RafałS
|
Drodzy... BARDZO DRODZY Davosiarze, czas nagli. Pora się sprężać. Jeżeli pozwolicie covidianom nadal hamować transport lotniczy (a co za tym idzie loty szklarniujące) tak, że klimat będzie utrzymywał się na poziomach z ubiegłego wieku to świadomość tej zależności będzie rosła. Powrót ostatniej zimy i śniegu dał się wyraźnie odczuć. Wiosna nadal zimno-deszczowa. Powtarzające się spadki temperatury nocą do ok. 4 st. C tego maja, to chyba dość niepokojący sygnał. Sezon kąpielowy 2019 (przedcovidiański) przypadł mi w upalnym kwietniu. Obecnie nie widzę na to szansy w maju. Zaznaczam - morsem nie jestem. Jeżeli nie przywrócicie "globalnego ocieplenia" - lotów szklarniujących bez dodatkowych ceregieli, to cały szwindel będzie się spotykał z coraz większymi wątpliwościami.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tak, ale w łańcuchach anty ociepleniowych na kołach.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26786
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Piekny maj, tylko morsow wypatrywac
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
Ano. Przekręt klimatyczny zagrożony. Wypuśćta tego gates'a do zaprószania atmosfery. Jedno ale - jak wrócicie do poprzedniego poziomu lotów, sprzed reżimów covidiańskich? Ja już nie latam. Kuchciński!? Tylko on może nadrobić...
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ano. Ale za dużo przekrętów na raz zachciało się. Do tego Morawiecki utrudnia przekręt klimatyczny - ograniczył loty białoruskie. No chyba że im to wydłuży trasę... Ja już nie wiem w której żyd grupie jest Vateusz.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Chociaż nie wiem kto tam loty białoruskie obsługuje, mogli nie być w systemie.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Na szczęście skleroza i inne cywilizacyjne na "diecie cud" przychodzą szybko, więc co tam...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Żeby wiedzieć w jakiej strefie klimatycznej leży Afryka to potrzebna jest wiedza geograficzna niedostępna dla wszystkich. Taka z zakresu szkoły podstawowej.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Burza nocą przeleciała jak dwoma pociągami, pospiesznymi. Na dzień przypada zaduch gorszy niż przed burzą. Jak w jakiejś Luizjanie.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I żeby na balkonie zrobić porządek, nim wichura zdmuchnie jak leci...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wiadomo, pranie trzeba ściągnąć.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Pranie to mniejszy problem, byle kafelek nie posprzątało wietrzysko...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Na upartego, to i cały balkon może zdmuchnąć.
|
|
|
|
|
|
|
|