forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-03-29, 15:13:17

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
658493 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  SZNYCLE NA DZIKO.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: SZNYCLE NA DZIKO.  (Przeczytany 2540 razy)
MORGANO
Go


Email
SZNYCLE NA DZIKO.
« : 2007-02-01, 00:51:46 »

SZNYCLE NA DZIKO.

Składniki.
600 g cielęciny bez kości
250 g bulionu
listek laurowy, 3 gałązki świeżego rozmarynu, l/2łyżeczki tymianku, łyżeczka jagód jałowca, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, olej, sól, pieprz.

Sposób przygotowania.
Rozmaryn posiekać. Ziarna jałowca rozgnieść w moździerzu. Mięso pokroić w plastry, rozłożyć w płaskim naczyniu. Posypać rozmarynem, tymiankiem, do dać jałowiec i listek laurowy. Bulion wymieszać z 3 łyżkami oleju, zalać mięso. Odstawić na 30 min. Sznycle wyjąć z marynaty, ułożyć w brytfannie posmarowanej olejem. Oprószyć solą i skropić odrobiną oleju. Piec 20 min w temp. 200°C, skrapiając marynatą. Sznycle podawać z gotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. /Do kalkulacji ziemniaków i kapusty nie wliczono/.

Ogółem 850g B-T-W  121,7 – 22,9 – 0,0  / 680 kalorii /
100 gram produktu B-T-W  14,3 – 2,7 – 0,0 / 80 kalorii /
200 gram porcja 1 osobowa B-T-W 28,6 – 5,4 – 0,0  / 160 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 0,2 : 0,0
B+T/200g – 34,0g


Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.024 sekund z 17 zapytaniami.