renia
|
a jak nie przyjdzie,to wtedy teoria sie sypnie? Może to taki Taniec Deszczu, tańczysz, aż spadnie ...albo aż tancerz padnie...
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
Planeta jeszcze nie jest martwa, ma swoje życie, nastroje i z pewnością nas nimi jeszcze uraczy . Do tego nawarstwia się sporo energii - np. pochodnej ludzkiej egzystencji. "ciepło, coraz cieplej" Kto szuka ten znajdzie
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Pogląd, że możemy naszej kulce zagrozić czy nawet pokazać coś czego nie widziała, jest co najmniej zadzieraniem nosa. Co najmniej Źródło poglądu?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Mniejsza o to skąd takie pomysły... Oczywiście zagrozić możemy najwyżej sobie samym, ponieważ na razie innego środowiska nie mamy.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mniejsza o to skąd takie pomysły... Oczywiście zagrozić możemy najwyżej sobie samym, ponieważ na razie innego środowiska nie mamy.
Otototo
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
hehe takiej dziwacznej pogody dawno nie widzialem raz piecze, za chwile leje a zaraz potem wieje chociaz jak rok temu bylem nad morzem w Reni okolicach to tam taka pogoda okazywala sie normalka
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
RafałS
|
U mnie w tym roku mało słońca, a jak się już pokaże to niejako zaskakuje bo człowiek spragniony ładnej pogody wystawia się na słońce, a nie było za dużo okazji żeby się oswoić z UV itd, itd... Wcześniej tylko miałem kończyny w dwóch kolorach, ale kontrast już zanikł.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas upał i jak tak na Forum wymieniamy się już od kilku dobrych lat informacjami pogodowymi, to zauważam, że u nas (na Wybrzeżu) jest więcej słonecznych dni, niż w pozostałych regionach Polski...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale po za okresem wakacyjnym
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
No i wyłączając niedziele i święta.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A tak poważnie to kawał czasu spędziłem nad morzem i zobserwowałem sobie różne różnice w stosunku do części południowo-zachodniej kraju. Nad morzem lepsza wymiana powietrza - więcej wieje. Klimat bardziej umiarkowany, na wybrzeżu nie doświadczyłem takiej rocznej amplitudy temperatur co w głębi lądu. No i zieleń wiosenna szybciej startuje na południu. Czy jest bardziej słonecznie, nie jestem tego pewien.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A tak poważnie to kawał czasu spędziłem nad morzem i zobserwowałem sobie różne różnice w stosunku do części południowo-zachodniej kraju. Nad morzem lepsza wymiana powietrza - więcej wieje. Klimat bardziej umiarkowany, na wybrzeżu nie doświadczyłem takiej rocznej amplitudy temperatur co w głębi lądu. No i zieleń wiosenna szybciej startuje na południu. Czy jest bardziej słonecznie, nie jestem tego pewien. Na południu Polski jest o minimum 2 tygodnie wcześniejsza wegetacja i to jest fakt niezaprzeczalny. Ale częściej tam są powodzie, jakiś halny czasami szaleje, zimą większe mrozy są... Ale i tak u nas jest najwięcej słonecznych dni... Dzisiaj się pół godziny opalałam...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tylko raz na... hohoho ten szlif lodowcowy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bez tych lodowców to tutaj by się nie dało wytrzymać...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Pogoda dynamicznie zmienia się. Wczoraj śniegu i mrozu nie było. Ale ciemno - jasno i ciepło- zimno (no prawie zimno) oraz sucho- mokro było. We Lwowie ma być tak jak u nas ale na dalszym terytorium Ukrainy słonecznie i bardziej sucho. Podobno to Moskwa podsyła cieplejsze powietrze. Tak gadali w telewizorze. W Ojmiakonie do + 11 st.C, ale już w nocy bez mrozu do + 5 st.C a w Wierchojańsku do + 15 st.C i wieczorem może pokropić. O, to coś nowego Zerknęłam co w Moskwie, eee coś oszukują. Tam ma być nawet chłodniej niż u nas i padać. To od nich taka znowu dobroć nie przychodzi jak u nas w telewizorze gadali. A u mojej córki w UK na Wybrzeżu słonecznie i +21 st.C. I ma tak być, bez deszczu. Tylko, żeby zaraz nie ogłaszali stanu klęski żywiołowej jak w zeszłym roku. Za podlewanie wężem ogródka 1000 Funtów kary i wszędzie plakaty" jesteśmy w stanie suszy". Dramat.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pogoda dynamicznie zmienia się. Wczoraj śniegu i mrozu nie było. Ale ciemno - jasno i ciepło- zimno (no prawie zimno) oraz sucho- mokro było. We Lwowie ma być tak jak u nas ale na dalszym terytorium Ukrainy słonecznie i bardziej sucho. Podobno to Moskwa podsyła cieplejsze powietrze. Tak gadali w telewizorze. W Ojmiakonie do + 11 st.C, ale już w nocy bez mrozu do + 5 st.C a w Wierchojańsku do + 15 st.C i wieczorem może pokropić. O, to coś nowego Zerknęłam co w Moskwie, eee coś oszukują. Tam ma być nawet chłodniej niż u nas i padać. To od nich taka znowu dobroć nie przychodzi jak u nas w telewizorze gadali. A u mojej córki w UK na Wybrzeżu słonecznie i +21 st.C. I ma tak być, bez deszczu. Tylko, żeby zaraz nie ogłaszali stanu klęski żywiołowej jak w zeszłym roku. Za podlewanie wężem ogródka 1000 Funtów kary i wszędzie plakaty" jesteśmy w stanie suszy". Dramat. No, widziałem, Angole to bździuchy
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Pogoda dynamicznie zmienia się. Wczoraj śniegu i mrozu nie było. Ale ciemno - jasno i ciepło- zimno (no prawie zimno) oraz sucho- mokro było. We Lwowie ma być tak jak u nas ale na dalszym terytorium Ukrainy słonecznie i bardziej sucho. Podobno to Moskwa podsyła cieplejsze powietrze. Tak gadali w telewizorze. W Ojmiakonie do + 11 st.C, ale już w nocy bez mrozu do + 5 st.C a w Wierchojańsku do + 15 st.C i wieczorem może pokropić. O, to coś nowego Zerknęłam co w Moskwie, eee coś oszukują. Tam ma być nawet chłodniej niż u nas i padać. To od nich taka znowu dobroć nie przychodzi jak u nas w telewizorze gadali. A u mojej córki w UK na Wybrzeżu słonecznie i +21 st.C. I ma tak być, bez deszczu. Tylko, żeby zaraz nie ogłaszali stanu klęski żywiołowej jak w zeszłym roku. Za podlewanie wężem ogródka 1000 Funtów kary i wszędzie plakaty" jesteśmy w stanie suszy". Dramat. No, widziałem, Angole to bździuchy Bździuchy, ale dobrze płacą. Jednak mięso mają śmierdzące.
|
|
|
|
|
|
|
|