MORGANO
Go
|
DIABELSKIE SKRZYDEŁKA.
Składniki. 1000 g skrzydełek /10-12szt/ Marynata: 150 g keczupu 50 g oleju 50 g miodu /2 łyżki/ łyżka musztardy, 3 zmiażdżone ząbki czosnku, łyżka sosu sojowego, łyżeczka chilli
Sposób przygotowania. Dokładnie wymieszać składniki marynaty. Skrzydełka przeciąć w stawach włożyć do miski zalać marynatą i odstawić przynajmniej na 12 godzin. Po wyjęciu z zalewy ułożyć kawałki kurczaka na blasze lub w płytkim żaroodpornym naczyniu, grubo posmarować marynatą i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Przykryć pergaminem i piec około 10 minut poczym odwrócić, posmarować resztą zalewy i piec bez pergaminu jeszcze przez 7-8 minut.
Ogółem 1250g B-T-W 144,9 – 71,3 – 73,1 / 1510 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 11,6 – 5,7 – 5,8 / 120 kalorii / 350 gram porcja 1 osobowa B-T-W 40,6 – 20,0 – 20,5 / 420 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 0,5 : 0,5 B+T/350g – 60,5g
|