Autor
|
Wtek: Pogadajmy o pogodzie.. (Przeczytany 1494611 razy)
|
Radzio
Go
|
Zabawię się w synoptyka. Otóż proponuję takie rozwiązanie: zima trzyma jeszcze ten "umęczony kraj" przez Święta, najdalej do pierwszej dekady kwietnia-pletnia. Zgoda? Ale potem ... to już tylko maj. Bo na pierwszej, ustawowej majówce chcę się kąpać w otwartych wodach. A co Wy na to? No to jak będzie po Świętach? Kwiecień-plecień, czy radziówka-majówka. Załóżmy, że swe chęci na kąpiel skieruję w stronę pojezierza... suwalskiego. Na przykład. To na ile miłym zwiastunem byłaby moja "prognoza" na Śląsku? Też na przykład. Gram dalej!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Kwiecień - plecień. W górach śnieg, na nizinach lato.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Przywlecze się globalna, a lokalna dołoży się do globalnej. Kręci się? Niby kręci.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Wychodzi mi na to że w takim razie nie może wyjść z trzeciej bramy, z południowych bram wiatrów, których to w sumie na wszystkich stronach jest (lub było) 12. A 8 ztych 12 jest niszczycielskich, a tylko 4 dają błogosławieństwo - http://www.seremet.org/bibl052.htmlCzy wszystkie bramy stoją do dzisiaj - nie wiem. W duchu liczę jednak że archeologowie ich nie poprzestawiali czy cuś...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Wychodzi mi na to że w takim razie nie może wyjść z trzeciej bramy, z południowych bram wiatrów... Również i z pierwszej wschodniej bramy ciągnąć nie może, jeżeli ma nie być tego więdnięcia "fiatuszków". Bo ja wiem? Pewnie masa turystów dogląda. A bo to mało niezwykłych bram odkryto (np. spod ziemii) po świecie? Chyba że wysadzili jacy hiszpanie, albo kościoły pobudowali np.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wychodzi mi na to że w takim razie nie może wyjść z trzeciej bramy, z południowych bram wiatrów... Również i z pierwszej wschodniej bramy ciągnąć nie może, jeżeli ma nie być tego więdnięcia "fiatuszków". Bo ja wiem? Pewnie masa turystów dogląda. A bo to mało niezwykłych bram odkryto (np. spod ziemii) po świecie? Chyba że wysadzili jacy hiszpanie, albo kościoły pobudowali np. Ale się robi labiryncik. No, no. Gram dalej.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wychodzi mi na to że w takim razie nie może wyjść z trzeciej bramy, z południowych bram wiatrów, których to w sumie na wszystkich stronach jest (lub było) 12. A 8 ztych 12 jest niszczycielskich, a tylko 4 dają błogosławieństwo - http://www.seremet.org/bibl052.htmlCzy wszystkie bramy stoją do dzisiaj - nie wiem. W duchu liczę jednak że archeologowie ich nie poprzestawiali czy cuś... Czytałam Księgę Henocha i co najbardziej mnie w niej zaciekawiło, to to, że Aniołowie zakładali skrzydła i lecieli. Zawsze myślałam, że te skrzydła wyrastały im z ramion...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Czytałam Księgę Henocha i co najbardziej mnie w niej zaciekawiło, to to, że Aniołowie zakładali skrzydła i lecieli. Zawsze myślałam, że te skrzydła wyrastały im z ramion... I co jeszcze, może na nie wchodzili? Proszę wybaczyć, ale tak się składa, że również przeczytałem i akurat nie pamiętam bo czytałem gdzieś w epoce internetu łupanego.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nieuważnie też być może, jednak dalej obstaję przy zapomnieniu. Przypinanie skrzydeł w ogóle niezaskakujące jest . Blond włosy, jasna skóra, przypinane skrzydła... Wypisz, wymaluj anioł jaki - http://youtu.be/ER1PGYe9UZA
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
O diabłach będzie innym razem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
We Lwowie dziś piękna pogoda +25 st.C , ale w 1962 r. o tej porze było - 1, 6 st.C. Brrr , zimno. A w Wierchojańsku nawet, jest dzisiaj + 8 st.C. W Ojmiakonie + 7 st.C. Co prawda w nocy -4 st.C , ale wiosna tam przyszła.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wychodzi mi na to że w takim razie nie może wyjść z trzeciej bramy, z południowych bram wiatrów, których to w sumie na wszystkich stronach jest (lub było) 12. A 8 ztych 12 jest niszczycielskich, a tylko 4 dają błogosławieństwo - http://www.seremet.org/bibl052.htmlCzy wszystkie bramy stoją do dzisiaj - nie wiem. W duchu liczę jednak że archeologowie ich nie poprzestawiali czy cuś... Przy okazji poczytanki nadziałem się na takie coś... ...6 Biada wam, którzy pijecie wodę cały czas, bo szybko otrzymacie odpłatę i poczujecie wyczerpanie i suchość, bo porzuciliście źródło wody. Znaczy co? Tych paru kawuś żałują, czy wody do nich.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
We Lwowie trochę chłodniej. Ma być do + 17 st.C. W 1976 r. było - 0,8 st.C a w 1977 r. + 26 st.C. W Wierchojańsku + 1 st.C teraz a ma być +5 st.C i nawet w nocy temperatury dodatnie do piątku, bo wtedy w nocy -5 st.C. W Ojmiakonie + 14 st.C a w nocy 0 st.C. No proszę. Kiedy wiosna buchnie majem
|
|
|
|
|
|
|
|
|