|
|
Radzio
Go
|
Zabawię się w synoptyka. Otóż proponuję takie rozwiązanie: zima trzyma jeszcze ten "umęczony kraj" przez Święta, najdalej do pierwszej dekady kwietnia-pletnia. Zgoda? Ale potem ... to już tylko maj. Bo na pierwszej, ustawowej majówce chcę się kąpać w otwartych wodach. A co Wy na to?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tylko maj - to trzeba się ruszyć w inne rejony, tu są zawsze cztery pory roku.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo maj, to jest maj...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak sobie Moczopiczo zamieniłeś na surowsze klimaty, to kto to wie?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Załóżmy, że swe chęci na kąpiel skieruję w stronę pojezierza... suwalskiego. Na przykład. To na ile miłym zwiastunem byłaby moja "prognoza" na Śląsku? Też na przykład.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Do Kupały woda się ogrzeje, ale dziś wyż stanął jak dziadydze jakiej frędzelek po Viagrze i nic go w najbliższym czasie nie przepchnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Czas zmieniony, biało się zrobiło za oknami. A gdyby tak zamienić święta bożonarodzeniowe z wielkanocnymi miejscami, ile rozczarowania można by zaoszczędzić.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
No i przez cały dzień opady śniegu nie odpuszczały, a dopiero co piach z ulic i alejek po zimie posprzątali. Pamiętam takie święta ze 13 lat temu, kiedy to "atakowało" lato. Ech co to były za święta, ze 25 stopni przez kilka dni.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Śnieg padający, śnieg topniejący, śnieg odbijający światło słońca kwietniowego. Wszystko naraz. Jednak to ostatnie dało mi się szczególnie we znaki, o tej porze roku efekt jest porażający. Przy następnej okazji trza pamiętać o okularach.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... o tej porze roku efekt jest porażający. Przy następnej okazji trza pamiętać o okularach. I o aparacie foto, ponieważ to najfotogeniczniejsza, choć tak "późna" część zimy, to znaczy wiosny- chciałem napisać. I te sople lodu wiszące u strzech, oświetlone promieniami wschodzącego słońca... mmm.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A to u mnie dziś nie wschodziło, albo wschodziło w ukryciu. Nici.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Słońce jest dziwne... może być zachód słońca bez jego wschodu...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A to u mnie dziś nie wschodziło, albo wschodziło w ukryciu. Nici. Dziś, dziś. Fotografie powstają nie tylko dziśdziś. A okularami pamięć dziśdziś nie powinna być zbytnio obciążona.
|
|
|
|
|
|
|
|