Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Ale jaja-WRESZCIE !!! (Przeczytany 15368 razy)
|
Goska999
Go
|
Coś takiego ,może w końcu do głów naukowców dotrze iż jajka to życie.! Przecież w naszej religii JAJKO to symbol życia, czyż nie.! Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Jaja zawierają m.in. witaminy z grupy B oraz A i E, a także fosfolipidy, w tym lecytynę, która ma dobroczynny wpływ na naszą pamięć. "Warto zaznaczyć, że lecytyna roślinna zawarta np. w soi nie jest nawet porównywalna z lecytyną pochodzącą z żółtka. Ta jest bogata m.in. w cholinę, wielonienasycone kwasy tłuszczowe, zwłaszcza arachidynowy (AA) czy dokozaheksaenowy (DHA) - kwas z grupy Omega-3 - wyjaśnia naukowiec. - To tzw. kwasy życia, bez których mózg i serce nie są w stanie właściwie funkcjonować".
Niektorzy twierdza, ze organizm moze dobrze funkcjonowac bez tych kwasow.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Niektorzy twierdza, ze organizm moze dobrze funkcjonowac bez tych kwasow. A kto to taki? Widocznie to są jacyś kompletni durnie nie majacy pojęcia o tłuszczach, albo wiedzą to czego ja nie wiem! W związku z tym masz do nich namiary, bo chętnie bym się dowiedział - co wiedzą! PS a może "kangur" nie zrozumiałeś co ci "niektórzy" napisali? Tak, to jest prawdopodobne po tej twojej "formule 0,8". W takim przypadku cofam "kompletni durnie" w stosunku do nich i chętnie się od nich nauczę, jeśli wiedzą więcej!
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
To ja też świętuję.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie róbcie sobie jaj. A kto będzie pracował?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ja mogę łączyć przyjemne z pożytecznym... Święto to przede wszystkim aura. Za rok (żebym nie zapomniała - przypomnijcie) mogę nawet gości sprosić na dania z jaj. Mam już pewne doświadczenie, bo robiłam kiedyś święto naleśnikowe, z udziałem takowych: z mięsem, masą orzechową (czuć głównie orzechy, nie cukier), masą makową (jw), białym serem. Podobało się. A! Robiłam też Święto Prima Aprilis. Zaproszenia napisałam w języku staropolskim i rozesłałam pocztą z wyprzedzeniem. Był stan wojenny, doszły ze stemplem "Ocenzurowane". Wszyscy przybyli. Było trochę jaj , i podczas przygotowań i w trakcie. Rekord świata jak dla mnie to sytuacja jaka miała miejsce w związku z zakupem mięsa. Potem opowiem.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Jak ja nie mam własnych jaj, ale je lubię robić to też mogę świętować? Ach, no i jeść je też lubię
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2]
|
|
|