MORGANO
Go
|
WĄTRÓBKA CIELĘCA Z WINOGRONAMI.
Składniki. 200 g wątróbki, 100 g białych owoców winogrona 50g masła /3 łyżki / sól, pieprz, pietruszka.
Sposób przygotowania. Winogrona umyć, osuszyć, przepołowić, wyjąć pestki. Wątróbkę oczyścić, smażyć w rozgrzanym maśle około 3 minut z każdej strony. Posypać solą i pieprzem. Winogrona wrzucić do rozgrzanego tłuszczu. Wymieszać i natychmiast wyjąć: Wątróbkę wyłożyć na pół misek, polać tłuszczem, obłożyć winogronami. Posypać natką pietruszki. Po dawać z ziemniakami.
Ogółem 350g B-T-W 37,7 – 51,1 25,8 / 710 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 10,8 – 14,6 – 7,4 / 200 kalorii / 150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 16,1 – 219 – 11,0 / 300 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,4 : 0,7 B+T/150g-38,0g
|