabowe, bo kelner kwestionował brak kości na talerzach.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
zachowują się chamsko lub nie mają najmniejszej racji? Kobiety nie zachowują się chamsko i mają zawsze rację. Tylko takie znam!. Chamsko i wulgarnie zachowują się samice, a szowinizm jest samczy, a nie męski ... mają zawsze rację... - prawdopodobnie tak właśnie wyginęły dinozaury, wojtusius. Mama mojego ulubionego Autora dożyła lat 98-u, a on zaledwie 81. W mamę wpatrzony był jak... niektórzy w ołtarz.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
zachowują się chamsko lub nie mają najmniejszej racji? Kobiety nie zachowują się chamsko i mają zawsze rację. Tylko takie znam!. Chamsko i wulgarnie zachowują się samice, a szowinizm jest samczy, a nie męski ... mają zawsze rację... - prawdopodobnie tak właśnie wyginęły dinozaury, wojtusius. Mama mojego ulubionego Autora dożyła lat 98-u, a on zaledwie 81. W mamę wpatrzony był jak... niektórzy w ołtarz. Maminsynek?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Cierpiał, choć nie rozumiał.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zamówiłem pocięte szpikowe kości wołowe, a pani przynosi ..... kości jak od dinozaura, nowa pracownica . Powiedziałem, że niech sobie sama je rozłupuje. Co ja jakiś paleo czy cuś ? Radzio to by piłą przepiłował. optymalny zgłosił mi tragedię - ktoś z rana ze sklepu wykupuje całe podgardle surowe ! nie może kupić już od 3 tygodni. Ja ostatnio widziałem nawet ...chude podgardle ! Ciężkie czasy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
zamówiłem pocięte szpikowe kości wołowe, a pani przynosi ..... kości jak od dinozaura, nowa pracownica . Powiedziałem, że niech sobie sama je rozłupuje... Jesteś niemiły...
|
|
|
|
|
|
|
|
|