|
RafałS
|
Nieskazitelny błękit nieba . Jak gdyby chemtrail'e nie istniały.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Coś ostatnio coraz częściej ten błękit nieba podziwiam. Nawet mówiłam synowi, że dawniej niebo było bardziej szarawe, a nie taki piękny odcień błękitu jak teraz codziennie mamy. Zachody słońca też jakby piękniejsze się zrobiły. Albo ja inaczej patrzę...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Wiosny jakby nie było, najzimniejsze miesiące wiosenne. Lato się ciut obsunęło. Ale jak już się rozkręciło to wyjątkowo słonecznie, pogodnie. Taki nagły zwrot. Dawno nie widziałem takiego pogodnego lata. Oby jeszcze jesień była słoneczna.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Dziś trochę inaczej, ale popływać pod gołą chmurką jeszcze się udało.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Gavroche
|
W 85 lub 86 roku zeszłego stulecia, pewien nieznany mgr fizyki tak twierdził. A, że był tylko mgr i nieznany, to se za długo nienatwierdził. A to prawdopodobne.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
We Lwowie (podaję takie dane , bo mam najłatwiejszy do nich dostęp) w 1983 r maks. temp.+ 27 st.C a w 2004 r +1,1 st.C. Moim skromnym zdaniem coś się dzieje z klimatem , bo nawet widać to gołym okiem. Jednak czy to będzie oziębienie czy ocieplenie , wydaje mi się , że ciężko prognozować i znaczące zmiany będą widoczne za 100 - 200 lat. Dzisiaj w Ojmiakonie od 0 do +9 st.C a w Wierchojańsku od -2 st.C do + 11 st.C. Ten rok w Republice Sacha nie miał tak wielkiej amplitudy temperatur jak niektóre od - 55 st C do + 30 st.C, ale ja nie jestem klimatologiem i nie wiem czy tam nastaje epoka lodowcowa , bo już jest wieczna zmarzlina. A w Londynie ma być + 16 st.C a u mojej córki na Wybrzeżu + 17 st.C.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
wyczerpalas temat. zamykam
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
wyczerpalas temat. zamykam No, nie. Jest jeszcze parę miejsc w których można sprawdzić temperaturę. Jeszcze najstarsi Górale się nie wypowiedzieli, panocku hej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Klozet.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Padać przestało.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Grzybowa pogoda . Ze spaceru z pieskiem zrobiło się grzybobranie - podgrzybków w dwóch odmianach i jednego maślaka, gdyż najbardziej nachalne były. Trafią do mięsa, a może i do jajek.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Grzybowa pogoda . Ze spaceru z pieskiem zrobiło się grzybobranie - podgrzybków w dwóch odmianach i jednego maślaka, gdyż najbardziej nachalne były. Trafią do mięsa, a może i do jajek. Grzyby z jajkami, to swędzące połączenie się wydaje... I nie mówię o alergii pokarmowej
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ależ to świetny dodatek do jajecznicy, omletu, sadzanych...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ależ to świetny dodatek do jajecznicy, omletu, sadzanych... Ale jak? Smażone? Te grzyby.
|
|
|
|
|
|
|
|