Zyon
|
a to nie lepiej sie trana z dorsza najesc i miec duzo tej witaminy?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
a to nie lepiej sie trana z dorsza najesc i miec duzo tej witaminy?
Ale wtedy nie zrzuca się skóry jak gady... wciągająca "zabawa"
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Piękne ochłodzenie, piękne. Bez burzy i to.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A potem kilka dni "jesieni", burej i mokrej, z temperaturką około 10 st. C. Ale już nie pada. Przynajmniej mury wypromieniowały te całe IR.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
To jest ta różnica że tym razem nie wiedzą czemu tak. A gdyby tak niespotykany we wcześniejszych wiekach niepokój jonosfery był przyczyną to wiedzieliby o tym? Do tego masa innych niespotykanych wcześniej czynników... Wakacje się zaczęły, a u mnie 6 st. C na dzień dobry, a przecież nie mieszkam na 2000 m.n.p.m.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Moskwa temperatury na 2 tygodnie to między + 23 st.C najniższa a +31 st.C najwyższa. Na Ukrainie - Symferopol, Nikołajew, Połtawa, Cherson, Sumy, Czerkasy, Czernichów, Donieck, Ługańsk to ok. + 28 st.C. Reszta ( Lwów, Użhorod, Czerniowce, Łuck, Winnica, Równe) takie temperatury jak u nas. Ale w 1957 roku we Lwowie o tej porze było + 5, 6 st. C.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czyli zimne regiony się ocieplają a ciepłe ochładzają... A może na to ma wpływ przemieszczanie się bieguna magnetycznego Ziemi?
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Czyli zimne regiony się ocieplają a ciepłe ochładzają... Czy to wniosek z prognozy na 2 tygodnie wprzód? Może na wschodzie jakieś lepsze mają bo jak patrzyłem na nasze powyżej 2-3 dni, to skuteczność prognozy na poziomie rzutu monetą.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A to nie mój wniosek tylko czytałam gdzieś miesiąc temu o tym artykuł...chyba coś o tym pisałam na Forum... Jednak częściej prognoza się sprawdza niż nie...ale właśnie ta krótkoterminowa długoterminowe przewidywania to jest faktycznie rzut monetą...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Takie prognozy, że latem będzie powyżej zera, a zimą poniżej, to ja też mogę przepowiadać A jak się nie trafi, to się zwali na globalne ocieplenie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Niebywałe, 5st. C. na dzień dobry.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Takie prognozy, że latem będzie powyżej zera, a zimą poniżej, to ja też mogę przepowiadać A jak się nie trafi, to się zwali na globalne ocieplenie Takie prognozy to zawsze nam serwowali górale , panocku.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Takie prognozy, że latem będzie powyżej zera, a zimą poniżej, to ja też mogę przepowiadać A jak się nie trafi, to się zwali na globalne ocieplenie Takie prognozy to zawsze nam serwowali górale , panocku. Hej! Zapomniałam o tym "hej" a to bardzo ważne.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Panocku, hej ! O teraz jest dobrze.
|